26 / 04 / 2024

ayıplı mallardan kim sorumlu

ayıplı mallardan kim sorumlu

28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girecek olan 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda ayıplı mallar üzerindeki tüketici hakları açıklanıyor. İşte Tüketici Kanunu ayıplı konut esasları...

Emekli maaşları yüzde 19.77+5.23 ek zam ayarıyla şekillendi! Kök maaşlar yeniden hesaplandı! Kim ne kadar maaş alıyor?

Temmuz ayı emekli maaş zamları belli oldu. Bu kapsamda TBMM onayıyla temmuz ayından itibaren emekli maaşlarına yüzde 25'e varan zam yapıldı. Peki, kök maaşa eklenen zam ile kim ne kadar maaş alacak? İşte detaylar...

Aile Bakanlığı başvurusu onaylanan hesaplara her ay hemen 1250 TL para yatırıyor! 

Aile Destek Paketi ödemelerinden faydalanan vatandaşlar hesaplara her ay 850 ile 1250 TL arasında destek ödemesi yapıyor. Peki, Aile Destek ödemelerinden kim nasıl faydalanacak? İşte detaylar...

Aile Bakanlığından SED yardımı alan hemen baksın! SED ödemesi kaç lira oldu Nisan 2023? Bu ay kim kaç TL alacak? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca ailelerin çocuklarının masraflarını karşılayabilmeleri amacıyla sosyal destek ödemesi yapılıyor. Peki SED ödemesi kaç lira oldu Nisan 2023? Bu ay kim kaç TL alacak? 

Ev sahipleri hemen bakın! Ayıplı binaların bedelini alabilirsiniz! Uzman isimden son dakika açıklaması! 

BUÜ Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Dr. Çiğdem Mine Yılmaz, ayıplı sayılan binalarla ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Ev sahipleri hemen bakın! Ayıplı binaların bedelini alabilirsiniz! Uzman isimden son dakika açıklaması! 

 Kim Market’te 8 kg Tursil 129 liraya, 4 litre ayçiçek yağı 139 liraya düştü! 15 Şubat 2023 Fiyat Listesi

Kim Market’in şubat ayı indirimlerinde peynir, çay, yağ, tuvalet kağıdı dahil çeşitli ürün grupları cazip indirimlerle satışa sunuluyor. Peki indirime giren ürünler arasında hangileri var? Hangi ürün kaç TL indirime girdi?  Kim Market’te peynir, çay, yağ, tuvalet kağıdı kaç TL?

KİM Market’te beyaz peynirin kilosu 89 TL, Çaykur çayın kilosu 65 TL! 8 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Yeni indirim kataloğunu “Fiyatları sabitlemedik, indirdik!” sloganıyla yayınlayan KİM Market’in güncel indirim kataloğunda çaydan beyaz peynire, ayçiçek yağından yumurtaya  pek çok temel gıda cazip indirimlerle yer alıyor.

Bu fiyata kim alır diyorsanız sıkı durun! Ekim ayında satışları patladı!

İkinci el mi sıfır araç mı diye araştırıp fiyatları görünce de ikisinden vazgeçip bu fiyata kim alır ki diye düşünüyorsanız sizi şoke edecek bir bilgi için hazır olun. Bütün yıl boyunca satışları düşen otomobil sektöründe flaş bir gelişme yaşandı. Ekim ayında otomobil satışları arttı.

Tüketiciler için yeni zırh! Bugünden itibaren başladı! 12 maddede tüketicilerin yeni hakları...

Nisan'da yapılan kanun değişikliklerinin yürürlük tarihi 1 Ekim şeklinde açıklanmıştı. Bu nedenle, bugünden itibaren ayıplı mal ve hizmet satışı’ karşısında korunma zırhının arttığı bir döneme girildi. Peki tüketicilerin yeni hakları neler?

Elektrik faturasını gören fenalık geçirecek! Kim ne kadar fatura ödeyecek?

Konutlarda kullanılan elektrik fiyatları, 1 Eylül’den itibaren yüzde 20 zamlandı. Zamlı faturalar ay sonu itibariyle tüketicilere ulaşmaya başlayacak. Peki, kim ne kadar fatura ödeyecek? Elektrik zammı sonrası faturalar ne kadar gelecek?

Beko Dem Çay Makinesi fiyatları ne kadar? Beko Dem Çay Makinesi 26 Eylül 2022 fiyat listesi…

Lezzetli çayları kim sevmez ki? Beko Dem Çay Makinesi tam da aradığınız zaman istediğiniz çayı size sunuyor. Herkes tarafından çok sevilen Beko çay makinesinin fiyatını merak edenler bu haberi muhakkak okumalı. Beko Dem Çay Makinesi 26 Eylül 2022 fiyat listesi….

Ayıplı mal nedir? Ayıplı mal ne demektir?

Ayıplı mal nedir, Ayıplı mal ne demektir? soruları sık sık sorulmaktadır. İşte sorulan soruların yanıtları!

Alışveriş mağduriyetlerinin çözümü artık e-Devlet’te! Sakız bile alsanız başvurun! İşte adım adım yol haritası

Online alışverişin elimiz ayağımız olduğu bugünlerde ayıplı mal ya da yanlış ürün için tüketiciler e – Devlet üzerinden 10 dakikalık bir işlem ile şikayette bulunabiliyor. Sakın, “Kim uğraşacak?” demeyin! İşte detaylar…

3600 ek göstergede son durum ne? Kimler 3600 ek göstergeden yararlanabilecek? Kim ne kadar maaş alacak?

Milyonlarca memur ve emekli bu haberi bekliyor. 3600 ek göstergede ağustos ayı itibarıyla son durum ne? Kimler 3600 ek göstergeden yararlanabilecek? Kim ne kadar maaş alacak? İşte detaylar…

ayıplı mallardan kim sorumlu Haberi

ayıplı mallardan kim sorumlu

Tüketici Kanunu ayıplı konut!

Ayıplı mal, tüketiciye teslimi anında, taraflarca kararlaştırılmış olan örnek ya da modele uygun olmaması ya da objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımaması nedeniyle sözleşmeye aykırı olan mal olarak tanımlanıyor.


Tüketici Kanunu kapsamında ayıplı konut ile ayıplı mallar üzerindeki tüketici hakları kanunda Üçüncü Kısım Birinci Bölümde yer alıyor:


Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda, internet portalında ya da reklam ve ilanlarında yer alan özelliklerinden bir veya birden fazlasını taşımayan; satıcı tarafından bildirilen veya teknik düzenlemesinde tespit edilen niteliğe aykırı olan; muadili olan malların kullanım amacını karşılamayan, tüketicinin makul olarak beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar da ayıplı olarak kabul edilir.


Sözleşmeye konu olan malın, sözleşmede kararlaştırılan süre içinde teslim edilmemesi veya montajının...