29 / 03 / 2024

avmler kirayı tl ile ödesin

avmler kirayı tl ile ödesin

Başbakan Binali Yıldırım AVM'lere " Dövizle kira almaktan vazgeçin" vatandaşlara ise "Yurtdışında işinizi TL ile yürütün" çağrısında bulundu.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kirayı elden ödeyenler yandı!

2023 yılında konuttan yıllık 21 bin TL, iş yerinden 150 bin TL'nin üzerinde kira geliri elde eden gayrimenkul sahipleri için gelir vergisi dönemi geçtiğimiz günlerde başladı. Bu konuda merak edilen bir konu da kiranın elden ödenmesi. Peki kirayı elden ödemek suç mu?

Yavuz Aydın'dan kira tepkisi: 3+1 evlere 12 bin TL'den fazla isteniyor, 17 bin TL asgari ücretli kirayı nasıl ödesin?

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, hayat pahalılığını Meclis gündemine taşıdı. Aydın, 3+1 evlere 12 bin TL'den fazla istendiğine, vatandaşların kiraları da ödemekte zorluk çektiğine vurgu yaptı. İşte Aydın'ın o açıklaması...

54 bin TL'lik kira 300 bin TL yapılmak isteniyor: Fahiş kiralar aile sağlık merkezlerine de sıçradı!

Konutta yaşanan fahiş kira artışı krizleri, aile sağlık merkezlerinde de kendini göstermeye başladı. CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, bir mülk sahibinin kirayı 54 bin TL'den 300 bin TL'ye yükseltmek istediğini belirtti. 

Kira bedelleri 15 bin TL oldu: 17 bin 2 liralık asgari ücret kirayı zor çıkarıyor! Vatandaşlardan yüksek zam talebi!

Vatandaşlar asgari ücretin 17 bin 2 TL olarak belirlenmesine ilişkin düşüncelerini açıkladı. Kiralardan yakınan vatandaşlar, daha yüksek zam talep etti. 

Kirayı ödemeyen kiracıya icra takibi başlatılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kiracım kirayı 6-7 aydır ödemiyor. Üzerine kayıtlı bir daire var ama orada eşi oturuyormuş ve aile konutuymuş. Aidat ödemiyor. Ama bizden lüks yaşıyor. Bu durumda alacağımızı nasıl alacağız? Üzerine kayıtlı daireye haciz koydursak sonuç alabilir miyiz?' sorusunu cevapladı.

Defne Samyeli ve ev sahibi arasında kira gerilimi: Kirayı ödüyorsa dekontu nerede?

8 senedir Kemerburgaz’daki Pasifik Villaları’nda oturan Defne Samyeli, “1.5 yıldır kira ödemiyor” diyen ev sahibi Yusuf Araz’a 50 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı. Ev sahibi Araz, "Kirayı ödüyorsa dekontu nerede" dedi.

Kuyumcular kirada TL'ye geçmek istiyor!

Altın fiyatları hızla yükselmesi kirasını altın ile ödeyen kuyumcuları zora soktu. TL sistemine geçmek isteyen kuyumcular, dükkan sahipleriyle kirayı düşürmeleri için görüşmeye başladı.

Çağatay Ulusoy, Los Angeles'ta 135 bin TL'ye ev kiraladı!

Bir süredir ABD'de olan Çağatay Ulusoy, Los Angeles'ta 135 bin TL'ye ev kiraladı. 4 aylık kirayı peşin ödeyen Çağatay Ulusoy kesenin ağzını açtı.

AVM kiraları yerli paraya geçiyor!

Artaş İnşaat, alışveriş merkezlerinde kiraları Türk Lirası'na çevirdi. Bu kapsamda firma, ArenaPark, ArmoniPark ve Kayseri Park AVM'lerindeki kirayı TL'ye çevirme kararı aldı.

Artaş İnşaat AVM'lerinde kirayı TL cinsine çevirdi!

40 yıla yakın süredir inşaat, turizm ve AVM alanlarında faaliyet gösteren Artaş İnşaat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile bünyesindeki ArenaPark, ArmoniPark ve Kayseri Park AVM’lerinin kiralarını TL cinsine çevirdi.

AVM'lere kirayı TL'ye döndürün çağrısı geldi!

Döviz kurundaki dengesizliğe piyasadaki durgunluk da eklenince perakendeciler çıkmaza düştü. Markalar AVM kiralarının TL’ye dönmesini isterken AVM yatırımcıları, “Döviz uzun vadede avantajlı” diyor

Mashattan’da Kirayı Kendinize Ödeyin, Evinizin Sahibi Olun kampanyası başladı!

Mashattan’da Kirayı Kendinize Ödeyin, Evinizin Sahibi Olun kampanyası başladı. Peşinat olmadan, hemen teslim daireler, 3.650 TL’den başlayan fırsat ödeme seçenekleriyle Maslak Mashattan Kent’sell satış ofisinde ve evdekifirsat.com’da...

Makromcity ve Myesgardenda 59 bin TL! Ev sahibi olana kirayı Makrom Yapı ödüyor!

Ev Sahibim Olur musun kampanyasında Makrom Yapının tüm projelerinden ev alanlara anahtar teslimine kadar 500 TL ile 1200 TL arasında kirayı Makrom Yapı ödüyor. Öte yandan Makrom City ve Myes Gardenda fiyatları 59.000 TLden başlıyor...

avmler kirayı tl ile ödesin Haberi

avmler kirayı tl ile ödesin

Başbakan Binali Yıldırım, Merkez Bankası'nın aldığı önlemlere ek olarak hükümetin yapacağı bazı düzenlemelerle içerideki döviz talebinde 10 milyar dolarlık bir düşüş sağlayacaklarını açıkladı. Yıldırım AVM'lere " Dövizle kira almaktan vazgeçin" vatandaşlara ise "Yurtdışında işinizi TL ile yürütün" çağrısında bulundu.


Devletin, yeni sözleşmeleri Türk lirasıyla yapacağını bildiren Yıldırım, bu yönde bir irade ortaya koyacaklarını vurguladı. Bu uygulamanın yabancılar için söz konusu olmadığını belirten Yıldırım, şöyle devam etti:


"Diyelim ki milli paramızla Türk lirasıyla yapacağız sözleşmelerimizi, kamudan vatandaşa olan alışverişlerde. Tercihimiz, beklentimiz odur ki vatandaşlarımız da ticari mukavelelerini milli para üzerinden yapsın. Burada tabii bir mecburiyet olmaz ama AVM'de kiralar var, büyük rezidanslarda, ofislerde niye dolar bazında olsun? Yani bu bir çağrıdır, temennidir, kendi paramıza hak ettiği itibarı önce ulus olarak bizim göstermemiz...