28 / 03 / 2024

avmlerde ortak gider

avmlerde ortak gider

UFRAD Franchising Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın yaptığı açıklamada, “ AVM’lerde ortak gider şeffaflığı, markalarımızın ve sektörümüzün en büyük hakkı” dedi.

AVM'ler ile perakendecilerin ortak gider sorunu çözülüyor! Kanun teklifine onay çıktı!

AVM'lerde ortak gider tartışmaları durulmuyor. Ancak sorun çözüme kavuşuyor. İşte ayrıntılar...

AVM'lerde TL devri başladı! Mağazalar ortak giderlerini Türk Lirası ile ödeyecek!

Bakanlık tarafından hazırlanan Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ortak gider katılım payları Türk Lirası üzerinden hesaplanıp, ödenecek.

AVM'lere yeni yönetmelik geliyor! Ortak gider sorunu çözülecek!

Türkiye’de AVM ve markalar arasında senelerdir gündemde olan ortak gider faturalarıyla ilgili düzenlemeye gidiliyor. Peki düzenleme ile neler değişecek? İşte ayrıntılar...

Binalardaki aidat ve ortak gider borcu takiplerinde faiz işler mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda aidat ve ortak gider borcu takiplerini kaleme aldı.

AVM'lerdeki ortak gider sorunu büyüyor!

Perakendecilerle AVM yönetimleri arasında başlayan ‘ortak alan genel giderleri tartışması’ alevlendi. Taraflardan karşılıklı restler geldi.

Mustafa Aydın'dan AVM'lerde ortak gider açıklaması!

UFRAD Franchising Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın yaptığı açıklamada, “ AVM’lerde ortak gider şeffaflığı, markalarımızın ve sektörümüzün en büyük hakkı” dedi.

AVM'ler için ciro kirası talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, AVM'lere ilişkin açıklamalarda bulundu. "Bazı AVM yönetimlerinden ciro kirası ya da kira indirimi konusunda beklediğimiz yaklaşımı göremedik" diyen Öncel, bazı AVM'lerde ortak gider protestosu yapılabileceğini dile getirdi.

AVM'ler ve markalar karşı karşıya!

Yılda 4 milyar TL’yi aşan ortak gider faturaları, markalar ile AVM’leri karşı karşıya getirdi. Giderlerin azalmasına rağmen yaptıkları ödemelerin azalmadığını ve şeffaf davranılmadığını belirten markalar, durumun suiistimal edildiğini söylüyor. 

Aidat ve ortak gider borcu için faiz uygulanır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir yazınızda gecikme faizi ve gecikme tazminatını konu yapmışsınız ama ben bu konuyu tam anlayamadım. İkisi arasındaki fark nedir? Bizim binada yönetim aylık yüzde 2 faiz uygulayacağını söylüyor. Şimdi bu nedir?' sorusunu yanıtladı.

AVM kiralarında yeni düzenlemeler yolda!

Tüketiciyi ilgilendirmese de kira ve ortak gider alışveriş merkezlerinin ana gündem maddeleri arasında yer aldı. AVM kiralarında yeni düzenlemelerin deveye alınması planlanıyor.

AVM'ler korona sürecinde ortak gider masrafı isteyebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'AVM’de buz pisti çalıştırıyorduk. Virüs genelgesi ile 17 Mart’ta faaliyetimize ara verdik. AVM kira istemedi ama 7.200 TL ortak gider masrafı istiyor. Bunu isteyebilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Koronavirüs nedeni ile kapatılan işletmelerden kira alınacak mı?

Koronavirüsü salgını, iş hayatındaki değişiklikleri de beraberinde getirdi. Birçok işletmenin kapatması vatandaşları, ‘Kapalı tutulan günler için kira bedeli ve ortak gider ödeme yükümlülüğü devam eder mi?’ sorusuna yöneltti. İşte merak edilen sorunun cevabı…

Sitede ortak gider kime ait?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Bir sitede denetçiyim. Sitede muhtelif giderler var elbet ama problem bunlardan hangisinin kiracıya hangisinin mal sahibine ait olduğu. Örneğin asansör gideri kime ait?' sorusunu yanıtladı.

avmlerde ortak gider Haberi

avmlerde ortak gider

Dünya Sağlık Örgütü tarafından tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının pandemi ilan edilmesinden itibaren ülke ekonomisinin ve Türk markalarının süreci en az hasarla atlatabilmesi amacıyla yoğun çalışma sarf eden  UFRAD Franchising Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın yaptığı açıklamada, “ AVM’ lerde ortak gider şeffaflığı, markalarımızın ve sektörümüzün en büyük hakkı” şeklinde konuştu.

UFRAD Franchising Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın yaptığı açıklamada,  “COVID–19 ile ilgili gelişmeler devam ettikçe, tüketiciler dikkatlerini ve harcamalarını çevrim içi platformlara kaydırmak zorunda kaldılar. Kısıtlamalar, alışveriş merkezi işletmelerini önemli ölçüde etkiledi. Bu durum perakende segmentinde büyük bir hasara yol açtı. Ayrıca, önceden de bir sorun olan alışveriş merkezleri ve markalar arasındaki ortak giderlerin şeffaf bir şekilde açıklanmaması, pandemi dönemi ile birlikte tekrar büyük...