27 / 04 / 2024

Ayvalık imar

Ayvalık imar

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Uğur, parkın imara açılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Ayvalık'ta SİT alanlar için imza kampanyası!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Balıkesir’in Ayvalık İlçesi’ndeki SİT alanlarını tekrar değerlendirmeye almak için geçen Nisan ayında başlattığı çalışma tepki çekti. Tepki olarak imza kampanyası başlatıldı.

Ayvalık Belediye Meclisi toplandı!

Ayvalık Belediye Meclisi toplandı. Ayvalık Belediye Meclisi toplandı. Çalışmalar Edremit, Güre Termal Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği'ne üye seçimi ve meclis imar Komisyonundan gelen konular değerlendirilerek karara bağlandı.

Ayvalık'ta talana hukuk freni!

Danıştay Üst Kurulu, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı 2009 Revizyon Planı'nı iptal etti.Cuııda'daki RES zaferinden sonra gelen ikinci kazanım da talan ve rant endişesi yaşayan Ayvalıklılara çifte sevinç yaşattı.

Ayvalık'ta 22 adayla ilgili plan raporu hazırladı!

TÜRKİYE 'nin en güzel doğal koruma alanları arasında yer alan Ayvalık Adaları Tabiat Parkı için tehlike çanları çalıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ayvalık'ta bulunan koruma altındaki 22 adayla ilgili plan raporu hazırladı...

CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı'dan imar alanı açıklaması!

Ayvalık'ta CHP'li bazı belediye meclis üyelerinin parti binalarında kilitlenerek baskı gördüğü iddialarıyla ilgili önemli açıklamalar yapıldı.

Ayvalık'ta Koruma Amaçlı İmar Planları'nın iptaline tepki!

Ayvalık'taki Alibey Adası (Cunda) ve Çamlık Kentsel Sit Alanları'na ait Koruma Amaçlı İmar Planlarının, Balıkesir Koruma Bölge Kurulu’nun kararı ile iptal edilmesine yönelik tepkiler devam ediyor. Ayvalık Tabiat Platformu ve Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi Ayvalık'ın korunmasını talep ediyor.

Hülya Avşar, Ayvalık Çiçek Adası’nı 55 milyon TL’ye satın mı aldı? 

Hülya Avşar’ın Ayvalık Çiçek Adası’nı 55 milyon liraya satın aldığı öne sürülmüştü. Peki güzel oyuncu Çiçek Adası'nı aldı mı? İşte cevabı...

Ayvalık'taki bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Balıkesir İli, Ayvalık ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31256 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye'nin ilk gıda ihtisas OSB'si Ayvalık'ta kuruluyor!

Ayvalık'ta Türkiye'nin ilk gıda ihtisas organize sanayi bölgesinin yapımına başlandı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, yatırımcılara çağrı yaptı.

Hülya Avşar yaz aylarını Ayvalık’taki evinde geçirecek!

Geçtiğimiz gün İstinye Park’ta görüntülenen Hülya Avşar, yaz aylarını Ayvalık’ta bulunan evinde geçireceğini, gitmeden önce alışverişe çıktığını söyledi. 

Ayvalık’ta 19 tarihi bina için 'acil müdahale' talebi!

Balıkesir Ayvalık'ta kent mirasının korunması hedefiyle düzenlenen projede 10 konut, 3 ticari işlevli yapı ve 6 kamu binasına acil müdahale edilerek, restitüsyon ve restorasyon çalışmalarına başlanması gerektiği açıklandı...

Ayvalık'ta 11 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Ayvalık İcra Dairesi Müdürlüğü, Balıkesir ili, Ayvalık ilçesi, Mithatpaşa Mahallesi, 1783 ada 1 parselde kayıtlı 9 bin 891 metrekarelik arsayı 11 milyon TL'ye icradan satıyor...

Ayvalık sahilleri kıyıları kiralama ihalesi iptal edildi!

Ayvalık Cunda’daki Pınarboğazı ile Dalyan kıyılarının kiralanması amacıyla düzenlenmesi planlanan ve 25 Şubat'a ertelenen ihale iptal edildi...

Ayvalık sahilleri kıyıları kiralama ihalesi 25 Şubat'a ertelendi!

Balıkesir'de, Ayvalık Tabiat Parkı içerisindeki Pınarboğazı ile Dalyan kıyılarının 20 yıllığına kiralanması için gerçekleştirilmesi beklenilen ihale 25 Şubat'a ertelendi...

Ayvalık Tabiat Parkı imara mı açılıyor?

11 Şubat 2019’da ihaleye çıkan Ayvalık Parkı için Ayvalık halkı imza kampanyası başlattı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ise Ayvalık Parkı’nın doğal kalmasını talep etti.

Hülya Avşar’ın hayalleri suya düştü! Ayvalık Çiçek Adası’na rekor fiyat!

Hülya Avşar’ın almak istediği Ayvalık’ta bulunan Çicek Adası’na 135 milyon TL istendi. Avşar tamamen hayalinden vazgeçti.

Ayvalık Tabiat Parkı ihaleye çıkıyor!

Balıkesir’de Ayvalık Tabiat Parkı 20 yıllığına kiralanması için ihaleye çıkıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı ihaleyi 11 Şubat’ta gerçekleştirecek.

Ayvalık imar Haberi

Ayvalık imar

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ayvalık'ta yapımı süren Cunda Köprüsü inşaatında incelemelerde bulunarak, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ile bir araya geldi. Buluşmada; Çevre ve Şehircilik Bakanlığımın 'Ayvalık Adaları Tabiat Parkı' ile ilgili. Büyükşehir'den istenen görüş yazısı da değerlendirildi. Toplantıda konuşan Başkan Uğur, Ayvalık'ı önemsediklerini vurgulayarak; amaçlarının bu nadide ilçeyi dünya markası yapmak ve bu yönde ilçedeki alt yapı, su ve benzeri sorunları ortadan kaldırmak istediklerini belirtti. 


Körfez temizlenecek 

Başkan Uğur, Ayvalık Cunda Köprüsü'nün ardından ilk boğaz köprüsünün inşaatına başlanacağını söyledi. Başkan Uğur, şöyle konuştu: "Cunda Köprüsü önümüzdeki günlerde trafiğe açacağız. Trafik açıldıktan sonra kanal açma çalışmaları yapacağız. İnşallah bir iki ay içerisinde de kanal bitmiş olur." 


Kanalizasyon kokusu bitecek 

"Mayıs-haziran aylarında deniz ve kara trafiğine açılmış olacak. Ondan sonra da...