19 / 04 / 2024

Avrasya Tüneli ne zaman tamamlanacak

Avrasya Tüneli ne zaman tamamlanacak

20 Aralık'ta açılışı gerçekleştirilecek olan Avrasya Tüneli geçiş ücretleri doların rekor üzerine rekor kırması sebebiyle bugün itibarıyla yüzde 16 (2 TL) zamlandı

Avrasya Tüneli dünyayı nasıl değiştirdi?

Avrasya Tüneli'nin liderliğini yapan Yapı Merkezi’nin CEO’su ve Yapı Merkezi inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu, Fortune Dergisi'nde projenin dünyayı nasıl değiştirdiğini anlattı.

Avrasya Tüneli 15 ay sonra tamamlanacak!

Asya ve Avrupa'yı ilk defa deniz tabanının altından karayoluyla birbirine bağlayacak projenin çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Avrasya Tüneli'nde son 15 aya girildi.

Avrasya Tüneli'yle şehir trafiği azalacak!

Projeyle 100 dakika sürecek bir yolculuk 15 dakikaya inecek; Asya ile Avrupa arasındaki uzun mesafe ortadan kalkacak. Projeyle yakıt tüketimi de azalacak.

Avrasya Tüneli'nde kazı çalışmaları tamam!

Avrasya Tüneli'nde İstanbul Boğazı'nın altındaki kazı işlemi bitti. 3.4 kilometrelik tünel ile 2 kıta bir kez daha denizin altından bağlandı. Proje ile Kazlıçeşme Göztepe arası 100 dakikadan 15 dakikaya inecek.

Avrasya Tüneli'nde son 20 metreye gelindi!

Türkiye'nin önemli projelerinden bir tanesi daha hayata geçiyor. Avrasya Tüp Geçit Projesi'nde önemli bir aşama geride kalıyor. Tünelde artık son 20 metrelik kazılacak bölüm kaldığı öğrenildi.

Avrasya Tüneli'nde son durum!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, "Avrasya Tüneli Projesi'nde deniz altında kazılan tünelde son 75 metreye gelindi" dedi.

Avrasya Tüneli‘nde sona gelindi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Asya ve Avrupa'yı deniz tabanı altından geçen karayolu tüneliyle birbirine bağlayacak Avrasya Tüneli'nde en önemli aşamanın tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.

Avrasya Tüneli'nin inşaatı ne durumda?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Avrasya Tüneli Projesi'nde en önemli aşamanın başarıyla tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, "Projede deniz altında kazılan tünelde son 75 metreye gelindi" dedi.

Avrasya Tüneli'nin ilk etabı 6 ayda tamamlanacak!

Avrasya Tüneli kavşak çalışması kapsamında Sahil Kennedy Caddesi’nde trafik akışı değişecek. Yenikapı yönüne trafik tercihli yoldan verilecek. Tüneli'in birinci etap çalışmalarının 6 ayda tamamlanması öngörülüyor...

Prysmian Group'tan Avrasya Tüneli projesine özel kablo!

Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün lideri Prysmian Group, Asya ve Avrupa'yı ilk kez deniz tabanı altından geçen karayolu tüneliyle birleştirecek olan Avrasya Tüneli Projesi'ne özel kablo üretti.

Avrasya Tüneli 2016 sonuna yetişecek!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Ağustos 2017 ’de bitmesi planlanan ‘Avrasya Tüneli’nin 2016 sonuna yetişeceği müjdesini verdi. Tünelden geçiş ücreti 4 dolar + KDV olarak belirlendi.

Avrasya Tüneli'nin su altındaki bin 180 metrelik kısmı tamamlandı!

Avrasya Tüneli Projesi boğazın 106 metre altında devam ediyor. Toplam 5 bin 400 metre uzunluğundaki tünelin su altındaki bölümü 3 bin 340 metre. Dev tırtılla yapılan kazılarda bin 180 metrelik kısım ise tamamlandı...

Avrasya Tüneli'nde son 2 bin 600 metre!

Avrasya Tüneli Projesi (İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi) çalışmaları, deniz tabanının altında devam ediyor. Boğazın altında kazılması gereken 2 bin 160 metrelik mesafe kaldı. Tünelin ücreti de belli oldu...

Ahmet Davutoğlu, Avrasya Tüneli inşaatında incelemelerde bulundu!

Başbakan Ahmet Davutoğlu: "Bu derinlikte, bu basınçta, bu yoğunlukta bir geçiş, olağanüstü bir mühendislik başarısı. Bu çalışmanın tümü 4 yılı biraz geçen sürede tamamlanacak ümidindeyiz.

Avrasya Tüneli'ne Kore'den Yılın Yapısı Ödülü!

İstanbul’da iki kıta arasındaki ulaşım süresini 5 dakikaya indiren Avrasya Tüneli uluslararası bir ödüle daha layık görüldü. Kore İnşaat Mühendisleri Derneği “Altın Kategori”de 2017 “Yılın Yapı Ödülü”nü Avrasya Tüneli’ne verdi.

3. Boğaz Köprüsü ve Avrasya Tüneli'ne ilişkin 9 soru mecliste!

3. Boğaz Köprüsü ve Avrasya Tüneli'nin maliyetine ve şirketlere verilen geçiş güvencesi mecliste konu oldu. CHP'li Mahmut Tanal konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Avrasya Tüneli'ne ilişkin 5 sorun mecliste konu oldu!

Avrasya Tüneli'ne ilişkin 5 sorun meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Avrasya Tüneli'ne 650 milyon dolarlık sigorta!

Marsh Türkiye, Avrasya Tüneli’nin proje, inşaat aşamasında 1 milyar dolar, işletme aşamasında ise 650 milyon dolarlık sigorta işlemine aracılık etti. Böylece Marsh, Avrasya Tüneli’nin proje ve inşaat aşamasından işletme aşamasına kadar tüm süreçlerinde yer almış oldu.

Avrasya Tüneli’nin emlak fiyatlarına etkisi 3 yılda yüzde 90’ı buldu!

sahibindex Emlak Endeksi, Avrasya Tüneli’nin İstanbul’da emlak piyasasını hareketlendirdiği bölgelerde bulunan satılık ve kiralık emlaklardaki 3 yıllık fiyat değişimini gözler önüne seriyor.

Avrasya Tüneli’nin 2017'de geçiş ücreti ne kadar olacak?

Bugün saat 07.00 itibarıyla geçişlerin başladığı Avrasya Tüneli’nde 2017’de alınacak geçiş ücretinin, 1 Ocak’taki kur baz alınarak yıl boyunca sabit kalacağı belirlendi.

Büyükyalı: Avrasya Tüneli'ne en yakın proje!

Özak GYO, Ziylan Grup, Yenigün İnşaat ortaklığında, Emlak Konut güvencesiyle hayata geçirilen Büyükyalı İstanbul, Kazlıçeşme sahil yolunda, Avrasya Tüneli’ne en yakın yeni yaşam alanı olarak dikkat çekiyor. T

Avrasya Tüneli'nin özellikleri!

Türkiye’nin en önemli ulaşım projelerinden biri olan ‘Avrasya Tüneli’ açıldı.Tünel, İstanbul’da araç trafiğinin yoğun olduğu Kazlıçeşme-Göztepe arasını 15 dakikaya indirecek.

Avrasya Tüneli dijital haritalarda yerini aldı!

Avrasya Tüneli, dijital haritalarda da hemen yerini aldı. Yandex, Google, İBB Trafik, Trafi, TomTom gibi uygulamalar harita ve navigasyonlarına tüneli anında eklediler.

Avrasya Tüneli yılbaşına kadar 15 TL!

Taşıt trafiğini İstanbul Boğazı’nın altına taşıyan ve Göztepe ile Kazlıçeşme’yi 106 metre derinden birleştiren Avrasya Tüneli ile seyahat süresi 100 dakikadan 15 dakikaya inecek

Avrasya Tüneli ile kesintisiz ulaşım başlıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asya ile Avrupa kıtasını 5’inci kez birleştiren Avrasya Tüneli’nin açılışında, “Bu tünel sayesinde İstanbul’un iki yakası arasında dışarıdaki iklim şartlarından etkilenmeden kesintisiz ulaşım mümkün haline geldi” dedi.

Avrasya Tüneli hakkında merak edilen 7 soru!

Ve merakla beklenen gün geldi... Avrupa ve Asya kıtalarını kara yoluyla dördüncü kez bağlayacak proje Avrasya Tüneli açıldı. İşte tünelle ilgili bilinmesi gereken 7 şey...

Avrasya Tüneli İpek Yolu’na ivme kazandıracak!

Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili “Türkiye ve Gürcistan’ın amacı, partnerlerimizle tarihi İpek Yolu’nu canlandırmaktır. Avrasya Tüneli, tarihi İpek Yolu’nun canlandırılmasına bir ivme kazandıracaktır” dedi.

Avrasya Tüneli ne zaman tamamlanacak Haberi

Avrasya Tüneli ne zaman tamamlanacak

20 Aralık'ta açılışı gerçekleştirilecek olan Avrasya Tüneli geçiş ücretleri doların rekor üzerine rekor kırması sebebiyle bugün itibarıyla yüzde 16 (2 TL) zamlandı


İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakalarını deniz tabanının altından karayoluyla bağlayacak Avrasya Tüneli 20 Aralık’ta açılıyor. Tünel, bittiğinde, kara tünelleriyle birlikte 5.4 kilometre olacak. Tünelin en derin noktası ise eksi 106.4 metre. Avrasya Tüneli’nin tamamlanmasıyla Kazlıçeşme ile Göztepe arasındaki seyahat süresi trafiğin olmadığı zamanlarda 15 dakikaya kadar inecek.


AÇILMAYAN TÜNELE 2,5 AYDA 2 TL ZAM


13 Eylül’de Tünelden geçiş ücreti otomobiller için 4 dolar+KDV olarak açıklanmıştı. Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim Köprülerinde KDV oranının yüzde 8 olarak uygulandığı göz önüne alınırsa Avrasya Tüneli’nde de aynı oranın uygulanacağı tahmin ediliyor. Tünel 13 Eylül’de açılsaydı, tünelden geçmek isteyen bir otomobil, ozamanki 2,96 seviyesindeki...