25 / 04 / 2024

avrasya tüneli ne zaman açılacak

avrasya tüneli ne zaman açılacak

İstanbul'un ulaşım sorununa köklü çözüm üretecek potansiyele sahip Avrasya Tüneli, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı törenle açılacak.

Avrasya Tüneli için son 2 gün!

Avrasya tüneli 2 gün sonra, 20 Aralık'ta törenle açılıyor. Tünel inşaatının daha önce tamamlandığı projede, bugüne kadar bağlantı yolları ile alt ve üst geçitlerin büyük bölümü tamamlanarak kullanıma açıldı.

Avrasya Tüneli'nin ismi açıklandı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, geçiş ücreti, tünelin ismi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Avrasya Tüneli'nde tarihi gün yaklaşıyor!

Asya ve Avrupa kıtalarını ilk kez deniz tabanı altından geçen bir karayolu tüneliyle bağlayan Avrasya Tüneli, 20 Aralık Salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı bir törenle hizmete açılacak.

Avrasya Tüneli'ni sürücüler nasıl kullanacak?

Avrupa ile Asya’yı Marmaray’dan sonra Boğaz’ın altından 2. kez birleştiren Avrasya Tüneli, 20 Aralık’ta açılacak. Günde 130 bin araç Kazlıçeşme-Göztepe arasındaki 100 dakikalık yolu 15 dakikada alacak.

Avrasya Tüneli projesinde son 15 gün!

Asya ve Avrupa yakasını denizin altından karayolu trafiğine bağlayacak olan Avrasya Tüneli Projesi, açıklanan açılış tarihine 15 gün kala sahil yolları ile birlikte havadan görüntülendi. Tünelin girişine yerleştirilecek çelik konstrüksiyonun yapımında sona gelindi.

Avrasya Tüneli'nde son 30 gün!

Başbakan Binali Yıldırım'ın 20 Aralık'ta açılışını yapılacağını açıkladığı, Anadolu ve Avrupa yakalarını denizin altından karayolu ile bağlayacak olan Avrasya Tünelinde sona yaklaşılıyor.

Dünya çapında projeler peş peşe hizmete açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Haziran’da toplamda 9 milyar dolarlık bir proje olan İstanbul- İzmir Otoyolu’nun İzmit Körfez Geçişi’ni oluşturan Osmangazi Köprüsü’nün açılışını yaptıklarını aktararak, "20 Aralık’ta da bu kez Avrasya Tüneli’nin açılışını yapacağız" dedi.

Avrasya Tüneli'nde sona doğru!

Başbakan Yıldırım: "Onlarca sene, asırlarca sene milletimizin hayali olan projeleri gerçekleştirmek Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hükümetlerimize nasip oldu. Avrasya Tüneli gün sayıyor. İstanbul'umuza, milletimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Konut fiyatlarına ve kiralara Avrasya Tüneli dopingi!

Kazlıçeşme ve Göztepe arasındaki mesafeyi 100 dakikadan 15 dakikaya indirecek Avrasya Tüneli’nde çalışmalarında sona gelindi. Asya ile Avrupa kıtalarını deniz tabanının altından karayolu tüneliyle bağlayacak tünel 20 Aralık’ta açılacak.

Avrasya Tüneli 20 Aralık'ta açılacak!

Başbakan Binali Yıldırım, "Yedi tepeli İstanbul'a yedi tane yıldız gibi eser yapıyoruz. Marmaray yapıldı, açıldı. Yanında şimdi arabalar için tünel yapıyoruz. 20 Aralık'ta da onun açılışını hep birlikte, Cumhurbaşkanımızla beraber yapacağız." dedi.

Avrasya Tüneli havadan görüntülendi!

Avrasya Tüneli inşaatında sona yaklaşılırken, inşaat hem içeriden hem de havadan görüntülendi. Toplam uzunluğu 14,6 kilometrelik olan güzergahın 5,4 kilometrelik bölümü, iki katlı olarak deniz tabanı altına yerleştirilecek.

Avrasya Tüneli 8 ay erken açılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, "2017 yılının ikinci yarısında bitirilmesi planlanan Avrasya Tüneli, bu yılın sonunda hizmete girecek. Projeyi belirlenen zamandan 8 ay önce, 47 ay gibi kısa bir sürede tamamlamış olacağız" dedi.

Avrasya Tüneli projesinde son durum ne?

Avrasya Tüneli Projesi İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi kapsamında Sarayburnu- Kazlıçeşme, Kazlıçeşme-Göztepe arasında başlatılan çalışmalar bütün hızıyla sürüyor.

Avrasya Tüneli çalışmalarında son durum!

Avrasya Tüneli Projesi İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi kapsamında Sarayburnu- Kazlıçeşme, Kazlıçeşme-Göztepe arasında başlatılan çalışmalar bütün hızıyla sürüyor.

Avrasya Tüneli'ne Kore'den Yılın Yapısı Ödülü!

İstanbul’da iki kıta arasındaki ulaşım süresini 5 dakikaya indiren Avrasya Tüneli uluslararası bir ödüle daha layık görüldü. Kore İnşaat Mühendisleri Derneği “Altın Kategori”de 2017 “Yılın Yapı Ödülü”nü Avrasya Tüneli’ne verdi.

3. Boğaz Köprüsü ve Avrasya Tüneli'ne ilişkin 9 soru mecliste!

3. Boğaz Köprüsü ve Avrasya Tüneli'nin maliyetine ve şirketlere verilen geçiş güvencesi mecliste konu oldu. CHP'li Mahmut Tanal konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Avrasya Tüneli'ne ilişkin 5 sorun mecliste konu oldu!

Avrasya Tüneli'ne ilişkin 5 sorun meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Avrasya Tüneli'ne 650 milyon dolarlık sigorta!

Marsh Türkiye, Avrasya Tüneli’nin proje, inşaat aşamasında 1 milyar dolar, işletme aşamasında ise 650 milyon dolarlık sigorta işlemine aracılık etti. Böylece Marsh, Avrasya Tüneli’nin proje ve inşaat aşamasından işletme aşamasına kadar tüm süreçlerinde yer almış oldu.

Avrasya Tüneli’nin emlak fiyatlarına etkisi 3 yılda yüzde 90’ı buldu!

sahibindex Emlak Endeksi, Avrasya Tüneli’nin İstanbul’da emlak piyasasını hareketlendirdiği bölgelerde bulunan satılık ve kiralık emlaklardaki 3 yıllık fiyat değişimini gözler önüne seriyor.

Avrasya Tüneli’nin 2017'de geçiş ücreti ne kadar olacak?

Bugün saat 07.00 itibarıyla geçişlerin başladığı Avrasya Tüneli’nde 2017’de alınacak geçiş ücretinin, 1 Ocak’taki kur baz alınarak yıl boyunca sabit kalacağı belirlendi.

Büyükyalı: Avrasya Tüneli'ne en yakın proje!

Özak GYO, Ziylan Grup, Yenigün İnşaat ortaklığında, Emlak Konut güvencesiyle hayata geçirilen Büyükyalı İstanbul, Kazlıçeşme sahil yolunda, Avrasya Tüneli’ne en yakın yeni yaşam alanı olarak dikkat çekiyor. T

Avrasya Tüneli'nin özellikleri!

Türkiye’nin en önemli ulaşım projelerinden biri olan ‘Avrasya Tüneli’ açıldı.Tünel, İstanbul’da araç trafiğinin yoğun olduğu Kazlıçeşme-Göztepe arasını 15 dakikaya indirecek.

Avrasya Tüneli dijital haritalarda yerini aldı!

Avrasya Tüneli, dijital haritalarda da hemen yerini aldı. Yandex, Google, İBB Trafik, Trafi, TomTom gibi uygulamalar harita ve navigasyonlarına tüneli anında eklediler.

Avrasya Tüneli yılbaşına kadar 15 TL!

Taşıt trafiğini İstanbul Boğazı’nın altına taşıyan ve Göztepe ile Kazlıçeşme’yi 106 metre derinden birleştiren Avrasya Tüneli ile seyahat süresi 100 dakikadan 15 dakikaya inecek

Avrasya Tüneli ile kesintisiz ulaşım başlıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asya ile Avrupa kıtasını 5’inci kez birleştiren Avrasya Tüneli’nin açılışında, “Bu tünel sayesinde İstanbul’un iki yakası arasında dışarıdaki iklim şartlarından etkilenmeden kesintisiz ulaşım mümkün haline geldi” dedi.

Avrasya Tüneli hakkında merak edilen 7 soru!

Ve merakla beklenen gün geldi... Avrupa ve Asya kıtalarını kara yoluyla dördüncü kez bağlayacak proje Avrasya Tüneli açıldı. İşte tünelle ilgili bilinmesi gereken 7 şey...

Avrasya Tüneli İpek Yolu’na ivme kazandıracak!

Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili “Türkiye ve Gürcistan’ın amacı, partnerlerimizle tarihi İpek Yolu’nu canlandırmaktır. Avrasya Tüneli, tarihi İpek Yolu’nun canlandırılmasına bir ivme kazandıracaktır” dedi.

avrasya tüneli ne zaman açılacak Haberi

avrasya tüneli ne zaman açılacak

Asya ve Avrupa'yı deniz tabanının altından ilk kez karayoluyla birleştirecek tünel, Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet verecek. Toplam uzunluğu 14,6 kilometrelik güzergahın 5,4 kilometrelik bölümü ise, iki katlı olarak deniz tabanı altına yerleştirildi.

AÇILIŞ SONRASI HİZMETTE

İstanbullular, resmi açılışın ardından Avrasya Tüneli'ni 21 Aralık saat 07.00'den itibaren kullanabilecek. Tünelin kullanımı, ilk etapta saat 07.00 ile 21.00 saatleri arasında 14 saat olarak gerçekleşecek. Böylece İstanbul'un iki yakasındaki 100 dakikalık mesafe 15 dakikaya inecek. Tünelin tam zamanlı olarak 30 Ocak'tan sonra hizmete alınması planlanıyor.

TSUNAMİYE BİLE DAYANIKLI

Avrasya Tüneli, sis, buzlanma gibi olumsuz hava koşullarında kesintisiz yolculuk sağlayacak. İleri tasarım, teknoloji ve mühendislik ürünü olan tünel, deprem ve tsunami risklerinden etkilenmeyecek yapıda yapıldı.



Yeni Şafak


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı


Otomobil ve minibüsler İstanbul Boğazı’nı yarından itibaren deniz altından geçebilecek....