26 / 04 / 2024

Ayder teleferik

Ayder teleferik

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde yerli-yabancı binlerce turisti ağırlayan Ayder Yaylası’nın da yer aldığı Kaçkar Dağları Milli Parkı’na 37 kilometrelik teleferik hattıyla kayak tesisi yapılacak. 

Ayder’e teleferik hattı yapılacak!

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde yerli-yabancı binlerce turisti ağırlayan Ayder Yaylası’nın da yer aldığı Kaçkar Dağları Milli Parkı’na 37 kilometrelik teleferik hattıyla kayak tesisi yapılacak. 

2005 yılında İstanbul'a ikinci teleferik hattı!

2005 yılında İstanbul'a ikinci teleferik hattı Haliç - Pierre Loti arasında yapılıyormuş. 1993 yılında Maçka-Taşkışla'dan sonra ikinci teleferik hattı 419 metre uzunluğunda olacakmış ve 6 milyon liraya mal olacakmış.

Bolu Dağ Kızağı ve teleferik projelerinde sona gelindi!

'Bolu Alternatif Turizmde rekabet gücünü Dağ Kızağı ve Teleferik Projesi çalışmalarıyla artırıyor' isimli projenin tüm detayları tamamlandı. Bütçesinin 130 bin lira olduğu proje ihalesinin bu hafta içinde gerçekleşmesi bekleniyor.

İzmir’de teleferik heyecanı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 1974 yılında hizmete açtığı, 2007 yılında kapatılan Balçova Teleferik Tesisleri yenilendi. Tesis, 41 yıl sonra bu yaz yeniden kapılarını açacak. İşte ayrıntılar...

Eskişehir kent içi teleferik projesi 2016'da açılacak!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kentte ulaşımı rahatlatacak aynı zamanda turizmi de olumlu etkileyecek teleferik projesini hayata geçiriyor.

Balçova Teleferik Tesisleri güvenlik testlerini tamamladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden kurduğu Balçova Teleferik Tesisleri’ndeki güvenlik testleri başarıyla tamamlandı ve uluslararası bağımsız sertifikasyon kuruluşundan gerekli onay alındı.

İzmir Balçova Teleferik Tesisleri açılıyor!

Balçova Teleferik Tesisleri, güvenlik testlerini aştı. Önümüzdeki ay seferlerin başlayacağını duyuran yetkililer, uluslararası sertifikasyon belgesinin gelmesinin ardından seferlere başlanacağını duyurdu.

Ordu'yu 'Yaylalara Teleferik' projesi gelişitirecek!

Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, Ordu yaylalarını birbirine bağlayacak olan "Yaylalara teleferik" projesinin Ordu'ya ekonomik anlamda getirileri olacağını belirterek, Ordu'nun artık teleferik kenti haline geleceğini söyledi.

2002 yılında Haliç'e teleferik gelecekmiş!

2002 yılında Eyüp ile Piyer Loti arasında yapılacak teleferik projesini Anıtlar Kurulu'nun onaylamasıyla, proje ihaleye çıkacakmış. 670 metre uzunluğunda olacak teleferik ile Haliç manzarası kuşbakışı izlenilecekmiş.

Orhangazi Kalesi'ne teleferik geliyor!

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, seyir terasıyla (kale) ilgili projenin tamamlandığını açıkladı. Çağlayan, "Eğer, vatandaşın ilgisi yoğun olursa kale ile Marmarabirlik meydanı arasına teleferik de yapabiliriz” dedi.

Ortahisar Boztepe Teleferik imar planı askıya çıktı!

Trabzon Ortahisar Boztepe Mahallesi Teleferik Tesisi (Üst İstasyon) ve güzergahının bir kısmı ile Kanuni Bulvarı I. Etabına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliği bugün askıya çıktı.

2000 yılında Haliç'ten Piyer Loti'ye teleferik!

2000 yılında Eyüp Belediyesi, Haliç kıyısından Piyer Loti tepesine yolcu taşıyacak teleferik için kolları sıvamış. Eyüp Cami'nin arkasından Piyer Loti'ye yerleştirilecek teleferik 145 milyar liraya mal olacakmış.

Manisa Teleferik projesi turizmi canlandıracak!

Manisa'da teleferik ihalesini alan firmaya yer teslimi yapılması kentte heyecan yarattı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Teleferik, Manisa turizmine önemli katkı sağlayacak" dedi.

Ayder teleferik Haberi

Ayder teleferik

İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü’nce altyapı çalışmaları sürdürülen ve belediye meclisi gündemine getirilen Ayder Kış Sporları Merkezi’nin yapımına imkân sağlanması için “Yapım ile kira karşılığı 49 yıllığına işletme işinin ihale edilmesine” ait yetki belgesi, İl Genel Meclisi tarafından oy birliğiyle onaylandı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre teleferik ve kayak tesisi projesinin başlangıç istasyonu, ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası olacak. Teleferikle Palovit ve Kavron vadilerine ulaşılacak. Rize Valisi Erdoğan Bektaş, “Türkiye’de bu tarz projeler gerçekleştiren beş firmaya davetiye gönderdik. Dördü döviz hareketliliği nedeniyle ihaleye katılamayacağını bildirdi, tek firma ihaleye girdi. Nihai karar verildiğinde proje start alacak” dedi.