24 / 04 / 2024

aydın jeotermal santral açılışı

aydın jeotermal santral açılışı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Aydın’ın Germencik ilçesinde kurulan Avrupa’nın 2’inci ve Türkiye’nin ise en büyük Jeotermal enerji santralinin açılışını yaptı.

Aydın Çine'de özelleştirme kararı!

EÜAŞ'ye ait Aydın'daki Çine Hidroelektrik Santrali (HES) ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazlar özelleştirilecek. Özelleştirme ihalesinde nihai pazarlık görüşmeleri 8 Eylül'de yapılacak.

Aydın Kuşadası'nda jeotermale ÇED onayı!

Aydın Kuşadası'nda 375 hektarlık alanda Bozyazı Körfez Turizm ve İnşaat A.Ş., jeotermal enerjinin dağıtımı için gerekli olan ÇED izinleri ve işletme ruhsatları için onay verildi.

Aydın Kızıldere III Jeotermal Enerji Santrali için kamulaştırma!

Aydın ilinde tesis edilecek Kızıldere III Jeotermal Enerji Santralinin yapımı amacıyla bir adet taşınmazın Maliye Bakanlığı Tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Aydın'da jeotermal sahalarının ihalesi iptal edildi!

Aydın’ın 8 ilçesindeki jeotermal sahalarının ihalesine gelen yoğun tepkilerin ardından valilik, ihaleyi şartname yanlış hazırlandığı için iptal etti.

Aydın jeotermal elektrik santrali için ÇED raporu iptal davası açıldı!

Aydın'da yapılması planlanan jeotermal elektrik santrali için ÇED raporu iptal davası açıldı. Santralin kurulmaması için mahkemeye itiraz davası açan bölge halkı, mahkeme kararı çıkmadan firmanın iş makinelerinin zeytin ağaçlarını sökmeye başladığını belirtti.

Aydın Efe 6 Jeotermal Enerji Santrali halk toplantısı 25 Şubat'ta!

Gürmat Elektrik Üretim A.Ş tarafından Aydın ilinin Germencik ilçesinde Efe 6 Jeotermal Enerji Santrali projesinin yapımı için 25 Şubat'ta saat 14:00'da halk toplantısı düzenlenecek.

Aydın Ticaret Odası yeni binasına kavuşuyor!

Başbakanlık, yeni hizmet binası için arazi arayışlarını sürdüren Aydın Ticaret Odası'nın (AYTO), Aydın Termal Turizm ve Jeotermal Sistemleri A.Ş(AYTER) ile gayrimenkul takası yapmasına onay verdi.

Aydın'a yeni yapılacak jeotermal santrale dava açıldı!

Özel jeotermal firmalarının santral kurmak için Aydın Valiliği’nden aldığı, "Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu gerekli değildir" kararına, vatandaşların itirazları devam ediyor.

Aydın'da jeotermal alan için acele kamulaştırma kararı!

Aydın'da yer alan J-550 numaralı jeotermal kaynak işletme ruhsat sahasında yapımı devam eden jeotermal enerjiye dayalı santral çalışmaları kapsamında taşınmazın acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Aydın Kuyucak'a jeotermal elektrik üretim santrali geliyor!

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, Kuyucak İlçesi'nde, jeotermal elektrik üretim santrali yapılmasına ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı teklifini şartlı kabul etti.

Aydın Sultanhisar Jeotermal Enerji Santrali imar planı askıda!

Aydın Sultanhisar İlçesi, Kurtuluş Mahallesi'nde yapılması planlanan Sultanhisar Jeotermal Enerji Santrali 1/5.000 ve 1/1.000 ölçekli İlave Nazım ve Uygulama İmar Planı askıda...

Aydın Pamukören Jeotermal Enerji Santrali imar planı askıda!

Aydın Kuyucak İlçesi, Yöre Mahallesi, Pamukören JES 2 Projesi yapılması amacıyla hazırlanan 1/5.000 ve 1/1.000 ölçekli İlave Nazım ve Uygulama İmar Planı bugün askıya çıkarıldı...

Aydın'da 36 adet jeotermal sahanın ihalesi iptal edildi!

Danıştay’ın bu kararı ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin uyarısı üzerine Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca 36 adet jeotermal saha için yapılacak ihale iptal edildi.

aydın jeotermal santral açılışı Haberi

aydın jeotermal santral açılışı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’nin tüm doğa kaynaklarını değerlendireceklerini belirterek, “Bir enerji bakanı iÇin en kolay iş, oturduğu yerden çayını kahvesini içerek telefonuyla doğalgaz sipariş etmesidir. Ama biz kapı kapı dolaşıp kaynaklarımızı değerlendireceğiz” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Aydın’ın Germencik ilçesinde kurulan Avrupa’nın 2’inci ve Türkiye’nin ise en büyük Jeotermal enerji santrali ile İncirliova ilçesinde GEKA desteğiyle faaliyete geçen günlük 400 ton gübre işleme kapasiteli biyoenerji santrallerinin açılışlarını gerçekleştirdi. Bakan Yıldız’a Vali Erol Ayyıldız, Ak Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Gültekin Kılınç, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen ve AK Parti Milletvekili Adayı Sadık Atay eşlik etti.

Biyogaz...