29 / 03 / 2024

AVMlerin mimarisi

AVMlerin mimarisi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ''AVM'lerin mimarisinin içerisinde zorunlu olarak bırakılacak alanları tespit ettik. Örneğin 5 bin metrekarenin üzerinde belli bir büyüklükteki alışveriş merkezine bebek odaları tahsis etmelerini istedik." dedi.

Büyükçekmece mimarisi ile dikkat çeken yeni camisine kavuşuyor!

Büyükçekmece Belediyesi, ilçeye yeni, modern ve depreme dayanıklı ibadethaneler kazandırmaya devam ediyor. Büyükçekmece Belediyesi ile Gürsu ailesinin katkılarıyla Celaliye Mahallesi’nde inşa edilen cami mimarisi ile İstanbul’un en ayrıcalıklı camilerinden olmaya aday.

Koronavirüs döneminde okul mimarisi yeterliliğine dikkat edilmeli!

Koronavirüs sonrası sosyal mesafe, doğal havalandırma gibi konuların öneminin artmasıyla yeni dönemde aileler, okulun mimarisi açısından daha dikkatli olmalı. Peki dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Levent'teki caminin mimarisi nasıl olmalı?

Merkez Bankası’nın Beşiktaş Levent’teki banka kulelerinin arasında bulunan 18 dönümlük arazisinde cami inşaatı başlatıldı. Peki Levent'teki caminin mimarisi nasıl olmalı? İşte  Fatih Altaylı'nın yeni cami mimarisi hakkındaki yazısı...

Yaylaların otantik mimarisi betonlaşmayla mı kayboldu?

Yeşil Yol güzergâhında yer alan  yaylalarda betonlaşmanın önüne geçilemiyor. Yaylaların otantik mimarisi adeta kayboldu.

İzmit'teki 8 katlı bina mimarisi ile hayret ettiriyor!

Kocaeli İzmit'te, 8 katlı bina ilginç mimarisi ile dikkat çekiyor. Bir cephesinde büyük bir oda, 2 metre genişliğindeki diğer cephesinde ise koridor ve mutfak planıyla yapılan bina, korkuya sebep oluyor.

Çamlıdere'ye 'Ankara mimarisi' dokunuşu!

Ankara Çamlıdere Belediyesi, ilçe merkezinde bulunan binaların cephelerini ‘Ankara mimarisi’ konsepti ile yeniliyor. Dükkan cephelerini ve tabelaları yenileyen belediye, binaların cephelerini de restore edecek.

Almanya'da 'Batı'da İslam Mimarisi' sergisi açıldı!

Almanya Köln'de "Avrupa’daki Camiler: Batı’da İslam Mimarisi" temalı fotoğraf sergisi açıldı.

Ferko Signature’un iç mimarisi Autoban imzası taşıyor!

Ferko'nun, son teknoloji ile donatılmış ofis katları bir iş merkezinden fazlasını sunan projesi Ferko Signature'ın iç mimarisi, her projesinde ayrı bir hikaye yaratan Autoban tarafından gerçekleştirildi.. 

YDA Center'a Avrupa'dan "En İyi Ofis Mimarisi" ödülü!

YDA Group tarafından hayat geçirilen ve Yazgan Mimarlık tarafından tasarlanan YDA Center, Avrupa’nın en önemli gayrimenkul ödüllerinden biri olarak kabul edilen European Property Awards’da “En İyi Ofis Mimarisi” dalında ödül aldı.

Gürpınar'ın çehresi Selçuklu mimarisi yapılarla değişecek!

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Gürpınar Belediyesince hazırlanan proje kapsamında ilçe merkezinde yıkılan 47 eski yapının yerine Selçuklu mimarisi tarzında iş yerleri yapılacak.

Dikey orman projeleri geleceğin mimarisi olmaya aday!

Mimari projeler tasarımların ötesinde artık ekolojik olma seviyeleriyle de ölçülüyor. Bu kapsamda küçük bir ormanı andıran, yaşayan, nefes alan ve oksijen üreten "dikey orman 99 projeleri geleceğin mimarisi olmaya aday...

Türkiye, Enerji Mimarisi Performansı Endeksi'nde 40'ncı sırada!

Türkiye enerji mimarisi alanında bir önceki yıla göre 14 basamak yükseldi. Türkiye, Dünya Ekonomik Forumu Enerji Mimarisi Performansı Endeksi’nde 40. sıraya çıktı.

Bosna Hersek'te Osmanlı Mimarisi'nin İncileri sergilenecek!

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da iki Boşnak fotoğrafçının çalışmalarından oluşan "Saraybosna-İstanbul, Osmanlı Mimarisi'nin İncileri" sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

AVMlerin mimarisi Haberi

AVMlerin mimarisi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in sorularını yanıtladı.

Bakan Tüfenkci'ye sorulan sorular ve alınan yanıtlar özetle şöyle:

Perakende ticaretin düzenlenmesi hakkında kanunun tamamlayıcı düzenlemeleri olarak yönetmelikler hazırlanıyor bakanlığınız tarafından... Son olarak alışveriş merkezleri yönetmelik taslağını tamamladınız. Alışveriş merkezlerinin nitelikleri neler olacak bu yönetmelikle, ne tür yenilikler gelecek?

Alışveriş mekanlarını düzenlemek istedik yeni kurallar düzenler getirelim istedik. Bu mekanların aynı zamanda sosyal aktivitelerin de yaşandığı mekanlar olmasını istedik.

Alışveriş merkezlerinde kurulması zorunlu sosyal ve kültürel etkinlik alanları neler olacak?

Kitap tanıtımları gerçekleştirilsin ibadet imkanları karşılansın gibi düzenlemeler yaptık. AVM'ler belli bir alanı sosyal aktivitelere ayıracak.

Mimarisi de önemli. Mimari konusunda bir husus var mı?

Mimarinin içerisinde zorunlu olarak bırakılacak alanları tespit ettik. Örneğin 5 bin metrekarenin üzerinde belli bir büyüklükteki alışveriş...