19 / 04 / 2024

avmlerin açılış kararı

avmlerin açılış kararı

Alışveriş merkezlerinin (AVM) 11 Mayıs tarihinde yapacakları açılış için geri sayım devam ederken perakendeciler ve AVM yatırımcıları da yeni döneme hazırlanıyor.

Beyttürk İnşaat Ortadoğu'ya açılıyor!

2013 yılından beri inşaat sektöründe faaliyet gösteren Beyttürk İnşaat, Arap dünyasında markalaşıyor. Şirket, Ortadoğu ülkelerine açılmaya karar verdi.

Atatürk Orman Çiftliği yeni yapılaşmalara açılıyor!

Atatürk Orman Çiftliği, sit niteliğinde yapılan değişikliklerle “savunma ve güvenlik” temalı yeni yapılaşmalara açılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 27 Nisan tarihinde aldığı karar, 16 Haziran’a kadar askıda kalacak.

Ankara kazı sezonu 3 Nisan'da açılıyor!

Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) Genel Kurulu kararıyla, 31 Ekim'den beri arıza ve acil durumlar dışında altyapı çalışmalarına kapalı olan kazı sezonu 3 Nisan'da açılıyor.

Darıca'daki zeytinlik alan imara açılıyor!

Kocaeli’nin zeytini ile meşhur Darıca ilçesinde, belediye meclisinin kararının ardından, zeytinlik alanlar imara açılıyor.

Torbalı’da meydan açılışı iptal!

İzmir’in Torbalı İlçesi’ndeki Atatürk Mahallesi Meydanı’nın 20 Şubat Cumartesi günü planlanan açılış programı Ankara’da meydana gelen terör saldırısı nedeniyle iptal edildi. İşte kararın ayrıntıları...

Çuhadaroğlu Alüminyum Avrupa ve ABD pazarlarına açılıyor!

Bölgedeki siyasi risklere rağmen halka arz kararı alan Çuhadaroğlu Alüminyum, Avrupa ve ABD pazarlarına açılıyor. 62 yıllık firma, ABD'ye nitelikli ürün ihracatı yapmak için iki şirketle ortaklık görüşmesi yapıyor

18. madde uygulaması davası nasıl açılır?

İmar Kanunu 18. madde uygulaması kararına askı müddetinin hitamından itibaren 30 gün içinde itiraz edilebiliyor. Peki, 18. madde uygulaması davası nasıl açılır?

Pembelik Barajı ve HES projesi için açlık grevi!

Dersim ile Elazığ arasında 2008 yılında yapımına başlanan ve mahkeme kararına rağmen su tutan Pembelik Barajı ve HES projesinin mağdur ettiği Arduç ailesi açlık grevine başlıyor

Kat malikleri kurulu kararının iptali davası nasıl açılır?

Aparman yönetim toplantısında alınan kararların iptal edilmesi için Sulh Hukuk Mahkemesine bir dilekçe ile müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, kat malikleri kurulu kararının iptali davası nasıl açılır?

Ardahan Çıldır Gölü imara açılıyor!

Kars ve Ardahan valiliklerinin bir süredir yürütmüş oldukları çalışmalar neticesinde Çıldır Gölünün imara açılması kararı alınıp, planlamayla ilgili gerekli çalışmalar başlatıldı.

Ukracity mağdurları açlık grevine başlıyor!

Ukracity'nin devir çalışmaları sürerken sessiz kalmayı seçen ve inşaat mağdurları Ukra mağdurları devir sürecinin yavaş ilerlemesi nedeniyle sessizliğini bozdu ve Esenyurt'ta çadır kurarak açlık grevine başlama kararı aldı...

İhtiyati tedbir tazminat davası nasıl açılır?

Lehine ihtiyati tedbir kararı verilen taraf ihtiyati tedbir talebinde bulunduğu anda haksız olduğu anlaşılır yahut tedbir kararı ya kendiliğinden kalkıyor ya da itiraz üzerine kaldırılıyor. Peki, ihtiyati tedbir tazminat davası nasıl açılır?

Kamulaştırmasız el atma davası nasıl açılır?

İdareler kimi zaman, kamulaştırma kararı almadan özel mülkiyette bulunan taşınmaz mallara el koyabiliyor. Bu gibi durumlarda dava açılabiliyor. Peki, kamulaştırmasız el atma davası nasıl açılır?

avmlerin açılış kararı Haberi

avmlerin açılış kararı

Alışveriş merkezlerinin 11 Mayıs 2020 tarihinde yapacakları açılış için geri sayım devam ederken perakendeciler ve AVM yatırımcıları da yeni döneme hazırlanıyor.

Milliyet'ten Hanife Baş'ın haberine göre sektörün önde gelen kuruluşları bu dönemde alınması gereken önlemleri sıralıyor ve taleplerini belirtiyor. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması sonrasında Bilim Kurulu ve Ticaret Bakanlığı’nın talimatlarına uyulması ve gerekli önlemlerin alınmasıyla beraber 11 Mayıs tarihine  AVM’lerin kademeli açılabileceğini açıkladı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Ramazan’da olduğumuz da gözetilerek mağazalarını açan perakendecilerin 11 Mayıs - 1 Haziran 2020 tarihlerinde, 11.00 - 19.00 saatleri arasında faaliyet göstermesine izin verilebilir. 1 Haziran itibariyle normal açılış saatine dönülür. Bu tarihte açamayan perakendecilere 1 Haziran’a kadar kolaylık sağlanabilir.

Geç açıldığı iddiasıyla herhangi bir yaptırım uygulanmamalı. Halihazırda açık olan market...