25 / 04 / 2024

bagdat caddesinde kiralar ne kadar

bagdat caddesinde kiralar ne kadar

Türkiye’de en fazla cironun yapıldığı İstiklal Caddesi’nde kiralar tabir yerindeyse uçtu. 250 metrekare dükkana 120 bin dolar kira istenirken hava parası binasına göre 5 milyon doları buluyor...

Araplar Bursa'da konut kiralarını yükseltti!

Türkiye'nin en kalabalık dördüncü şehri olan Bursa'da konut kiraları son 6 ayda yüzde 10 oranında arttı. 600 bin Arap turisti ağırlayan Bursa'da Arapların sezonluk ev kiralaması kiraların artmasına yol açıyor.

Konut fiyatları ve kiralar enflasyonun üzerine çıktı!

Özellikle lüks konutlarda stoklar şişmesine rağmen orta ve alt gelir segmentindeki konut fiyatları ve kiraları ise enflasyonun üzerinde büyüyor.

Haziran ayında kiralar yüzde kaç artacak?

Gayrimenkul kiralamalarında senelik sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılıyor. Meskendeki kiracıya yapılacak bu zam ÜFE oranlarında oluyor. Peki, Haziran ayında kiralar yüzde kaç artacak?

Ev kiraları neye göre artar?

Kiralamalarda yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, kanunda belirtilen kurallara uygun olmak şartı ile geçerli oluyor. Peki, ev kiraları neye göre artar?

Haziran ayında kiralar ne kadar artacak?

Kira sözleşmesi yenilenen kiralamalarda mal sahibi kira bedeline yıllık zam yapabiliyor. Meskenlerde yapılacak bu zammın dönemin ÜFE oranlarından yüksek olmaması gerekiyor. Peki, Haziran ayında kiralar ne kadar artacak?

Ev kiralarına zam nasıl yapılır?

Yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor. Peki, ev kiralarına zam nasıl yapılır?

1999 yılında kiralar iki katına fırlamış!

1999 yılında yaşanan Büyük Marmara Depremi sonrasında İstanbul'da birçok evin yıkılması ve mühürlenmesi ve İzmit'ten İstanbul'a yoğun göç yaşanması nedeniyle artan konut talebi, kiraları iki katına fırlatmış.

Eskişehirliler yüksek ev kiralarından şikayetçi!

Yeni Şafak seçim otobüsüyle Yunus Emre’nin memleketi Eskişehir’de halkın nabzını tuttu. İki üniversitenin olduğu kentte öğrenciler kiraların yüksek ve ulaşımın pahalı olmasından yakınıyor..

İşyeri kiralarında tahliye nasıl olur?

İşyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. Peki, işyeri kiralarında tahliye nasıl olur?

Mayıs ayında kiralar yüzde kaç artacak?

Ev ve işyeri kiralamalarında sözleşme döneminin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılıyor. Peki, Mayıs ayında açıklanan enflasyon oranlardan hangisi kira artış hesabında kullanılacak? 2015 Mayıs ayında kiralar yüzde kaç artacak?

Bu ay kiralar ne kadar artacak?

Taşınmaz kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi halinde, kira bedeline belli oranlarda zam yapılabiliyor. Kiraya yapılacak zam hesaplamaları işyeri ve konutta farklılık gösteriyor. Peki, Mayıs ayı enflasyon oranlarına göre bu ay kiralar ne kadar artacak?

Ev kiralarının elden verilmesi yasal mı?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu Ev kiralarının elden verilmesi yasal mı sorusuna cevap verdi..

1993 yılında ev kiraları katlanarak artıyormuş!

1993 yılında ev kiraları katlanarak artıyormuş, gecekondu semtlerinde bile ev bulmak hayal olmuş. Dar gelirlilerin yaşadığı semtlerde kiralar yüzde 100 oranında artış olmuş. Kaloriferli evlerin kirası 3 milyon liradan başlıyormuş.

bagdat caddesinde kiralar ne kadar Haberi

bagdat caddesinde kiralar ne kadar

İstiklal Caddesi’nde kiralar uçtu. 250 metrekare dükkana 120 bin dolar kira istenirken hava parası binasına göre 5 milyon doları buluyor.


Türkiye’de en fazla cironun yapıldığı İstiklal Caddesi’nde kiralar tabir yerindeyse uçtu. Geçen yılki Gezi Parkı olaylarından sonra sık sık protestoların merkezi olan ve biber gazının eksik olmadığı cadde buna rağmen markaların gözdesi olmaya devam ediyor. Yerli markaların ikinci, hatta üçüncü mağaza açmak istediği caddede İtalyan Gucci ve Fransız Louis Vuitton yer aradığı uzun süredir konuşuluyor. Tommy Hilfiger de Beyoğlu’na gireceği söylenen markalardan...


Geçen yıl İstiklal Caddesi’nde Zara’nın tünel girişindeki 5 katlı binada metrekareye 125 euro ödediği, Flo’nun ise 5 bin metrekarelik mağazasına aylık 200 bin dolar kira ödediği çok konuşulurken bu yılki fiyatlar eskiyi aratır oldu. Caddenin girişinde 250 metrekarelik dükkana...