19 / 04 / 2024

Avrupa Atatürk Üniversitesi-Atatürk Universty Europe

Avrupa Atatürk Üniversitesi-Atatürk Universty Europe

Erzurum Atatürk Üniversitesi, tarihi bir adım daha atarak Türkiye'nin Avrupa'daki ilk üniversitesini Almanya'nın Berlin bölgesi Neubrandenburg kentinde 'Avrupa Atatürk Üniversitesi-Atatürk Universty Europe' adıyla kuruyor

Erzurum Atatürk Üniversitesi, kız yurdunu bedelsiz olarak geri alacak!

Sayıştay raporuna göre; Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde bulunan kız yurdunun üniversite bünyesine bedelsiz olarak girilmesine karar verildi. 

Atatürk Üniversitesi’nin öğrenci yurdunda usulsüz kiralama iddiası!

Erzurum Atatürk Üniversitesi’ne tahsis edilen arsa üzerinde inşa edilen ve 2016’da 113 bin TL kira alınan 7 katlı öğrenci yurdunun, 2017’de yıllık 5 bin 210 TL'ye bir vakfa pazarlık usulü ile kiralandığı öğrenildi. 

Anadolu Yakası'na Atatürk Kültür Merkezi yapılacak!

Beyoğlu'nda ihracatçılarla buluşan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, ''Zenginlik ve cazibe merkezleri hep Avrupa Yakası'nda. Biz burada bir dengeleme yapalım istedik bir Atatürk Kültür Merkezi de Anadolu Yakası'nda yapacağız" dedi.

Atatürk Barajı için deprem uyarısı!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Onur Köse, Atatürk Barajı gövdesinde bir fay hattı geçtiğini belirterek olası bir depremde barajda hasar meydana gelebileceğini belirtti.

Atatürk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi dev tasarımlara imza atıyor!

Atatürk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, yeni projeleriyle heyecanlandırıyor. Mimarlık Bölümü Başkanı Fatma Zehra Çakıcı, 8 dönemde 8 mimari proje çıkardıklarını dile getirdi.

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nin yeni binası 1 ay içinde açılacak!

Erzurum Atatürk Üniversitesi Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi yeni hizmet binasına kavuşmak için gün sayıyor. Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi 1 yıl içinde hizmete girmesi planlanıyor.

Atatürk Üniversitesi'nde hastane oteli açıldı!

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne farklı ülke ve 11 ilden gelen hasta refakatçilerinin geceleri konaklamalarını sağlamak amacıyla hastane oteli ve Dişçilik Fakültesinin ek hizmet binası açıldı

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'ne ek bina yapıldı!

Mühendislik Fakültesi bünyesinde yapılan ek bina hizmete başladı. Düzenlenen açılışa, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın yanı sıra, rektör yardımcıları ve fakülte dekanları da katıldı.

Erzurum Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi'ne çevre düzenlemesi!

Erzurum Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yaz tatili itibariyle başlayan inşaat ve çevre düzenlemeleri tüm hızıyla devam ediyor. Tamiratı bitirilmemiş lavabolar, kaloriferler ve fakülte önü çevre düzenlemeleri tüm hızıyla devam ediyor.

Atatürk Havalimanı Euro Annies 2015'ten ödül aldı!

Euro Annies 2015 Ödülleri’nde İstanbul Atatürk Havalimanı, 'Avrupa’da en fazla yeni güzergaha sahip havalimanı' oldu. Güzergah sayısı 40'a çıkarıldı.

Atatürk Havalimanı'na Euro Annies 2015'ten ödül!

Atatürk Havalimanı, Euro Annies 2015 Ödülleri’nde Avrupa'da en fazla yeni uzun menzilli güzergaha sahip havalimanı seçildi.

Atatürk Havalimanı Avrupa 4’üncüsü!

ACI Avrupa 2015 yılı Nisan ayı yolcu trafik raporu açıklandı. Rapora göre İstanbul Atatürk Havalimanı; 25 milyon ve üstü yolcu kapasiteli havalimanları arasında en hızlı yolcu artışı gösteren havalimanları arasında 4’üncü Sırada yer aldı.

Doğu Avrupa, Türk Akımı projesinin çalışmalarının tamamlanmasını istiyor!

IAEE Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu: "Ukrayna’daki kriz nedeniyle endişeli bir kış geçiren Avrupa, özellikle de Doğu Avrupa, Türk Akım’daki fizibilite çalışmalarının bir an önce tamamlanmasını, dolayısıyla korkulu rüyadan uyanmak istiyor” dedi.

Avrupa Atatürk Üniversitesi-Atatürk Universty Europe Haberi

Avrupa Atatürk Üniversitesi-Atatürk Universty Europe

Atatürk Universty Europe'un çalışmalarını yürüten Perfecttiming Holding Yönetim Kurulu Başkanı Andreas Thoma ile Şirket İş Geliştirme Direktörü Dr. Jur. Marcus Feil, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak'ı makamında ziyaret edip çalışmalardaki son durum hakkında bilgi vererek işbirliğinin resmi protokolünü imzaladı.


Perfecttiming Holding Yönetim Kurulu Başkanı Andreas Thoma, Neubrandenburg kentinde 86 bin metrekare kapalı alana sahip yerleşke içerisinde, eğitim amaçlı kullanılan binaların Atatürk Üniversitesi'nin Almanya kampüsünü kurmak üzere alınarak yasal işlemlerin tamamlandığını, bu yıl itibarıyla yerleşkede eğitime başlanabileceğini bildirdi. Almanya'da ve Avrupa genelinde milyonlarca Türk bulunduğunu, üniversitenin öncelikle Avrupa'daki Türklere hitap edeceğini, eğitim dilinin de Türkçe, Almanca ve İngilizce olacağını söyledi.


Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, çalışmayla ilgili kararların Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) gönderildiğini ve onay beklendiğini belirterek, onayın gelmesiyle...