25 / 04 / 2024

aydın valisi erol ayyıldız

aydın valisi erol ayyıldız

Aydın Valisi Erol Ayyıldız, tarım, sanayi ve turizm potansiyeli ile dikkat çeken Aydın'ın Türkiye'nin marka şehirlerinden biri olma yolunda hızla ilerlediğini dile getirdi. Aydın'ın Türkiye'nin cennet köşesi olduğunu da sözlerine ekledi.

Didim ‘Kutsal Yol’ yeniden düzenlenerek turizme kazandırılacak!

Aydın’ın Didim ilçesinde bulunan ve 2 bin 200 yıllık bir tarihi geçmişi olan ‘Kutsal Yol’ yeniden düzenlenerek turizme kazandırılıyor. Yürüyüş yolu olarak kullanılacak olan 17 kilometrelik yol, doğa ve tarihle iç içe spor ve turizme hizmet edecek...

Erol Ayyıldız kimdir?

Aydın Valisi Erol Ayyıldız kimdir? Aydın Valisi Erol Ayyıldız bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Erol Ayyıldız, ne zamandan beri vali olarak hizmet veriyor? İşte Erol Ayyıldız...

Aydın'da sokak kedilerinin de evi oldu!

Aydın Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Şenay Tekinbaş, yaptığı açıklamada 8 adet kedi evi ve 10 adet köpek kulübesinin Aydın İl Özel İdaresi’nden ayrılan bütçeyle yapıldığını söyledi...

Aydın Buharkent'e toplu konut müjdesi!

Aydın Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, kentte hayata geçirilecek toplu konut projesi hakkında bilgi verdi. 

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy Trabzon'da anaokulu inşa ettirecek!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aydın Valisi Hüseyin Aksoy Trabzon'da anaokulu inşa ettirecek.

Aydın Millet Kıraathanesi açıldı!

Aydın'da inşaat çalışmaları tamamlanan Millet Kıraathanesi hizmete açıldı. Gerçekleştirilen açılışa Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger de katıldı.

Aydın Baruş Malatya'daki deprem konutları için yer tespit incelemesi yaptı!

Malatya Valisi Aydın Baruş, 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenenler için hayata geçirilmesi planlanan konutların yer tespiti için incelemeler yaptı.

Aydın Buharkent Toplu Konut Projesi'nin ihalesi Temmuz'da!

Aydın Buharkent ilçesinin Belediye Başkanı Mehmet Erol, Toplu Konut Projesi'nin ihalesinin Temmuz ayında gerçekleştirileceğini açıkladı.

Aydın Buharkent'e toplu konut projesi müjdesi!

Aydın Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, ilçenin ilk toplu konut projesine start verdi. Başkan Erol, dar gelirli vatandaşlar için inşa edecekleri toplu konutlar projelerinden kazanılacak gelir ile ilçeye 24 derslikli okul yapacaklarını açıkladı.

Aydın Buharkent'e okul ve pazaryeri müjdesi!

Aydın Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, ilçeye 24 derslikli okul ve kapalı pazaryeri kazandıracaklarını söyledi. Erol, beklenen projeleri hayat geçirmek için çalıştıklarını belirtti.

Malatya Valisi Aydın Baruş, depremden etkilenen ilçeleri inceledi!

Malatya Valisi Aydın Baruş, Elazığ'da 6.8 şiddetindeki depremden etkilenen mahallelerde incelemelerde bulundu. Aydın Baruş Battalgazi ilçesinde, ağır hasarlı ve acil yıkım kararı alınan binaları gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı...

Aydın Baruş Pütürge'deki ağır hasarlı binaları inceledi!

Malatya Valisi Aydın Baruş, merkez üssü Elazığ Sivrice olan 6,8 büyüklüğündeki depremde zarar gören Malatya Pütürge'de incelemeler yaptı.

Aydın Baruş depremde hasar görünce bina değiştiren okulları ziyaret etti!

Malatya Valisi Aydın Baruş, Elazığ Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremde hasar görüp binalarını değiştiren Hafize Özal Kız Meslek Lisesi ile Feyzullah Taşkınsoy Ortaokulu'nu ziyaret etti...

Aydın Baruş, depremden etkilenen mahallelerde inceleme yaptı!

Malatya Valisi Baruş Aydın, Elazığ Sivricede meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremden etkilenen mahallelerde incelemelerde bulundu...

Aydın Baruş: Malatya'da hasar tespit çalışmaları devam ediyor!

Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile beraber Malatya’daki depremden evleri hasar gören vatandaşları ziyaret etti.

Aydın Şehir Hastanesi özelleştirilmeyecek!

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Kamu-özel ortaklığıyla yapılacak olan Aydın Şehir Hastanesi ile ilgili özelleştirme iddialarını yalanladı. Koçak, ''Otel, beş yıldızlı otel konforunda yapılacak'' dedi.

aydın valisi erol ayyıldız Haberi

aydın valisi erol ayyıldız

Kentin tarım, turizm ve sanayi sektörlerindeki potansiyeli, vasıflı insan gücüyle Ege Bölgesi ve Türkiye'nin hızla gelişen kentleri arasına girdiğini kaydeden Ayyıldız, kent nüfusunun yüzde 55'inin tarımla uğraştığını dile getirdi. 


Aydın'ın incir, zeytin ve kestane üretiminde birinci, pamuk ve enginar üretiminde ikinci, çilek ve bamya üretiminde ise üçüncü sırada yer aldığını anlatan Ayyıldız "Devlet desteğiyle yakalayacağımız kalkınmayla tarımda Avrupa standartlarına yakalayacağımıza inanıyorum" diye konuştu. 


Turizmin de Aydın'da ön planda olduğunu vurgulayan Vali Ayyıldız, "Birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış, açık hava müzesi görünümündeki ilimizi 2013 yılında 5,4 milyon turist ziyaret etmiştir" dedi. Vali Ayyıldız, turistik tesislerde doluluk oranı 2012'de yüzde 53 iken 2013 yılında yüzde 76 seviyesine yükseldiğini anlattı. 


Sanayileşme Atılımı! 


Ayyıldız, son yıllarda kentin sanayileşmede hızla yol aldığını belirterek, "Sanayimiz ağırlıklı olarak tarımsal üretimi...