19 / 04 / 2024

avrasya tüneli projesi nedir

avrasya tüneli projesi nedir

Avrasya Tüneli'nde ilk geçişi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi makam aracıyla yapacak. Peki, tünel halka ne zaman açılacak? Avrasya Tüneli'nden hangi araçlar geçebilecek? İşte 25 soruda Avrasya Tüneli..

Avrasya Tüneli ile 3 saatlik yol 15 dakikaya inecek!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Göztepe-Kazlıçeşme arasında seyahat süresini 100 dakikadan 15 dakikaya indirecek olan Avrasya Tüneli Projesi kapsamında, İstanbul Boğazı altındaki tünel kazı çalışmasını başlattı.

Avrasya projesi nedir?

İstanbul’un Avrupa ve Asya yakasını karayoluyla bağlayacak olan büyük Avrasya projesi nedir? Avrasya projesi ne zaman hizmete açılacak? Avrasya projesinin detayları nelerdir? İşte Avrasya tüp geçit projesi...

Avrasya Tüneli Projesi meclis gündemine taşındı!

Avrasya Tüneli Projesi ile ilgili 2019 yılı Sayıştay Raporunda yer alan bazı bulgular meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Avrasya Tüneli'nin tüm kısımları trafiğe açıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Avrasya Tüneli'nin tüm kısımlarının trafiğe açıldığını duyurdu.

Avrasya Tüneli hakkında merak edilen 7 soru!

Ve merakla beklenen gün geldi... Avrupa ve Asya kıtalarını kara yoluyla dördüncü kez bağlayacak proje Avrasya Tüneli açıldı. İşte tünelle ilgili bilinmesi gereken 7 şey...

Avrasya Tüneli İpek Yolu’na ivme kazandıracak!

Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili “Türkiye ve Gürcistan’ın amacı, partnerlerimizle tarihi İpek Yolu’nu canlandırmaktır. Avrasya Tüneli, tarihi İpek Yolu’nun canlandırılmasına bir ivme kazandıracaktır” dedi.

Avrasya Tüneli Müzesi tamamlandı!

Avrasya Tüneli, 700 mühendis ve 12.000’den fazla kişinin 14 milyon adam/saat çalışmasıyla, planlanandan 8 ay önce tamamlanarak 20 Aralık 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldıkları görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Ahmet Arslan, Avrasya Tüneli'nin hizmet vereceği tarihi açıkladı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Avrasya Tüneli'nin açılış töreni nedeniyle kurulan ekipmanların kaldırılacağını belirterek, "Onların bakımı yapıldıktan sonra yarın öğleden sonra hizmet vermeye başlayacak. Sabah 07.00 akşam 21.00 saatleri arasında hizmet verecek." dedi.

Avrasya Tüneli açıldı!

Avrasya Tüneli hizmete açıldı. Kazlıçeşme ile Göztepe arasındaki seyahat süresini önemli ölçüde azaltacak tünelden geçiş ücreti otomobiller için 4 dolar+KDV olacak.

Avrasya Tüneli açılış töreni yapılıyor!

Vatandaşlar, Avrasya Tüneli açılış töreninden saatler önce alanı doldurdu. Tören alanına gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kahraman, Başbakan Yıldırım ve Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili, vatandaşları selamladı.

Avrasya Tüneli'nde 4,5G çalışmaları tamamlandı!

Operatörler, İstanbul'un iki yakasını denizin 106 metre altından birleştiren Avrasya Tüneli'nde mobil haberleşmenin 4,5G kalitesinde ve kesintisiz sağlanması için çalışmalarını tamamladı.

Vasip Şahin'den Avrasya Tüneli'ne denetim!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Asya ve Avrupa kıtalarını denizin 106 metre altında birleştiren Avrasya Tüneli’nde incelemelerde bulundu.

Avrasya Tüneli ile 52 milyon saatlik tasarruf sağlanacak!

1.3 milyar dolara malolan Avrasya Tüneli, Türkiye ekonomisine 1.5 milyon liralık iş hacmi yaratacak. Tünel, trafikte 52 milyon saatlik zaman tasarrufu sağlayacak.

Avrasya Tüneli konut fiyatlarını yüzde 30 artırdı!

Avrasya Tüneli'nin her iki yakadaki giriş ve çıkışına yakın bölgelerde konut satış ve kiralama fiyatları son bir yılda ortalama yüzde 30 arttı.

Avrasya Tüneli inşaatında ilginç yöntem!

Asya ve Avrupa kıtalarını ilk kez deniz tabanının altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli’nin inşası sırasında ilginç bir yöntemin Türkiye’de ilk defa uygulandığı ortaya çıktı.

avrasya tüneli projesi nedir Haberi

avrasya tüneli projesi nedir

Avrasya Tüneli, "İki kıta arasındaki hızlı ve konforlu yolculuk için modern çözüm.", "Asya ve Avrupa'yı ilk kez deniz tabanı altından karayollarıyla bağlayan geleceğin projesi.", "Dünya başkenti İstanbul'u geleceğe taşıyacak ulaşım teknolojisi." olarak nitelendiriliyor.


Sona doğru yaklaşılan Avrasya Tüneli'nde ilk geçişi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi makam aracıyla yapacak. Peki, tünel halka ne zaman açılacak? Avrasya Tüneli'nden hangi araçlar geçebilecek? Ücretleri ne olacak, gibi tüm sorularınızın yanıtını sizler için derledik.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrasya Tüneli'nde ilk geçişi yaptı!


1. Avrasya Tüneli nedir?

Avrasya Tüneli, İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi'dir. Asya ve Avrupa ilk kez deniz tabanının altından karayolu tüneliyle birleşecek.


2. Avrasya Tüneli ne zaman başladı?

30 Haziran 2008 ihale tarihli Avrasya Tüneli'nin temeli 26 Şubat 2011 tarihinde atıldı.



3. Avrasya Tüneli'nin maliyeti nedir?

Avrasya Tüneli Projesi,...