19 / 04 / 2024

aydın kentsel dönüşüm

aydın kentsel dönüşüm

Aydın Söke’deki meşhur çöp şiş mekanlarına belediye tarafından alınan yıkım kararı ile dükkanları boşaltmaları için tebligat gönderildi. Söke Belediyesi’nin gönderdiği tebligatta: "İşyerlerinizi 15 gün içerisinde boşaltacaksınız." denildi.

Ahmet Alp: Aydın çarpık yapılaşma kıskacında!

Mimarlık Akademisi Bölge Başkanı Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, Aydın'da çarpık yapılaşmanın olduğunu söyledi. Aydın, düzeysiz kentleşmenin ve yapılaşma ülkemizin yarası olduğunu belirtti.

Aydın'daki dönüşümde 803 bina yıkıldı!

Aydın'da geçen yıl kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 803 binada, risk tespiti yapıldı. Riskli olduğu belirlenen 754 bina, yıkıldı. Dönüşüm için evleri yıkılan bin 130 aileye, şimdiye kadar toplam 10.8 milyon TL kira yardımı verildi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne kentsel dönüşüm tepkisi!

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Söke, Kuşadası ve Efeler'de kentsel dönüşüm projelerinin iki yıldır imar revizyonları Meclis'ten geçmediği için başlatılamadığını söyledi.

Aydın'da 2 yeni kentsel dönüşüm projemiz var!

Aydın'ın ilk kadın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 'Şehrimdeki tek bir kişiyi bile namerde muhtaç etmem' dedi. Hedefi ise Aydın'ı Türkiye'nin yıldız kenti yapmak.

Aydın'da kentsel dönüşüm için beyaz masa kuruldu!

Aydın Çevre Ve Şehircilik İI Müdürlüğü'nde kentsel dönüşümle ilgili vatandaşların talep ve şikayetlerini iletebileceği 'Beyaz Masa' uygulaması başlatıldı. Müdürlüğe başvuran vatandaşlar taleplerini en kısa zamanda tamamlanması sağlanacak.

Aydın Söke'de metruk binalar yıkılıyor!

Söke Belediyesi, bir yandan kent estetiği açısından görüntü kirliğini ortadan kaldırırken, bir yandan da madde bağımlılarının mekan olarak tercih ettikleri metruk evleri yakmaya devam ediyor.

Aydın'da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları devam ediyor. Aydın merkez Efeler ilçesi Ilıcabaşı Mahallesi’nde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Güzelhisar Mahallesi’nde ölçüm yapıldı...

Aydın'da kentsel dönüşüm için ilk kazma vuruldu!

Aydın Belediyesi kentsel dönüşümün ilk kazmasını vurdu. Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun da yakından takip ettiği yıkım çalışmaları kentsel dönüşüm çalışmalarının ilk ayağı olan Ilıcabaşı Mahallesinde başladı...

Aydın'da kentsel dönüşüm protesto edildi!

Aydın'ın Ilıca ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları protesto edildi

İzmir Aydın ve Van'da ilk yıkılan binalar!

35 İlde gerçekleşecek olan kentsel dönüşüm kapsamında İstanbul dışındaki illerde de yıkımlar başladı

Beykoz'a Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ve 5 bin yeni konut müjdesi!

Beykoz Belediye Meclisi'nin 2019-2024 döneminin son toplantısında önemli açıklamalar yapan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, yeniden seçilmesi halinde ilçede 5 bin konut inşa edeceklerini ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurulacağını dile getirdi.

Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm projesinin yüzde 60'ı tamam! 

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, X sosyal medya hesabından Beykoz Tokatköy'ün kentsel dönüşümü ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte Murat Aydın'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Aydın’a kentsel dönüşüm müjdesi! Projenin maliyeti 50 milyon TL!

Aydın’ın Nazilli ilçesinde kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldı. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak ilk kazmanın Karaçay bölgesine atılacağını söyledi.

Bursa'daki kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazısında Bursa’daki kentsel dönüşüm projelerini kaleme aldı. Peki Bursa'daki kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne?

Bursa'nın o mahallesi için acil kentsel dönüşüm çağrısı!

Bursa’nın Gaziakdemir Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm vatandaşlar tarafından dört gözle bekleniyor. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın Gaziakdemir Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların taleplerini köşesinde kaleme aldı.

Aydın Düzgün'den Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm açıklaması!

CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın, Beykoz Tokatköy Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesine yönelik  yaşanan sıkıntılardan sonra  meclis üyeleri ve mahalle sakinleri  ile bir araya geldi.  Meclis üyeleri ve mahalle sakinleri ile birlikte yapmış olduğu toplantıda gerekli açıklamaları yaptı. 

Beykozlulardan kentsel dönüşüm tepkisi!

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın Tokatköy'de yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesinde mağdur olduklarını iddia eden vatandaşları dinledi.

Kuşadası'nda kentsel dönüşüm kurultayı düzenlendi!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde "Deprem ile Kentsel Dönüşüm' başlıklı bir kurultay düzenlendi. Kurultayda depreme yönelik yapılacak çalışmalar için yol haritası belirlendi. 

Trabzon Ortahisar kentsel dönüşüm ihalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Trabzon Ortahisar kentsel döbüşüm projesinin ihalesini yarın saat 14:30'da gerçekleştirecek.

Beykoz'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

KİPTAŞ’tan Beykoz Belediyesi’ne devredilen arazilerde devam ettirilen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili adımlar atılıyor. Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Gms Kentsel Dönüşüm Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Gms Kentsel Dönüşüm Yapı Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Aydın Kiyan ve Müzeyyen Barut ortaklığında kuruldu.

Antalya Kepez kentsel dönüşüm projesinde kira yardımı krizi! 

Antalya'nın Kepez ilçesinde devam eden kentsel dönüşüm projesinde hak sahipleri kendilerine 5 aydır kira yardımı yapılmadığını dile getirdi. 

Osmangazi Soğanlı'daki kentsel dönüşüm projesi TBMM gündeminde!

Bursa'nın Osmangazi ilçesinin Soğanlı Mahallesi'nde yürütülen kentsel dönüşüm projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydın, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

aydın kentsel dönüşüm Haberi

aydın kentsel dönüşüm

Aydın Söke’de ünlülerin gittiği çöp şişçiler yemek mekanlarına, belediye tarafından alınan yıkım kararı ile dükkanları boşaltmaları için tebligat gönderildi. Çöp şiş işletmecileri bu karara tepki göstererek hukuki yollarda başvuracaklarını dile getirdiler. Söke-Bodrum Çevreyolu Sanayi Sitesi yolu kenarında 1996’dan bu yana hizmet veren ve 4 yıl önce Söke Belediyesi'nin planlamalarına uygun olarak işyerlerini modern hale getiren çöpşişçi esnafı belediye ekiplerince kendilerine tebliğ edilen, "İşyerlerinizi 15 gün içerisinde boşaltacaksınız" emriyle şok oldu.

Yargıya gideceğiz

Yeni Asır'da yer alan habere göre; yıllardır hizmet verdikleri işyerlerini bulundukları turizm yolu güzergahına uygun şekilde modern hale getirmek için ellerindeki paraları kullanan, yetmediği gibi kredi kullanan ve hala kredi taksitini ödemeye devam eden esnaf, bu tebligatlar karşısında, "Burası yıkılacaksa niçin bizi masrafa soktunuz, biz işyerlerimizi modern hale getirip...