24 / 04 / 2024

Avn-i Fir\'avn

Avn-i Fir\'avn

Zaman Gazetesi Yazarı Beşir Ayvazoğlu, Dubai'de açılan Burj Halife'yi eleştirdi

Avcılar Tahtakale Mahallesi Rezerv Yapı Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli,Avcılar İlçesi,Firüzköy(Tahtakale) Mah,Rezerv Yapı Alanının Bir Kısmına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Rev. Uygulama İmar Planına Yapılan İtirazlar Kapsamında Hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Fuat Oktay: Beyrut Limanı'nın inşası için Türkiye hazır!

Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Avn ile görüşmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Ciddi şekilde zarar gören Beyrut Limanı ve çevresindeki binaların inşası konusunda Türkiye sonuna kadar hazır." diye konuştu.

Aston Avcılar Projesi için düğmeye basıldı!

İstanbul Avcılar İlçesi'ne bağlı Firüzköy Mahallesi'nde yükselecek Aston Avcılar Rezidans ve Ticaret Merkezi Projesi için çalışmalar başladı. Projenin 2020 yılı Aralık ayı gibi tamamlanması planlanıyor..

UNİCERA'daki Bien standını binlerce kişi ziyaret etti!

Bien bu yıl 27’n­ci­si dü­zen­le­nen UNICERA Seramik, Banyo, Mutfak fu­arın­da üre­ti­ci fir­ma ola­rak, se­ra­mik ve vit­ri­fi­ye ürün­le­rin­de fark­lı­lı­ğı­nı ortaya koydu. Fuar boyunca ilginin yoğun olduğu BİEN standını binlerce kişi ziyaret etti.

UNİCERA'daki Bien standını 2 günde 2 bin kişi ziyaret etti!

Bien bu yıl 27’n­ci­si dü­zen­le­nen UNICERA Seramik, Banyo, Mutfak fu­arın­da üre­ti­ci fir­ma ola­rak, se­ra­mik ve vit­ri­fi­ye ürün­le­rin­de fark­lı­lı­ğı­nı ortaya koydu. İlk iki gün 2 bini aşkın kişi Bien standını ziyaret etti.

Firüzköy Atıksu Tüneli inşaatı tamamlandı!

Atık suların akması yüzünden büyük kirlilik yaşayan Küçükçekmece Gölü'nü kurtarmak için yapılan Firüzköy atık su tüneli tamamlandı. Tünel sayesinde Küçükçekmece Gölü'nün kirklenmesinin önüne geçilmesi planlanıyor...

AVN Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret şirketi kuruldu!

AVN Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited şirketi kuruldu

'Avn-i Fir'avn ile Şeddadî binalar yapmak'

Zaman Gazetesi Yazarı Beşir Ayvazoğlu, Dubai'de açılan Burj Halife'yi eleştirdi

Uplife Park'ın yüzde 70'i rezerve edildi

Yaklaşık 5 bin ailenin talep gösterdiği Teknik Yapı'nın 567 dairelik Uplife Park projesi, rezervasyona açılır açılmaz dairelerin yüzde 70'i alıcı buldu.

Vakıfbank taşınmak için beklemeyecek

Vakıfbank İstanbul'a taşınmak için hazırlıklarını tamamladı. Hazırlanan yasa tasarısı imzaya açılmak üzere Bakan Hayati Yazıcı'ya iletildi. Ziraat Bankası ve Halkbank'ın gecikmesi halinde Vakıfbank, beklemeden taşınmak istiyor

Tüketiciler neden en çok 1+1'i tercih ediyor?

Tüketiciler neden 1+1'i çok tercih ediyor? Sektörün uzmanları yanıtlıyor! Yatırım ve oturmak amaçlı ev satın alacaklar 1+1 piyasasında son durum için tıklayın!

`Konut sahiplerini fiyat düşürmeleri için ikna etmeye çalışıyoruz`

Talep azalmasına karşın bazı bölgelerde gayrimenkulün yüzde 10 primli olduğunu söyleyen emlak danışmanlık şirketi TURYAP'ın Genel Müdürü Sarıbay, 'Mal sahiplerinin fiyatı düşürme konusunda direnci var. Biz ise niçin fiyatları düşürmeleri gerektiği konusun

Ortadoğu Grup Rize`deki projeyle yurtdışı işi kaptı

İnşaat sektöründe 27 yıldır hizmet veren Ortadoğu Group, Rize'nin Güneysu ilçesinde yaptığı kültür merkezi sayesinde Özbekistan ve Hindistan'da müteahhitlik işleri almaya başladı. Ortadoğu, Şişli'ye de Middleist projesi yapıyor

Avn-i Fir\'avn Haberi

Avn-i Fir\'avn

Yemen'deki Âd kavminin hükümdarı Şeddad, hem Hud peygambere itaat etmemiş, hem de İrem adını verdiği cennet taklidi bir bağ ve bu bağı seyretmek için taştan yüksek bir köşk yaptırmıştı. Efsane, inşaat tamamlandıktan sonra adamlarıyla birlikte bağı görmeye giden Şeddad ve etrafındakilerin, gökten ansızın gelen bir haykırışla (sayha-i âsmânî) helâk olduklarını söylüyor.
Şeddad'ın ismi o günden sonra, çok sağlam ve yüksek binalar yapanların sembolü oldu ve onun yaptırdığına benzeyen binalara da "Şeddadî" denildi.

Bu efsaneye Kur'an-ı Kerim'de de atıfta bulunulmuştur: "Görmedin mi, Rabbin Ad kavmine ne yaptı? Yüksek sütunlarla dolu İrem'e ne oldu? Ki onun benzeri, başka ülkelerde meydana getirilmemiştir. Vadide kayalar yontan Semud kavmine, o kazıklar sahibi Firavun'a neler ettiğini görmezler mi?" (89/6-10) Bu âyetlerle birlikte "Siz her yüksek...