27 / 04 / 2024

Aydın riskli binalar

Aydın riskli binalar

Aydın’ın alüvyon zemin üzerinde olduğu belirtilen Jeoloji Mühendisleri Odası’nın raporunda yapı kalitesinin düşük olduğunu vurgulandı. Raporda depremin etkisini en aza indirmek için master planlarının hazırlanması gerektiğine dikkat çekildi. 

Ümraniye'deki riskli binalar yıkılıyor!

Türkiye'deki depremler sonrası riskli binaların dönüşüm süreci Ümraniye'de de başladı. Yasal süresi dolan riskli binaların yıkımına başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli binaların kentsel dönüşüme sokulması için vatandaşlara çağrıda bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kez daha tüm vatandaşlarıma, 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi!

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 ve 13.24’te merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğündeki depremlerle ilgili konuşan Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi olduğunu söyledi.

Riskli binalar acilen yenilenerek dönüştürülmeli! 

Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, riskli binalar, kentsel dönüşüm ve beton kullanımı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Eskişehir'deki riskli binalar belirlendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vilayet Meydanı'nda gerçekleştirilen Eskişehir Millet Bahçesi, İl Halk Kütüphanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Eskişehir'de bina stokunun tamamını tarayıp, riskli binaları belirlediklerini belirtti.

Antalya'da riskli binalar ortadan kaldırılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi kent genelinde yer alan riskli binalar ve kentsel dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 

Bayraklı'da 1 ay içerisinde tüm riskli binalar yıkılacak!

İzmir Depremi'nde sonra çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 1 ay içerisinde Bayraklı'da tüm riskli binaların yıkılacağını söyledi.

Tunç Soyer'den riskli binaların dönüşümü için olağanüstü toplantı çağrısı!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 1 Mart Pazartesi günü Başkan Tunç Soyer’in çağrısı üzerine olağanüstü gündemle toplanacak. Toplantıda tek gündem olarak, riskli binaların dönüşümü konuşulacak.

Aydın Büyükşehir Belediyesi depreme karşı binaları güçlendirecek!

Aydın Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde bulunan binaları depreme karşı güçlendirme çalışmaları yapmak için çalışmalara başladı. 

Aydın'daki kamu binalarının kira tutarları mecliste!

Aydın'da kamu kurum ve kuruluşlarına ait binaların kira tutarları meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aydın Efeler'de binaların 4’te 3’ü dayanıksız!

Aydın'da Efeler Belediyesi, olası bir deprem için çalışmalara başladı. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, "Efeler ilçesindeki binaların 4’te 3’ü deprem yönetmeliğinden önce yapılmış binalar. Bu binaların dayanıklılığıyla ilgili sorunlarımız var" dedi.

Ataşehir'de riskli binalar yıkılıyor!

İstanbul Ataşehir Belediye ekipleri, ilçe genelinde riskli binaların yıkımı için çalışmalara başladı. Ekipler, dün sabah polisle birlikte geldiği mahallede 2014 yılından bu yana riskli, çürük raporu bulunan binalarda oturanların, evlerini boşaltmasını istedi.

Aydın'da depreme dayanıksız olduğu tespit edilen okul binaları mecliste!

Aydın'da depreme dayanıksız olduğu tespit edilen okul binaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aydın riskli binalar Haberi

Aydın riskli binalar

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası, ‘Fay üzerinde yaşayan kentlerimiz: Aydın Raporu’nu yayımladı. 

BirGün'den Yunus Emre Ceren'in haberine göre; raporda, 30 Ekim’de Sisam Adası’nda yaşanan depremin Aydın’ın kent merkezinde büyük hasarlara neden olduğu belirtildi. Aydın’ın depremden etkilenmesinin nedeni ise düşük yapı kalitesi olarak ifade edildi.

Aydın’ın ve komşu illerin tarih boyunca yıkıcı depremler ile sarsıldığı dile getirilen raporda, “Jeolojide bir temel kural vardır: Bir yer geçmişte depremlerden etkilenmiş ise gelecekte de etkilenecektir” ifadelerine yer verildi. 

YIKICI DEPREMLER YAŞANDI

Aydın’ın Batı Anadolu’nun önemli jeolojik yapılarından biri olan ve Denizli ile Ege Denizi arasında yaklaşık 150 kilometrelik uzunluğu bulunan Büyük Menderes Grabeni içerisinde olduğu kaydedilen raporda, “Büyük Menderes Grabeni’nde tarihsel dönemlerde çok sayıda yıkıcı deprem meydana gelmiştir” denildi.

HASAR ORANI ARTACAK

Aydın kent merkezinin zeminin alüvyon olduğuna...