25 / 04 / 2024

Bademlidere Camisi yeniden mi inşa edilecek

Bademlidere Camisi yeniden mi inşa edilecek

Çankaya Belediyesi ilk olarak 1975 yılında hizmete açılan ve zamanla kullanılamaz hale gelen Bademlidere Camisinin yeniden inşasında, inşaat temeline 200 metreküp beton yardımı ile ilk harcı attı.

Ayasofya Camisi yarın açılacak!

Ayasofya Camisi'nin, yarın kılınacak cuma namazı ile 86 sene sonra yeniden ibadete açılması öncesinde son hazırlıklar tamamlanıyor...

Taksim Camisi'nde çalışmalar tekrar başlıyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle  inşaat çalışmalarına ara verilen Taksim Camisi'nde çalışmalar yeniden başlayacak.

Aydın'da 429 yıllık cami yeniden ibadete açıldı!

Aydın'da 429 yıllık Hacı Ali Ağa Camisi yenileme çalışmalarının ardından yeniden ibadete açıldı. Açılışa Buharkent İlçe Müftüsü Mehmet Karatuğ katıldı...

Kumkapı Tavaşi Süleyman Ağa Camisi açıldı!

Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore edilen, Kumkapı Tavaşi Süleyman Ağa Camisi yeniden ibadete açıldı. Açılışa Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan katıldı...

Türk Kızılay Pakistan’daki azreti İbrahim Camisi'ni yeniden inşa edecek!

Türk Kızılay tarafından, unutulmaya yüz tutan Hazreti İbrahim Camisi'nin yeniden inşa edilmek üzere temeli atıldı...

Tarihi Cafer Paşa Camisi yeniden inşa ediliyor!

Adana'da 1648'de yapılan, 1950'li yıllarda yol çalışması sebebiyle yıkılıp üzeri kapatılan tarihi Cafer Paşa Camisi, kazı sonrası ortaya çıkarılan temeli üzerine yeniden inşa ediliyor.

Fatih Davut Paşa Camisi ibadete açıldı! 

İstanbul Fatih'te bulunan ve tadilat çalışmaları nedeniyle kapalı bulunan Davut Paşa Camisi bugün ibadete yeniden açıldı. 534 yıllık bir geçmişe sahip olan caminin açılışında Kur'an-ı Kerim okundu.

İzmir'de 420 yıllık Hisar Camisi yeniden açılacak!

İzmir'de bulunan 420 yıllık Hisar Camisi'nin 1.5 yıl süren tadilat çalışmaları bitti. Cami önümüzdeki ramazan ayında yeniden ibadete açılacak. 

Trabzon Molla Halil Camisi'nin inşaatı yeniden başladı!

Trabzon'un Ortahisar İlçesi Karşıyaka Mahallesi'nde 2006 yılında yapımına başlanan Molla Halil Camisi'nin inşaatı kiliseye benzetildiği için durmuştu. İnşaat çalışmaları 2 yıl aradan sonra yeniden başladı.

Malatya Güzelyurt Merkez Camisi açıldı!

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremde zarar gördüğü için yıkılan  Güzelyurt Merkez Camisi yeniden ibadete açıldı.

Ecdat yadigarı Toptaş Camisi yeniden ibadete açıldı!

Malatya'da yapım tarihi bilinmeyen ve ilk onarımı 1588 yılında gerçekleştirilen ecdat yadigarı Toptaş Camisi, restorasyonun tamamlanmasının ardından yeniden ibadete açıldı.

Strazburg'daki Eyüp Sultan Camisi'nin temeli atılıyor!

Fransa'nın Strazburg kentinde yer alan  Eyüp Sultan Camisi'nin temeli atılıyor.  Külliye şeklinde yeniden inşa edilecek caminin temel atma törenine Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da katıldı.

Strazburg'daki Eyüp Sultan Camisi külliyeye dönüşüyor!

Fransa'nın Strazburg kentinde bulunan Eyüp Sultan Camisi külliye şeklinde yeniden inşa edilecek. Külliyenin temeli yarın atılacak. 

Bademlidere Camisi yeniden mi inşa edilecek Haberi

Bademlidere Camisi yeniden mi inşa edilecek


Çankaya Belediyesi ilk olarak 1975 yılında hizmete açılan ve zamanla kullanılamaz hale gelen Bademlidere Camisinin yeniden inşasında, inşaat temeline 200 metreküp beton yardımı ile ilk harcı attı.


Vatandaşların ortak kullanım alanı olan yerlerde çalışmalarını sürdüren Çankaya Belediyesi, Boztepe, Bademlidere, Türközü semtinde yaşayan yurttaşlara Aşıkpaşa Pazaryerini kullanıma açtıktan sonra cadde üzerinde olması ve ana merkezde bulunması nedeniyle önem taşıyan Bademlidere Camisinin yeniden yapılmasında da beton harcı katkısı sunuyor.


İlçede yer alan ibadethanelere pergoleden boyaya kadar çeşitli yardımlarda bulunan Çankaya Belediyesi, 40 yıl aradan sonra tekrar inşa edilen caminin temeline ilk harcı atarak, vatandaşların ibadetlerini yerine getirmelerine de katkı sunmuş olacak.



Çankaya...