29 / 03 / 2024

Babacan Gayrimenkule gölge etmeyin

Babacan Gayrimenkule gölge etmeyin

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, gayrimenkul yatırımcısının önünün açılması gerektiğini vurgulayarak, “Gölge etmeyelim, engel olmayalım” değerlendirmesini yaptı. Babacan, yatırım olmadan büyüme ve istihdam olmayacağına dikkat çekti

Fırsatçıların kira oyunu! İnsafsızca fahiş zam yaptılar

Deprem felaketi sonrasında Türkiye’nin dört bir yanından evlerini depremzedelere ücretsiz açanlar olmuş, yardımlaşma ruhu öne çıkmıştı. Depremzedelerin barınmak için çevre illere yönelmeye başlamasıyla bu yardımlaşma ruhuna gölge düşüren fırsatçılar peydah oldu. İşte tüm detaylar...

Özde Grup Mimarlık İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Özde Grup Mimarlık İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi Pendik'te Vahit Topuzluoğlu ve Anıl Cem Gölge ortaklığında kuruldu.

Gölge İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gölge İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta Ahmet Demirci tarafından kuruldu.

Gölge Proje İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gölge Proje İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Ali Hatipoğlu tarafından kuruldu.

Türkiye'nin Kovid-19'la başarılı mücadelesi gayrimenkule güç kazandırdı!

Eylül 2020'de uluslararası yatırımcıya konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 26,8 arttı ve 5 bin 269 oldu. GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, “Türkiye’nin pandemiyle mücadelede başarısı muazzam ilerliyor. Sağlıktaki bu başarı gayrimenkule güç kazandırıyor" dedi.

Güvenli bölge için konut projeleri hazır!

Suriye’nin kuzeyine, güvenli bölge oluşturulduktan sonra Suriyeli mültecilerin barınması için yapılacak projeler hazır…

Güvenli bölge kurulması halinde 2 milyon Suriyeli ülkelerine dönecek!

İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, güvenli bölge kurulması halinde 2 milyon Suriyeli ülkelerine döneceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Güvenli Bölge'de Suriyelilere bahçeli evler yapalım!

Ankara'da il başkanları toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güvenli Bölge'de Suriyeliler için bahçeli ev yapılmasını önerdi.

Büyükçekmece göl havzası imar planı değişikliğine bölge sakinlerden tepki!

İBB Meclisi’nde kabul edilen plan değişikliğiyle Büyükçekmece göl havzasında yapılaşmanın yasak olduğu bölge, Yeşilay için imara açıldı. Yapılacak binanın büyüklüğü ve kaç kat olacağı belirsiz.Bölge sakinleri imar planı değişikliğine tepkili.

Kepez'e 4 bin metrekarelik dev semt parkı!

Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri yaklaşık 4 bin metrekare alanı ve bölgenin modern görüntüsüne gölge düşüren araziyi dev bir semt parkına dönüştürdü.

Peri bacalarına beton gölgesi!

Türkiye'nin peri bacalarıyla ünlü turizm merkezi Kapadokya'da kaçak olarak inşa edilen yapıların bölgenin güzelliğine gölge düşürüldüğü gözlemlendi.

Peribacalarına beton gölgesi!

Türkiye'nin peribacalarıyla ünlü turizm merkezi Kapadokya'da gelişigüzel hayata geçirilen yapılar ve özensiz düzenlemeler, bölgenin doğal güzelliğine gölge düşürüyor.

Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yeni hizmet binasını açıldı!

Malatya'da Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ile Ticaret İl Müdürlüğü yeni hizmet binası açıldı. Açılışa Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci katıldı.

Babacan Gayrimenkule gölge etmeyin Haberi

Babacan Gayrimenkule gölge etmeyin

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteğiyle düzenlenen “7. Gelişen Kentler Zirvesi”, dün Balıkesir’de gerçekleşti. Zirveye Başbakan Yardımcısı Ali Babacan katıldı.


Babacan, zirvede yaptığı konuşmada, gayrimenkul yatırımcısının önünün açılması ve işinin kolaylaştırılması gerektiğini belirterek, “Gölge etmeyelim, engel olmayalım. Bunu hem merkezi hükümet hem bakanlıklar hem de büyükşehir ve ilçe belediyeleri anlamında söylüyorum. Yatırımcıya bu şekilde hizmet etmemiz gerekiyor” ifadesini kullandı. Yatırımın kamu ve özel olmak üzere iki türü bulunduğunu anımsatan Babacan, Türkiye’de buna ilişkin harcamaların yüzde 80’ini  yani devletin 4 katını özel sektörün yaptığını aktardı.


‘Yatırımsız olmaz’


Yatırım olmadan büyüme ve istihdam olmayacağını vurgulayan Babacan, Almanya’da yatırım yapan bir firmadan örnek vererek, “Almanya’nın önemli şehrinden yer satın alıyorlar. Satın alımdan hemen sonra...