16 / 04 / 2024

Azerbaycan Şemkirçay Barajı

Azerbaycan Şemkirçay Barajı

Azerbaycan’ın Şemkir Çayı nehri üzerine Cengiz İnşaat tarafından 948 milyon dolar harcamayla kurulan Şemkirçay Barajı zamanından önce tamamlanarak teslim edildi. 24 saat vardiya sistemi ile 6 yılda tamamlanan barajın öncelikli hedefi Azerbaycan’ın verimli

Bir garip 8 milyar liranın hikayesi Çatlakların arasından buhar olup uçtu

Tam bir fiyaskoya dönüşen Melen Çayı barajı için 2014 yılında yapılan ilk ihalede maliyetin 214 milyon lira olması beklenirken, zaman içinde yapılan ihaleler ve harcanan paralar 8 milyon lirayı buldu. İşin garibi ise derin çatlaklar oluşan baraj setti halen kullanılamaz bir halde.

Antalya Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı'nın çevresel zararları TBMM'de!

Antalya'da yer alan Yukarı Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı ve HES Projesi'nin çevreye verdiği zararlara dair çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yusufeli Barajı gövde inşaatı Şubat ayı sonunda tamamlanıyor! 

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı'nın gövde inşaatının Şubat ayı sonunda bitirilmesi planlanıyor. 

Etiyopya, Hedasi Barajı'nın inşaatının yüzde 74'ünü tamamladı!

Etiyopya, gelecek ay doldurmaya başlayacağı tartışmalı hale gelen Hedasi Barajı'nın yüzde 74'ünü tamamlandığını açıkladı.

Batman Çayüstü köyü sakinleri mağaralardan villalara taşındı!

Batman Çayüstü'nde yüzyıllardır mağarada yaşayanlar için 51 villa inşa edildi. Yaşadıkları mağaraların Ilısu Barajı projesiyle birlikte sular altında kalacak olması sebebi ile ilk kez modern bir yapıda yaşayacak olan ailelere devlet tarafından 70 bin TL faizsiz kredi desteği verilecek...

Kiğılı, Azerbaycan'da 3 mağaza açacak!

Kiğılı, Sırbistan ve Romanya mağazalarından sonra ekim ayı sonuna kadar Azerbaycan’da 3 yeni mağaza birden açacağını duyurdu…

Sakarya Akçay Barajı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Kentin geleceğine yönelik en önemli yatırım olan Akçay Barajı projesinde geri sayımın başladığını dile getiren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, her yönüyle ilklerin projesi olacak Akçay Barajı’nın hem Sakarya’ya hem de Türkiye’ye büyük katkılar sağlayacağını ifade etti.

Anamur Dragon Çayı'nda kaçak yapılaşma arttı!

Mersin'in Anamur Dragon Çayı üzerinde bulunan Alaköprü Barajı, Hidroelektrik Santrali, kirlilik ve civarında yer alan gecekondu baraka yapılaşmalar nedeniyle yok oldu.

Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü'nde sona gelindi. Projenin gelecek ay hizmete açılacak.

Sakarya Akçay Barajı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Sapanca Gölü’ne alternatif içmesuyu kaynağı olarak inşa edilen Akçay Barajı’nın inşaatı tamamlanıyor.

Akçay Barajı'nda sona doğru!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından Sapanca Gölü'ne alternatif içme suyu kaynağı olarak Pamukova’nın Eskiyayla bölgesinde inşa edilen Akçay Barajı, yıl sonunda su tutmaya başlayacak.

Sakarya Akçay Barajı yıl sonunda tamam!

SASKİ şube müdürleri ile bir araya geldiği toplantıda hayata geçirilen projelerle ilgili de değerlendirmeler yapan Dr. Rüstem Keleş, Akçay Barajı’nı yılsonunda bitirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Akçay Barajı'nın yapımı devam ediyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından bin metre rakımlı Pamukova Eskiyayla bölgesinde yapımı devam eden Akçay Barajı, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve basın mensuplarına tanıtıldı.

Azerbaycan Şemkirçay Barajı Haberi

Azerbaycan Şemkirçay Barajı

Türk müteahhitliğinin yurtdışında yaptığı en büyük baraja Cengiz İnşaat imzası:

İşçisini ve malzemesini Türkiye’den götürdü,

yurtdışındaki en büyük barajı Azerbaycan’a yaptı

 

İnşaat aşamasında 1000 kişinin istihdam edildiği baraj için 450 beyaz ve mavi yakalı çalışan Türkiye’den götürüldü. Barajın yapımını tek başına üstlenen Cengiz İnşaat, malzemelerinin önemli kısmını da Türkiye’den götürerek katma değerin en üst seviyede tutulmasını sağladı.

Barajın Azerbaycan devletine teslim edildiği törene katılan Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, bu kadar büyük bir barajı kısa sürede tamamladıkları için Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz’e teşekkür etti.


Avrupa’dan Asya’ya kadar dünyanın dört bir yanında ekonomik açıdan büyük projelere imza atarak dünya müteahhitlik sektöründe ikinci sıraya yükselen Türkler, 948 milyon dolarlık büyük bir projeyi daha teslim ederek yerlerini sağlamlaştırdı. Cengiz İnşaat’ın tek başına üstlendiği ve...