25 / 04 / 2024

ayvalık restorasyon çalışmaları

ayvalık restorasyon çalışmaları

Balıkesir Ayvalık'ta kent mirasının korunması hedefiyle düzenlenen projede 10 konut, 3 ticari işlevli yapı ve 6 kamu binasına acil müdahale edilerek, restitüsyon ve restorasyon çalışmalarına başlanması gerektiği açıklandı...

Depremde büyük hasar alan 1.600 yıllık o yapı için kollar sıvandı! Restorasyon çalışmaları resmen başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Diyarbakır'daki 1600 yıllık Saint George Kilisesi, büyük hasar görmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü restorasyon çalışmaları başlattı.

Ayasofya Camii'nde restorasyon çalışmalarına başlandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde kapsamlı restorasyon çalışmalarına başlandı.

Anadolu ve Rumeli Hisarı'nda restorasyon çalışmaları başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, şehrin sembolik yapılarından Anadolu ve Rumeli,Hisarları'nda restorasyon çalışmalarının başladığını dile getirdi. 

Diyarbakır İçkale'de restorasyon çalışmaları başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte yer alan  bin 300 yıllık tarihi İçkale’de 2’inci etapta restorasyon çalışmalarına başladı.

Fatih Köşkü'ndeki restorasyon çalışmaları Nisan'da tamamlanacak!

Topkapı Sarayı'nın en eski yapılarından Fatih Köşkü'ndeki restorasyon çalışmalar Nisan ayının sonunda tamamlanacak.

Şanlıurfa Eyyüp Nebi Cami ve Külliyesi'ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Şanlıurfa Viranşehir'de yer alan Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesi'nde bir süre önce başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Sakarya Orhan Cami’deki restorasyon çalışmaları tamamlanıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Orhan Cami’de devam eden restorasyon çalışmaları için Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy ile görüştüğünü söyledi.

Bodrum Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında son durum!

Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum Kalesi'ndeki ikinci etap restorasyon çalışmalarına ilişkin bilgiler aktardı. Ersoy, kaleyi Müzeler Haftası'nda açmayı hedeflediklerini ancak yeni tip koronavirüs kısıtlamaları sebebiyle bazı aksamalar yaşandığını kaydetti...

Ordu Merkez Cami’nin restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Merkez Cami’deki restorasyon çalışmalarını tamamladı.

Bitlis'teki tarihi evlerin restorasyon çalışmaları devam ediyor! 

Bitlis'te tarihi ve tescilli evlerin restorasyon çalışmalarına başlandı. 405 tescilli tarihi yapının bulunduğu kentte, ilk etapta 40 evde başlatılan restorasyon çalışmaları için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca, 9 milyon 100 bin TL ödenek ayrıldı. 

Konya Tantavi Ambarı restorasyon çalışmalarında sona gelindi!

Konya Tantavi Ambarı restorasyon çalışmalarında sona gelindiğini söyleyen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Tantavi ambarı, şehrin sanat ve kültür hayatına büyük katkı sunacak" dedi.

Tekirdağ'ın restorasyon çalışmaları masaya yatırıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin restorasyon çalışmaları masaya yatırıldı.

Laodikya Antik Kenti'ndeki tiyatroda restorasyon çalışmaları başladı!

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 2008'de Türkiye'de ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı protokolle işletmesini üstlenip, kazı çalışmalarına destek verdiği Laodikya Antik Kenti'ndeki 2200 yıllık Batı Tiyatrosu'nda restorasyon çalışmaları başladı.

ayvalık restorasyon çalışmaları Haberi

ayvalık restorasyon çalışmaları

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Restorasyon Anabilim Dalı tarafından, Ayvalık belleğini ve kimliğini temsil eden tarihi kent dokusunun korunması, mimari mirasın belgelenmesi ve tescilli yapıların restore edilerek yeniden değerlendirilmesi amacıyla bir proje hazırlandı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Yıldız Teknik Üniversitesi, Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Araştırma, Geliştirme Uygulama Derneği ile Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi işbirliğinde 2 sene süren proje kapsamında yapılan çalışmalar, Ayvalık Şeytan Kahvesi'nde düzenlenen toplantıda duyuruldu. Toplantıda, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Restorasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Uzay Yergün, Dr. Öğretim Üyesi Banu Çelebioğlu, Araştırma Görevlisi Melis Bilgiç, AR-GE Derneği Başkanı Tuba Aysun ile Mimar Nurdan Topoğraf geleneksel konut mimarisi ve kent dokusu kapsamında eğitime yönelik koruma ve belgeleme çalışması konusunda detaylı açıklamalarda bulundu. 

Ayvalık kimliğini...