25 / 04 / 2024

aynı kişiye ait tarımsal araziler arasındaki ekonomik bütünlük

aynı kişiye ait tarımsal araziler arasındaki ekonomik bütünlük

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 8 ile 8/K maddeleri ve yönetmeliklerine göre; aynı kişiye ait birden fazla tarımsal arazinin devri için öncelikle ekonomik bütünlüğünün tespit edilmesi gerekiyor. Peki, tarlada ekonomik bütünlük nedir

Müteahhitten 5 milyon liralık vurgun! Aynı daireyi birden fazla kişiye sattı!

İzmir'de bir müteahhit, iddialara göre bir apartmanda 5 kişiye sattığı daireleri aynı zamanda farklı kişilere de satarak 5 milyon liralık vurgun yaptı.

Apartmanda ortak alanlar tek kişiye ait olabilir mi?

Bir binanın yapı ve düzenlemesinde, kat maliklerine ait olan özel bölümler ile bu özel bölümlere iliştirilmiş ek parçaların dışında, tüm kat malikleri, kiracıları ve sükna hakkı sahipleri tarafından kullanılan ortak alanlar mevcuttur. Peki ortak alanlar tek kişiye ait olabilir mi? 

Aynı konutun birden fazla kişiye satılması nasıl önlenir?

Aynı konutun birden fazla kişiye satılmasının önlenmesi mümkündür. Bu durumda uzman kişiler, bu satışın önlenmesi için yöntemleri sunmuştur. Peki aynı konutun birden fazla kişiye satılması hangi yöntem ve haklarla önlenir? Aynı konutun birden fazla kişiye satışının önlenmesini sağlayan yöntemler…

Ölen kişiye ait tapu sorgulama nasıl yapılır?

Mirasçılar çoğu zaman kendilerine kalan taşınır ya da taşınmaz mallardan habersiz olabiliyor. Bu konuda araştırma yapmak isteyenler öncelikle ölen kişiye ait tapu sorgulama yapmak istiyor...

İzmir'de başkasına ait arsayı 10 saatte 25 kişiye sattı!

İzmir'de kimliği belirlenemeyen şahıs, başkasına ait arsayı değerinin altında  bedelle 10 saatte 25 kişiye sattı. Şahıs söz konusu arsa için 20 ile 90 bin TL arasında kaparo aldı.

Meskenler ticari amaçla kullanılamaz!

Posta yazarı Tamer Heper bir okuyucusunun '8 daireli bir binada daire aldım. Diğer daireler aynı kişiye ait. Kendisi iskan izni aldı. Şimdi kendisi binayı apart olarak kullanıyor. Benim bunda zararım ne olur?' sorusunu yanıtladı.

Adana'da aynı daireyi 35 kişiye satan dolandırıcılar yargılandı!

Adana'da aynı daireyi birden çok kişiye satarak 35 kişiyi dolandıran 7 sanık yargılandı. 8 milyon lira dolandırdıkları iddia edilen kişiler için 245'er yıl hapis cezası istendi.

İstanbul'da aynı daireyi 58 kişiye kiraladı!

İstanbul’da oturduğu daireyi internet sitesi üzerinden 58 kişiye kiralayan dolandırıcı 50 farklı suçtan aranıyor. Bakırköy-Basınköy Mahallesi’nde aynı daireyi kiraladıklarını öğrenen mağdurlar durumu mal sahibine bildirdi.

Adana'da 6 kişiye aynı evi kiralayan dolandırıcı yakalandı!

Adana'da yaşayan Gökhan Küleğ, aylık kiraladığı evi 6 kişiye yıllık kiralayarak 35 bin lira dolandırdı. Küleğ, göz altına alındı.

Hazine, mülkiyeti kişiye ait arsayı satabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Hazine mülkiyeti kişiye ait arsayı satabilir mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber....

Düzce Belediyesi 2 bin 200 kişiye yapılandırma fırsatı verdi!

Düzce Belediyesi tarafından, kamuya olan borçlar için 2 bin 200 kişiye başvuruda bulunmadıkları halde yapılandırma fırsatı verildi. Belediyeye ait her türlü vergi ve borçları için yapılandırmaya alınan mükelleflere iletişim bilgilerine göre tebligat yapıldı.

İzmirli müteahhit aynı daireyi 120 kişiye sattı!

İzmir Gaziemir'de müteahhit H.P. ve ortağı S.Ö. hakkında aynı daireyi 120 kişiye satarak dolandırma iddiasıyla açılan dava dosyasında, şüphelinin olayı gerçekleştirmeden önce bütün mirasından feragat ettiği ortaya çıktı.

Tevhit harcı 2015!

Tevhit işlemi, bir tapu üzerinde yapılabilen değişiklikler arasında yer alıyor. Bu işlem aynı kişiye ait birden fazla taşınmaz mal için yapılabileceği gibi, farklı kimselere ait taşınmaz mallar için de yapılabiliyor. Peki, tevhit harcı 2015 ne kadar?

aynı kişiye ait tarımsal araziler arasındaki ekonomik bütünlük Haberi

aynı kişiye ait tarımsal araziler arasındaki ekonomik bütünlük

Tarlada ekonomik bütünlük nedir?

Tarlada ekonomik bütünlük, mülkiyeti aynı kişiye ait birden fazla tarımsal arazinin tarımsal üretim faaliyetine ekonomik bir değer katacak şekilde birbirine bağımlı olarak işletildiği Bakanlıkça tespit edilen arazilere deniyor.


5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 8 ila 8/K maddeleri ve yönetmeliklerine göre; aynı kişiye ait birden fazla tarımsal arazinin devri için öncelikle ekonomik bütünlüğünün tespit edilmesi gerekiyor.


Ekonomik bütünlük

(1) Aynı kişiye ait tarımsal araziler arasındaki ekonomik bütünlük olup olmadığının tespiti aşağıdaki kriterlere göre belirlenir:


a) Örtü altı tarım arazilerinde bir dekar, dikili tarım arazilerinde beş dekar, sulu ve kuru tarım arazilerinde on dekarın altında olan tarım arazileri ekonomik bütünlük arz etmez.


b) Aynı kişiye ait sınırdaş olmayan tarım arazilerinin aralarındaki mesafe on km’den az ve örtü altı tarım arazilerinde...