26 / 04 / 2024

avrasya tüneli açılış tarihi

avrasya tüneli açılış tarihi

Başbakan Binali Yıldırım, ulaşım projelerinin açılış tarihlerini açıkladı. Başbakan Yıldırım, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü, dünyanın en geniş köprüsü. Onu 26 Ağustos'ta açacağız. Avrasya Tüneli'ni de 20 Aralık'ta açacağız. " dedi.

Avrasya Tüneli 26 Aralık'ta açılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Kilis'te esnafı ziyaret ederek vatandaşlara hitap etti.

Avrasya Tüneli 20 Aralık'ta açılacak!

Başbakan Binali Yıldırım, "Yedi tepeli İstanbul'a yedi tane yıldız gibi eser yapıyoruz. Marmaray yapıldı, açıldı. Yanında şimdi arabalar için tünel yapıyoruz. 20 Aralık'ta da onun açılışını hep birlikte, Cumhurbaşkanımızla beraber yapacağız." dedi.

Avrasya Tüneli 2016'da tamamlanacak!

Ulaştırma Bakanı Bilgin, her iki projeyle ilgili açılış tarihi verdi: Körfez geçişi martta hizmete giriyor. Avrasya Tüneli 2016 sonuna yetişiyor.

Mega projelerin açılış tarihleri belli oldu!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.İzmit Körfez Köprüsü 2016 Mart ayında, Avrasya Tüneli ise 2016 sonunda hizmete açılacak.

Avrasya Tüneli'nin inşaatı ne durumda?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Avrasya Tüneli Projesi'nde en önemli aşamanın başarıyla tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, "Projede deniz altında kazılan tünelde son 75 metreye gelindi" dedi.

Avrasya Tüneli'nin ilk etabı 6 ayda tamamlanacak!

Avrasya Tüneli kavşak çalışması kapsamında Sahil Kennedy Caddesi’nde trafik akışı değişecek. Yenikapı yönüne trafik tercihli yoldan verilecek. Tüneli'in birinci etap çalışmalarının 6 ayda tamamlanması öngörülüyor...

Avrasya Tüneli ne zaman açılacak?

Temel atma töreni nisan ayında gerçekleştirilen Avrasya Tüneli'nin 2016 yılı sonunda açılacağı bildirildi. Basın mensupları, deniz seviyesinden 95 metre aşağıda, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'la birlikteydi.

Avrasya Tüneli bitiş tarihi!

Avrasya Tüneli bitiş tarihi 2015 yılı ortası olarak açıklandı. 1,3 milyar dolarlık yatırım bedeliyle inşa edilen tünelin, açıldığında İstanbul'un trafik yoğunluğunu hatırı sayılır ölçüde hafifletmesi bekleniyor...

Tarihi rekor! Avrasya Tüneli'nden 7 yılda 123 milyon geçiş yapıldı!

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada Avrasya Tüneli'nden 7 yılda toplam 123 milyon geçiş yapıldığı belirtildi. 

Sivas'ta yapımı tamamlanan Yağdonduran Tüneli açılışa hazırlanıyor...

Sivas'ın Kangal ile Ulaş ilçeleri arasında iki tüp şeklinde yapımı gerçekleşen 1567 metre uzunluğundaki Yağdonduran Tüneli açılışa hazırlandığı açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine zam geldi: Bugün itibarıyla tek yön için otomobiller 80 TL, minibüsler 120 TL ödeyecek!

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine de zam geldi. Yeni geçiş ücretleri bir bir açıklandı. İşte o rakamlar...

Zigana Tüneli açılıyor: 1 saat süren yol 30 dakikaya düşecek!

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en uzun, dünyanın ise sayılı çift tüp kara yolu tünellerinden olan Zigana Tüneli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek olan törenle bugün açılacak. İşte detaylar...

Avrasya Tüneli’nde tarihi rekor kırıldı. Tünelden az önce kaçıncı aracın geçtiği belli oldu!

Bundan 6 yıl önce açılan ve İstanbul’un Avrupa ile Anadolu yakasını deniz altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli ile ilgili tarihi bir an yaşandı. Bugün geçiş yaparken durdurulan bir araçla kutlama yapılarak büyük bir rekora imza atıldığı ortaya çıktı.

Avrasya Tüneli’nden 6 yılda kaç araç geçti? Herkesin merak ettiği o rakam açıklandı!

İstanbul’un Avrupa ve Asya yakalarını denizin altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli’nden 6 yılda geçen toplam araç sayısı açıklandı.

Avrasya Tüneli rekor kırdı! İşte günlük geçiş sayısı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 9 Kasım Çarşamba günü Avrasya Tüneli'nden 71 bin 110 aracın geçtiğini ve bunun yeni bir rekor olduğunu açıkladı.

ZIP ile Avrasya Tüneli’nden geçenler Trendyol cüzdan hediye çeki kazanıyor

Geçiş zamanı ve geçiş sıklığınıza göre kişiye özel indirimler, kampanyalar, çekilişler ve eğlenceli oyunlar sunan ödül programı ZIP ile Avrasya Tüneli’nden geçişleriniz hediyelere dönüşsün. Hemen Avrasya Tüneli’nin mobil uygulamasını indirin.

Kızılcahamam Tüneli açılıyor!

7.4 milyon lira tasarruf sağlanması hedeflenen Kızılcahamam Tüneli'nin açılışı gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılışta önemli açıklamalarda bulundu...

Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli açılıyor!

İnşasında Eyfel Kulesi'ndeki kadar, yaklaşık 7 bin ton çelik kullanılan Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli bugün gerçekleşecek törenle hizmete açılacak.

Avrasya Tüneli Projesi meclis gündemine taşındı!

Avrasya Tüneli Projesi ile ilgili 2019 yılı Sayıştay Raporunda yer alan bazı bulgular meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Beton yol tasarrufuyla her 4 yılda bir Avrasya Tüneli yapılır!

Beton yolların, petrolde yaşanan dışa bağımlılığı azaltıcı etki yaratacağı dile getiren TCMB CEO'su Ismail Bulut, asfalt yolların yıllık bakım masrafı yerine her 4 senede bir Avrasya Tüneli yatırım maliyeti kadar tasarruf yapmanın mümkün olduğunu belirtti.

Ferhat Tüneli açıldı!

Ferhat Tüneli Açılış Töreni'nde konuşan Başbakan Yıldırım, daha önce temel atma töreninde de bulunduğu Ferhat Tüneli'nin hayırlı olmasını diledi..

avrasya tüneli açılış tarihi Haberi

avrasya tüneli açılış tarihi

Başbakan Binali Yıldırım, "Osmangazi Köprüsü 1 Temmuz'da açıldı. Bugün sekizinci gün. Ortalama 760 bin civarında geçiş oldu. Günlüğe vurduğumuz zaman 95 bini geçiyor. Onu otomobil eş değeriyle çarptığımız zaman 100 bin, 101 binin üzerinde günde, trafik var. Çok yoğun ilgi var. Çok büyük bir kolaylık." dedi.


İzmit'ten karayoluyla Yalova'nın Altınova ilçesine gelen Başbakan Yıldırım, Osmangazi Köprüsü turnikelerinde araçtan indi. Turnikelerde kendisini bekleyen Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, Belediye Başkanı Metin Oral ve bir grup esnaf, Başbakan Yıldırım'a teşekkürlerini bildirdi.


Başbakan Yıldırım, daha sonra gazetecilere Osmangazi Köprüsü'nden Ramazan Bayramı tatili nedeniyle geçen araç sayısına ilişkin açıklamalarda bulundu.


Köprünün büyük bir kolaylık sağladığına dikkati çeken Yıldırım, şöyle konuştu:


"Osmangazi Köprüsü 1 Temmuz'da açıldı. Bugün sekizinci gün. Ortalama 760 bin civarında geçiş oldu....