24 / 04 / 2024

Ayasofya 90 yıl sonra cami olarak açılacak mı

Ayasofya 90 yıl sonra cami olarak açılacak mı

Ayasofya'nın cami olarak açılması gündemde konuşulmaya devam ediyor. Milliyet Gazetesi köşe yazarı Gökhan Cıvaoğlu, bugünkü köşesinde Ayasofya'nın ibadete açılmasını yazdı...

Dev kurumdan 2024 yılı petrol için 90 dolar tahmini! Akaryakıt fiyatlarına indirim mi geliyor? 

Dev kurum,Goldman Sachs, 2024 yılı brent ham petrolü için 90 dolar tahmininde bulundu. Açıklamanın ardından akıllara hemen 'akaryakıta indirim mi gelecek?' sorusu geldi. Peki yeni yılda akaryakıt fiyatları ne olur, indirim gelecek mi?

Bakan Nebati'den son dakika açıklaması! 2022 yılında 90 milyar lirayı aşkın gelir ve damga vergisinden vazgeçtik!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücretten vergi alınmamasına yönelik 2022 yılında 90 milyar liranın üzerinde gelir ve damga vergisinden vazgeçildiğini açıkladı.

Gratis’te “sıcacık yarıyıl tatili indirimleri” başladı! Eksiklerinizi tamamlayın! 28 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Türkiye’nin kişisel bakım marketi Gratis, yarı yıl tatiline özel pek çok ürün grubunda farklı kampanyalarla cazip indirim fırsatları sunuyor. İndirimler kapsamında Beaulis Glide eyeliner  90 TL yerine 55 liraya, Maybelline’in en çok satan New York Lash Sensational Sky High Maskarası 320 TL yerine 18

ABD 2023 mali yılına 88 milyar dolarlık bütçe açığıyla başladı!

Yeni mali yılın ilk ayında bütçe açığına ilişkin piyasa beklentileri 90 milyar dolar olması yönündeydi.

Otokar’dan Çekya’ya yılın en büyük otobüs ihracatı

Türkiye’nin lider otobüs markası Otokar, 2022 yılının en büyük otobüs ihracatı anlaşmalarından birini Çekya ile gerçekleştirdi. Otokar, Doruk otobüsleri için Usti bölgesinden 90 adetlik sipariş aldı. Sözleşme yaklaşık 14 milyon Euro tutarında.

TURYAP, 2022 yılında 90 franchise açacak!

Emlak danışmalığı konusunda gayrimenkul sektörüne yön veren markalar arasında yer alan TURYAP, 2022 yılında 90 franchise açacak...

Merkez Bankası 2020 yılı için brüt yüzde 12 kar payı dağıtacak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), hissedarlara 2020 yılı kar payı olarak 90 numaralı kupon karşılığında hisse senetlerinin nominal değerleri üzerinden brüt yüzde 12 ödeme yapılmasına karar verdi.

2021 yılı asgari ücret açıklandı!

Asgari ücret 2021 yılı için brüt 3 bin 577 lira 50 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirlendi.

Kariye Camisi 75 yıl sonra ibadete açılacak!

Danıştay kararıyla ibadete açılmasının önündeki yasal engel Ayasofya’dan önce kalkan İstanbul’daki Kariye Camisi, 30 Ekim’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı Cuma namazıyla 75 yıl sonra ibadete açılacak.

Yıl sonu enflasyon ve dolar kuru beklentisi arttı!

Merkez Bankası beklenti anketi ekim ayı sonuçlarına göre, yıl sonu dolar kuru beklentisi 7.90'a çıktı. Enflasyon beklentisi ise yüzde 11.76'ya yükseldi.

86 yıl sonra ilk: Ayasofya, cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı!

İstanbul'un fethine kadar 916 yıl kilise, 1453 yılından 1934 yılına kadar cami olarak kullanılan, 86 yıl müze olarak kalan Ayasofya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla kılınan cuma namazıyla birlikte yeniden ibadete açıldı.

Ayasofya 90 yıl sonra cami olarak açılacak mı?

Ayasofya'nın cami olarak açılması gündemde konuşulmaya devam ediyor. Milliyet Gazetesi köşe yazarı Gökhan Cıvaoğlu, bugünkü köşesinde Ayasofya'nın ibadete açılmasını yazdı...

Le Chic Tarabya 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Tarabya Mahallesi, 440 ada, 82-89-90 no.lu parsellerde yer alan Le Chic Tarabya'nın 2019 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı...

Ayasofya 90 yıl sonra cami olarak açılacak mı Haberi

Ayasofya 90 yıl sonra cami olarak açılacak mı

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Gökhan Cıvaoğlu bugünkü köşesinde Ayasofya'nın ibadete açılmasını kaleme aldı. Cıvaoğlu, "Ayasofya’nın ibadete açılması konulduğunda”, diğer kefesine malum iddia mutlaka yerleştirilir; “İnönü döneminde CHP cami kapattı" dedi ve açıkladı.

İşte Gökhan Cıvaoğlu'nun 'Ayasofya ve İnönü' başlıklı yazısı...

İNÖNÜ CAMİ KAPATTI MI?

Fakat...

Öngörülebilir olan şu ki “erken ya da zamanında” olsun bir seçimde terazinin bir kefesine “Ayasofya’nın ibadete açılması konulduğunda”, diğer kefesine malum iddia mutlaka yerleştirilir; “İnönü döneminde CHP cami kapattı!..”

Gerçek bu mu?

Evet...

İnönü, gerçekten iki camiyi kapattırmıştır.

Önlerine de jandarma dikmiştir.

Halkın camilere girişini yasaklamıştır.

Ama neden?

Bunların arkasındaki gizem neydi?

70 yıldır bu söylemler havada uçuştu ama hangi camiler ve neden soruları konuşulmadı.

Cevaplanmadı.

Tartışmalar yüzeyde kaldı.

İşte o sorulara cevap veren tarihten yapraklar. (*)

KAPANAN İKİ CAMİ

Atatürk ölmüş...

İkinci Dünya Savaşı başlamış, İnönü Cumhurbaşkanı seçilmişti...

Hitlerin orduları Avrupa ülkelerini...