29 / 03 / 2024

avmlerde kur sabitleme ne demek

avmlerde kur sabitleme ne demek

Alışveriş Merkezleri'nde kur sabitleniyor. Türkiye'de sayıları her geçen gün artan Alışveriş Merkezleri ( AVM ) dolar ve Euro’daki ani yükselişlerden etkilenmemek için rotayı Türk Lirası’na çevirdi.

Hazır giyimde sabit fiyat geliyor! Zincir marketlerin başlattığı fiyat sabitleme tekstilde de başlıyor... 

Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü enflasyon, kur baskısı ve maliyetlerin neden olduğu olumsuzluklarla mücadele ediyor. Zincir marketlerin başlattığı fiyat sabitleme tekstilde de başlıyor! Hazır giyimde sabit fiyat geliyor...

İnşaatta kur sabitleme dönemi!

İnşaatçılar neden dolarla satıştan vazgeçtiler? Kur sabitlemek tüketiciler için yeterli olmadı mı? İşte Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Demeği (AYİDER) Başkanı Melih Tavukçuoğlu'nun değerlendirmesi...

AVM'lerde kur sabitleme talepleri artıyor!

Doların ateşini düşürmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine başlayan kampanya sürerken kur sabitleme talepleri de artıyor. Yaygın olmasa da doları 2.80-3.20 arasından, euro ise 3.50'den sabitleyenler var.

Çankırı Kurşunlu TOKİ başvuruları ne zaman 2016?

TOKİ Çankırı Kurşunlu Evleri fiyatları 85 bin TL'den başlıyor. Projede 150 adet konut emekliye özel satışa çıkarılıyor. Peki Çankırı Kurşunlu TOKİ başvuruları ne zaman 2016?

TOKİ Çankırı Kurşunlu'da 284 TL taksitle!

TOKİ Çankırı Kurşunlu'da 284 TL taksitle ödeme yapabilmek mümkün. Dairelerin 2 oda 1 salon şeklinde tasarlandığı projede başvuru ücreti olarak 500 TL alınıyor.

TOKİ Çankırı Kurşunlu 2. Etap başvuruları ne zaman?

Emekli kategorisinde 150 adet konutun satışa çıkarıldığı TOKİ Çankırı Kurşunlu 2. Etap'ta 240 aya kadar vade yapılabiliyor. Peki TOKİ Çankırı Kurşunlu 2. Etap başvuruları ne zaman?

Samsun Göl Yatılı Kız Kur’an Kursu’nun kaba inşaatı bitti!

Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Göl Mahallesi’nde yapımı devam eden Yatılı Kız Kur’an Kursu’nun kaba inşaatının tamamlandığı bildirildi. Çiçekdağ, hayırseverlerin yardımlarının devamını beklediklerini söyledi.

Turistik Kurşunlu Kaplıcaları yenilendi!

Manisa’nın Salihli İlçesi’ndeki Kurşunlu Kaplıcaları’na yeni çevre düzenlemesi yapıldı. Salihli Belediyesi'nin çalışmaları kapsamında Kurşunlu Yolu ve bisiklet yolunu aydınlatarak Kurşunlu Kaplıcaları yepyeni bir görünüme kavuşturuldu.

Gemlik Kurşunlu'da 7.3 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Gemlik Malmüdürlüğü, Kurşunlu'da bulunan 2 arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsaların toplam bedeli 7 milyon 361 bin TL olarak belirlendi. İhalesi 24 Şubat 2016 tarihinde gerçekleşecek.

Kurşunluhan Avrupa'nın en eski oteli olacak!

Candaroğulları beylerinden Kemalettin İsmail bey tarafından Kastamonu'da yaptırılan 600 yıllık tarihi Kurşunluhan'ın Avrupa'nın en eski oteli olarak tescil edilmesi amacıyla çalışma yürütülüyor.

Antalya Teomanpaşa'daki Bağ-Kur binası yıkılıyor!

Teomanpaşa Mahallesinde yıllarca Bağ-Kur binası olarak hizmet veren bina yıkılıyor, Yıkım işlemlerinde birkaç gün içerisinde başlanılacak.8 Katlı bina yıkıldıktan sonra yerine yurt binası yapılacağı dile getirildi.

Kırşehir Bağ-Kur binası Şoförler Odası'na devredildi!

24 Haziran 2014 tarihinde yapılan ihale ile Kırşehir Esnaf Odaları Birlik Başkanlığının aldığı eski Bağ-Kur binası, Şoförler ve Otomobilciler Odası'na devredildi...

İkizler Yapıkur İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İkizler Yapıkur İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Kadir Esin tarafından 100 bin TL sermaye ile 8 Ocak'ta Sancaktepe, Sarıgazi Mahallesi, Atmaca Sokak'ta kuruldu.

avmlerde kur sabitleme ne demek Haberi

avmlerde kur sabitleme ne demek

Özellikle dolarda son bir yıl içinde meydana gelen yükselişle birlikte kiraları TL bazında artan AVM’ler sabit kura geçiş yapmaya başladı. Esnafın talebi üzerine Ankara’da Panora, Armada ve Gordion gibi AVM’ler dolar kurunu sabitlerken hem Başkent hem de İstanbul ve İzmir gibi diğer büyükşehirlerde de çok sayıda AVM sahibinin de esnafın mağduriyet yaşamaması için bu fikre sıcak baktığı belirtiliyor. Dolar kurunun 1.75-2 TL bandı arasında farklı rakamlarda sabitlendiği ifade ediliyor.


Rahat nefes aldık


Euro’da ise 2.75 rakamına sıcak bakılıyor. 2013 yılında 1.80’lerde olan kurun bugünlerde 2.20’nin üzerinde seyretmesi dolarla kira ödeyen işletmeleri zorda bırakabiliyor. AVM yatırımcıları dövizle borçlandıklarını belirterek, “Kirada Türk Lirası’na geçemiyoruz ama hiç değilse perakendeciyi rahatlatmak için sabit kurun çözüm olabileceğini düşünüyoruz. AVM’deki kiracıların talebi üzerine birçok yerde sabit kura...