24 / 04 / 2024

AVMlerirn mimarisinde zorunlu bırakılacak alanlar

AVMlerirn mimarisinde zorunlu bırakılacak alanlar

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ''AVM'lerin mimarisinin içerisinde zorunlu olarak bırakılacak alanları tespit ettik. Örneğin 5 bin metrekarenin üzerinde belli bir büyüklükteki alışveriş merkezine bebek odaları tahsis etmelerini istedik." dedi.

AVM'lerin mimarisinde hangi alanlar zorunlu bırakılacak?

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ''AVM'lerin mimarisinin içerisinde zorunlu olarak bırakılacak alanları tespit ettik. Örneğin 5 bin metrekarenin üzerinde belli bir büyüklükteki alışveriş merkezine bebek odaları tahsis etmelerini istedik." dedi.

Merkez Bankası'ndan zorunlu karşılık hamlesi!

TCMB'nin "Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"i Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. 13 Şubat 2015 tarihinde yürürlüğe girecek olan Tebliğ'de, tesis dönemi 27 Şubat 2015'te başlayacak.

Zorunlu sigorta zorunlu oluyor!

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Sigorta Komisyonu Başkanı Taner Çağatay, yılbaşından itibaren zorunlu trafik sigortası başta olmak üzere diğer zorunlu sigortaları yaptırmayanlara ciddi müeyyideler uygulanacağını söyledi.

Maketten konut satışına zorunlu sigorta!

Ray Sigorta Genel Müdürü Levent Şişmanoğlu, maketten konut satışına zorunlu sigorta uygulamasının topluma ciddi katkı yapacağını belirterek, “Yaşanan mağduriyetleri giderme konusunda önemli etkisi olacak” dedi.

Zorunlu deprem sigortası nasıl yaptırılır?

Meydana gelebilecek deprem felaketi sonucu bina maliklerinin hasarlanması nedeniyle uğrayacakları maddi zararların karşılanması için zorunlu deprem sigortası yapılması gerekiyor. Peki, zorunlu deprem sigortası nasıl yaptırılır?

Zorunlu deprem sigortasını kim öder?

Türkiye'de 1999 büyük depreminden sonra hayatımıza giren Zorunlu deprem sigortası devlet tarafından zorunlu tutuluyor. Elektrik su aboneliklerinde karşımıza çıkan zorunlu deprem sigortasını kim öder?

Zorunlu deprem sigortası aylık mı yıllık mı?

Devlet tarafından zorunlu tutulan dask sigortası, meydana gelebilecek depremlerin vereceği maddi zararların teminatı için yapılması gerekiyor. Peki, zorunlu deprem sigortası aylık mı yıllık mı?

Zorunlu deprem sigortası hangi binalara yapılmaz?

Zorunlu deprem sigortasının amacı, olası bir depremden sonra meydana gelen zararın daha hızlı bir şekilde kaldırılması olarak karşımıza çıkıyor. Peki, zorunlu deprem sigortası hangi binalara yapılmaz?

Zorunlu deprem sigortası yaptırmamanın cezası!

Konutların güvence altına alınması amacıyla yapılan sigortaya zorunlu deprem sigortası deniyor. Deprem sigortası yaptırmak devlet tarafından zorunlu tutuluyor. Peki, zorunlu deprem sigortası yaptırmamanın cezası nedir?

Zorunlu deprem sigortası her yıl yenilenir mi?

Zorunlu Deprem Sigortası, genel anlamda, belediye sınırları içinde kalan meskenlere yönelik olarak oluşturulan bir sigorta sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, zorunlu deprem sigortası her yıl yenilenir mi?

Zorunlu deprem sigortası fiyatı 2015!

Zorunlu Deprem Sigortası (DASK), taşınmazları güvence altına almayı amaçlıyor. Zorunlu Deprem Sigortası, yıllık olarak düzenleniyor. Peki, zorunlu deprem sigortası fiyatları ne kadar? İşte, zorunlu deprem sigortası fiyatı 2015!

Zorunlu deprem sigortası maliyeti!

Zorunlu deprem sigortası; olası bir depremden sonra meydana gelen zararın daha hızlı bir şekilde kaldırılması için gerekli olan teminatı biriktirmek için yapılıyor. Peki, zorunlu deprem sigortası maliyeti ne kadardır?

Zorunlu deprem sigortası yaptırmak için gerekli evraklar!

Zorunlu deprem sigortası; depremden sonra insanların hayatlarına kaldığı yerden devam etmesi için depremin yarattığı maddi zararların karşılanması için yaptırılması zorunlu tutuluyor. Peki, zorunlu deprem sigortası yaptırmak için gerekli evraklar neler?

AVMlerirn mimarisinde zorunlu bırakılacak alanlar Haberi

AVMlerirn mimarisinde zorunlu bırakılacak alanlar

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in sorularını yanıtladı.

Bakan Tüfenkci'ye sorulan sorular ve alınan yanıtlar özetle şöyle:

Perakende ticaretin düzenlenmesi hakkında kanunun tamamlayıcı düzenlemeleri olarak yönetmelikler hazırlanıyor bakanlığınız tarafından... Son olarak alışveriş merkezleri yönetmelik taslağını tamamladınız. Alışveriş merkezlerinin nitelikleri neler olacak bu yönetmelikle, ne tür yenilikler gelecek?

Alışveriş mekanlarını düzenlemek istedik yeni kurallar düzenler getirelim istedik. Bu mekanların aynı zamanda sosyal aktivitelerin de yaşandığı mekanlar olmasını istedik.

Alışveriş merkezlerinde kurulması zorunlu sosyal ve kültürel etkinlik alanları neler olacak?

Kitap tanıtımları gerçekleştirilsin ibadet imkanları karşılansın gibi düzenlemeler yaptık. AVM'ler belli bir alanı sosyal aktivitelere ayıracak.

Mimarisi de önemli. Mimari konusunda bir husus var mı?

Mimarinin içerisinde zorunlu olarak bırakılacak alanları tespit ettik. Örneğin 5 bin metrekarenin üzerinde belli bir büyüklükteki alışveriş...