19 / 04 / 2024

Babri Camisi ne olacak

Babri Camisi ne olacak

Hindistan'da Müslümanlar ve Hindular arasında onlarca yıldır süren Babri Camisi arazisiyle ilgili karar bekleniyor.

Çamlıca Camisi'nin maliyeti ne kadar oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İstanbul’un her yerinden görünecek” diyerek nitelendirdiği Çamlıca Camisi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından cami için harcanan miktar belirlendi. 

Elazığ Beyzade Efendi Camisi'nin yerine inşa edilecek cami için temel atıldı!

Elazığ'da geçtiğimiz günlerde yaşanan 6,8 büyüklüğüne sahip depremde ağır hasar aldıktan sonra yıkılan Beyzade Efendi Camisi'nin yerine inşa edilecek cami için temel atma töreni düzenlendi.

Hindistan'da Babri Camisi'nin yerine inşa edilecek caminin temeli atıldı!

Hindistan’da 1528 yılında yapılan ve 1992 yılında aşırı Hindu milliyetçileri tarafından yıkılan Babri Camisi’nin yerine inşa edilecek caminin temeli atıldı...

Hindistan'da yıkılan Babri Camisi'nin yerine inşa edilecek caminin temeli atılıyor!

Hindistan’da 1528 yılında inşa edilen ve 1992 yılında aşırı Hindu milliyetçileri tarafından yıkılan Babri Camisi’nin yerine inşa edilecek caminin temeli yarın atılacak.

Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı'nın maliyeti 1.8 milyar TL!

Çamlıca Camisi’ne metro yapılabilmesi için saatte 32 bin yolcuya ihtiyaç olduğu halde 3 binde kalan, projeyi israf sebebiyle İBB’nin iptal ettiği ortaya çıktı. Proje yeni haliyle, 192 milyon Euro'ya yani yaklaşık 1.8 milyar TL'ye mal olacak.

Yıkılan Babri Camisi'nin yerine inşa edilecek caminin temeli gelecek ay atılıyor!

Hindistan’daki Babri Camisi’nin yerine inşa edilecek caminin temelinin gelecek ay atılacağı belirtildi.

Kariye Camisi yarın ibadete açılıyor!

Danıştay ve Cumhurbaşkanı kararının yayımlanmasının ardından ibadethane statüsüne kavuşturulan Kariye Camisi'nde restore çalışmaları tamamlandı. Kariye Camisi yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla ibadete açılacak. 

Pakistan, Hindistan'da tarihi Babri Camisi'nin yerine Hindu tapınağı inşa edilmesini kınadı!

Pakistan, Hindistan'da 16. yüzyıldan kalma tarihi Babri Camisi'nin yıkıntıları üzerinde Hindu tapınağı yapılmasını kınadı.

Babri Camisi'nin yerine inşa edilecek Hindu tapınağının temeli atılıyor!

Hindistan'daki tarihi Babri Camisi'nin yerine yapılması planlanan Hindu tapınağının temeli atılıyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayasofya Camisi'nde inceleme!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kısıklı'daki konutundan Ayasofya Camisi'ne geldi. Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan açılış için sürdürülen çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

Hamas'tan Harem-i İbrahim Camisi'ne asansör inşa edilmesine tepki!

Hamas Hareketi, El-Halil kentindeki Harem-i İbrahim Camisi'ne "büyük bir asansör" inşa edilmesini öngören projenin, Batı Şeria'daki mukaddesatı tehdit ettiğine dikkat çekti...

Hindistan'daki Babri Camisi'nin arazi davasında son durum!

Yıkılan Babri Camisi'nin mülkiyeti için 27 senedir yasal olarak mücadele veren Tüm Hindistan Babri Camisi Eylem Komitesinin (AIBMAC), enkazının kendilerine verilmesi için dava açacağını belirtti...

Hint Ulema Cemiyeti'nden Babri Camisi kararına itiraz!

Mevlana İrşad Medeni'nin önderlik yaptığı Hint Ulema Cemiyeti, Tüm Hindistan Müslüman Kişisel Hukuk Kurulu gibi Yüksek Mahkemenin Babri Camisi kararına itiraz edeceklerini ifade etti.

Babri Camisi ne olacak Haberi

Babri Camisi ne olacak

Hindistan'da Müslümanlar ve Hindular arasında onlarca senedir devame den Babri Camisi arazisiyle ilgili karar beklenirken, hükümet yetkilileri, Yüksek Mahkemenin kararı sonrası olası taşkınlığı önlemek için Hindu ve Müslüman liderlerle görüştü.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre,Hindistan Yüksek Mahkemesi, Müslümanların "cami", Hinduların ise "tapınak" yeri olarak gördüğü "Babri Camisi" arazisinin geleceğine ilişkin bir karar verecek.

Mahkeme kararının, iki toplum arasında gerilime sebep olmasından korkuluyor.

Hindistan Azınlık İlişkileri Bakanı Muhtar Abbas Nakvi, ülkenin uluslararası imajına leke sürecek ve ekonomisine zarar verecek herhangi bir ayaklanmanın yaşanmaması için başkent Yeni Delhi'de Hindu ve Müslüman toplumun temsilcileriyle görüştü.

Yapılan toplantıya Hindu milliyetçisi örgüt Ulusal Gönüllü Organizasyonunun (RSS) Ortak Genel Sekreteri Krişna Gopal ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Ram Lal, iktidardaki Hindistan Halk Partisinin (BJP) Sözcüsü ve eski Bakan Şahnavaz Hüseyin,...