24 / 04 / 2024

Ayder teleferik projesi

Ayder teleferik projesi

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde yerli-yabancı binlerce turisti ağırlayan Ayder Yaylası’nın da yer aldığı Kaçkar Dağları Milli Parkı’na 37 kilometrelik teleferik hattıyla kayak tesisi yapılacak. 

İzmir Agora - Kadifekale Teleferik Projesi'nde son durum ne?

İzmir Agora‘dan Kadifekale’ye yapılacak olan teleferik projesinde son durum ne? İşte ayrıntılar...

Kartepe Teleferik Hattı 2023'te tamamlanacak!

Kocaeli'de büyük sevinç yaratan Kartepe Teleferik Hattı Projesi'nin, 2023 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Kartepe teleferik hattı 2 yılda tamamlanacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Sanayi İşbirliği Programı (SİP) kapsamında ihale edilecek Kartepe Teleferik Hattı Projesi'nin 2023 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Sinpaş GYO Teleferik-Kayak Pisti ve Macera Parkı projesi değerleme raporu!

Sinpaş GYO, Ankara İli, Çankaya İlçesi, 29635 ada 7 ve 8 parsellerde yer alan Teleferik-Kayak Pisti ve Macera Parkına ilişkin değerleme raporu yayınlandı. 

Hatay'a teleferik geliyor! İhalesi 3 Kasım'da!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, Antakya İlçesi Habib-İ Neccar Dağı arasında teleferik projesi inşa edecek. Projenin ihalesi 3 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.

Sinpaş GYO Çankaya Teleferik-Kayak Pisti projesi değerleme raporu!

Sinpaş GYO Ankara İli, Çankaya İlçesi, 29635 ada 7 ve 8 parsellerde yer alan Teleferik-Kayak Pisti ve Macera Parkı projesinin değerleme raporunu yayınladı.

İzmit’e teleferik müjdesi!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle uzun süre yapılamayan İzmit Belediyesi Temmuz ayı Meclis Toplantısında teleferik projesi masaya yatırıldı...

Ayder Yaylası'ndaki kentsel dönüşümde son durum!

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Ayder Yaylası'nda 5 bakanlığın ortaklaşa TOKİ öncülüğünde başlattığı Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları hız kesmeden devam ediyor...

Fethiye Babadağ Teleferik Projesi'ne bakanlıktan onay!

21 yıldır Fethiye Babadağ'da uçuş yapan Yamaç Paraşütü Eğitmeni ve Tandem Pilotu Sinan Tarakcı, teleferiğin geçeceği yol boyunca çok fazla alanın traşlandığını ve aynı zamanda giriş ücretlerine yapılan zamlar yüzünden de Babadağ'ı protesto ederek uçuşlarını oradan yapmadığını belirtti.

Sapanca Kırkpınar'daki teleferik inşaatı durduruldu!

Sapanca Kırkpınar'da yapılmaya başlanan teleferik projesi için Sakarya 2. İdare Mahkemesi, yürütmenin durdurulması kararını verdi...

İsrail teleferik projesi Kudüs'ü Yahudileştirecek!

Mescid-i Aksa İmamı ve Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanı Şeyh İkrime Sabri, İsrail'in işgal altında bulunan Doğu Kudüs'te hayata geçireceği teleferik projesinin şehri Yahudileştireceğini kaydetti.

Ayder Yaylası'ndaki otopark ihalesi yapıldı!

TOKİ öncülüğünde, 5 bakanlığın ortaklaşa uygulayacağı Kentsel Dönüşüm Projesi ile altyapı ve ulaşım sorunları çözülecek, dikey yerine en fazla 2 katlı yatay yapılar inşa edilecek Ayder Yaylası'nda ilk olarak yapılacak 1.700 araçlık otopark için ihale yapıldı...

Sapanca’da teleferik isyanı!

Sakarya Sapanca'da hayata geçirilecek teleferik projesi vatandaşların tepkisini çekti...

Ayder teleferik projesi Haberi

Ayder teleferik projesi

İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü’nce altyapı çalışmaları sürdürülen ve belediye meclisi gündemine getirilen Ayder Kış Sporları Merkezi’nin yapımına imkân sağlanması için “Yapım ile kira karşılığı 49 yıllığına işletme işinin ihale edilmesine” ait yetki belgesi, İl Genel Meclisi tarafından oy birliğiyle onaylandı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre teleferik ve kayak tesisi projesinin başlangıç istasyonu, ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası olacak. Teleferikle Palovit ve Kavron vadilerine ulaşılacak. Rize Valisi Erdoğan Bektaş, “Türkiye’de bu tarz projeler gerçekleştiren beş firmaya davetiye gönderdik. Dördü döviz hareketliliği nedeniyle ihaleye katılamayacağını bildirdi, tek firma ihaleye girdi. Nihai karar verildiğinde proje start alacak” dedi.