23 / 04 / 2024

AVMler başımıza çökecek

AVMler başımıza çökecek

OSTİM Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (OSİAD) kuruluş yıldönümü yemeğinde konuşan OSİAD Başkanı Ahmet Kurt, “Türkiye’nin dört bir yanında açılan alışveriş merkezleri başımıza çökecek” ifadesini kullandı.

İçerenköylülere imar müjdesi! Hiç kimsenin imarla ilgili bir metrekare bile kaybı olmayacak!

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İçerenköylü halka imarla ilgili müjdeli haberi verdi. İlgezdi: ''İçerenköy’ün imar sorunu çözülmüştür, mahalleli vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Telsiz kullanım ücretine beş yılda yüzde 425 zam geldi! 

Her senenin başında gelen zamlarla ve faturalarımıza yansıyan tutarlarla bildiğimiz telsiz kullanım ücretine beş yılda yüzde 425 zam geldi. İşte Vergi Uzmanı Ozan Bingöl'ün konu ile ilgili paylaşımı...

Milli Emlak birçok ilde satışa başladı...

Milli Emlak tarafından kaçırılmayacak yeni bir fırsat ile  karşımıza çıkıyor. Birçok şehirde yeni arsa satışına başladığı kaydedilen Milli Emlak, 13 bin Türk Lirası’na satılan arsaların vergi ve KDV’den muaf tutulacağını da özellikle kaydedildi. İşte, Milli Emlak arsa satışı ve ayrıntıları...

Ümit Özdağ'dan Kentsel Dönüşüm Kanunu'na sert eleştiri!

Yeni "Kentsel Dönüşüm Kanunu"na tepkiler dinmedi. Meclis'ten oy birliğiyle kabul edilen kentsel dönüşüm yasasına bir tepkide Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan geldi. Özdağ, "Sizin de başınıza gelebilir" diyerek Kentsel Dönüşüm Kanunu'nu değerlendirdi...

Bağışlamada rücu ne demek?

Bağışlamada rücu, önemli bir hukuki terim olarak karşımıza çıkıyor. Bu terim Türk Borçlar Kanunu’nda yaygın olarak kullanılır. Bağışlamada rücu günlük hayatta çok kullanılmasa da bazı hukuki süreçlerde kullanılabilir. Peki bağışlamada rücu nedir, hangi işlemleri kapsar ve nerelerde kullanılır?

Yeni Volkswagen Passat geliyor! İşte değişen tasarımı ve özellikleri...

Tam 50 yıl önce, Volkswagen Passat ilk defa yollara çıktı. Bu yarım yüzyılın ardından, Passat markası 34 milyon adetlik satış başarısına ulaşarak 9. nesliyle önümüzdeki dönemde karşımıza çıkacak. İşte detaylar...

7 ayda 402 bin kişi ‘Aldatıldım’ diyerek tüketici hakem heyetine başvurdu! Sizin de başınıza gelebilir. Hemen bakın!

Tüketici hakem heyetleri bu yıl 393 bin 768 şikayet dosyasını karara bağlarken, 1,9 milyar liralık uyuşmazlığı çözüme kavuşturdu. Tüketicilerin en çok şikayette bulunduğu ürün ise ayakkabı oldu.

Çelik ev almak mantıklı mı? Çelik evin ömrü ne kadar?

Son yıllarda çok tercih edilen yapılardan biri de çelik evler olarak karşımıza çıkıyor. Çelik ev, Türkiye'de yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremden sonra daha da tercih edilmeye başladı. Peki çelik ev dayanıklı mı ve tercih edilmesi mantıklı mı?

Bakan Abdülkadir Uraloğlu’ndan vatandaşlara Kurban Bayramı müjdesi!

Yeni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Yurttaşımıza bayram müjdesi” başlığı ile yaptığı açıklamada Kurban Bayramı ve yaz tatili öncesinde yolcu taleplerinin karşılanması amacıyla trenlerde 24 bin 472 kişilik kapasite artışına gidildiğini ve biletlerin yarından itibaren satışa çıkacağ

Milyonlara müjde! Tahsis edilen fatura ücretleri iade edilecek! Hesabınızı kontrol edin!

Konutlarda bir ay ücretsiz doğal gaz kararı yürürlüğe girmesinin ardından, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz bedava doğal gaz kararına ilişkin açıklamada bulundu. Başkan Yılmaz, Tahsil edilen faturalar varsa iptal edilecek ve yurttaşlarımıza iade edilecek" dedi.

EYT başvurusunda flaş detay! Mağdur olmamak için bunu yapın

Emeklilik başvurusu yapacak çalışan EYT'lilerin dikkat edeceği iki önemli detay var. Birincisi işverene verilecek evrak ve dilekçe, ikincisi işten ayrılacağı tarih olarak karşımıza çıkıyor. Mağdur olmamak için bu ayrıntıya dikkat!

Gram altın şu an yüzde 50 indirimli! 'Altınımıza sıkı sıkı sarılmalıyız o tarihte gram altın 3 bin lira olacak!' 

Yaptığı tahminlerle çok konuşulan ekonomist Tuna Kaya'dan yeni açıklamalar geldi. Kaya, Gram altın şu an yüzde 50 indirimli! 'Altınımıza sıkı sıkı sarılmalıyız o tarihte gram altın 3 bin lira olacak diye belirtti.

Erdoğan'dan müjde üstüne müjde! Borçlar silindi!

Erdoğan " Vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin vergi ve prim yükümlülükleri başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarımıza olan borçlarının cezalarını kaldırıyoruz" dedi.

AVMler başımıza çökecek Haberi

AVMler başımıza çökecek

24’üncü yılını kutlayan OSTİM Sanayici ve İşadamları Derneği üyeleri, yemekte bir araya geldi. Bir otelde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan OSİAD Başkanı Ahmet Kurt,son dönemde kimsenin sanayici olmaya heveslenmediğini ifade ederek, buna karşın herkesin müteahhit belgesi almak için adeta kuyruk oluşturduğunu dile getirdi. 


Türkiye’nin dört bir yanında alışveriş merkezleri açıldığına işaret eden Kurt, “Bu alışveriş merkezleri başımıza çökecek diyoruz ama ne yazık ki sözümüzü dinletemiyoruz” diye konuştu. 2023 yılı için belirlenen 500 milyar dolar ihracat hedefine alışveriş merkezleri dikerek ulaşılamayacağını kaydeden Kurt, sanayi, Ar-Ge ve inavosyonu gelişmeden ilerlemiş bir ülke örneği bulunmadığına dikkat çekti.


‘ÜRETENLER BÜYÜTECEK’


Etkinliğe katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, gelecek dönemde huzurlu bir Türkiye ve kavga etmeyen bir siyaset kurumu istediklerini söyledi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise, “Türkiye’de...