26 / 04 / 2024

Bağlar metruk bina

Bağlar metruk bina

Diyarbakır Bağlar Belediyesi tarafından 20 yıldır metruk halde bulunan binanın yıkım çalışmalarına başlandı...

Şehirleşmenin etkisiyle 'Gesi Bağları' sadece türkülerde kalacak! Üzüm bağları yapılaşmaya ve betonlaşmaya terk edildi

Türkülere konu olan, Kayseri'nin Melikgazi ilçesi Gesi Mahallesi'nde yetiştirilen Gesi Bağları kentte artan şehirleşmenin etkisiyle yok olma noktasına geldi. 

TOGG ön siparişleri başlar başlamaz uyarı geldi! Bu uyarılara uymayanların başı çok yanacak!

TOGG ön siparişleri bu akşamdan itibaren başladı. Siparişler başlar başlamaz da uyarı geldi. İşte detaylar!

Deprem bağışları vergiyi etkiliyor mu? Gelir İdaresi Başkanlığı açıkladı

Türkiye Tek Yürek Kampanyası’nda yapılan bağışların vergiden düştüğü yönündeki iddialara Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan açıklama geldi. Peki Deprem bağışları vergiyi etkiliyor mu?

Başlar Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Başlar Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 2 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Eren Baş ve Yunus Emre Baş ortaklığında kuruldu.

Brad Pitt ve Angelina Jolie Fransa'daki şato ve üzüm bağları hisselerinde davalık oldu!

Hollywood sinemasındaki şöhretli simalardan Brad Pitt ve Angelina Jolie evliliklerinden önce Fransa’da şato satın aldı. Ünlü çift, şimdi şato ve içinde bulunan üzüm bağlarının hisselerinin satışı sebebiyle davalık durumda.

Başlar Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Başlar Yapı Denetim Limited Şirketi bugün Fatih'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Can Baş tarafından kuruldu.

Diyarbakır Bağlar'ın çehresi kentsel dönüşümle değişiyor!

Diyarbakır Bağlar'da "riskli" olarak ilan edilen ve yapıların yıkımına başlanan 54 dönümlük alanda Kentsel Dönüşüm Projesi hayata geçiriliyor.

Bağcılar Bağlar Mahallesi 1/5000 ölçekli plan notu tadilatı askıda!

Bağcılar ilçesi, Bağlar Mahallesi, Kirazlı Köyü 3157 ada, 7 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 20.01.2021 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Süleyman Soylu ve Abdulhamit Gül arasında metruk bina polemiği!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül arasında metruk bina polemiği devam ediyor. Süleyman Soylu'dan konuya ilişkin yeni bir açıklama geldi.

Diyarbakır Bağlar Dönüşüm Projesi kapsamında ilk bina yıkıldı!

Merakla beklenen Diyarbakır Bağlar Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ilk binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Diyarbakır Bağlar Belediyesi, ilçe genelinde çarpık kentleşmenin önüne geçmek için yıkım çalışmalarına bugün itibariyle başlıyor. 

Diyarbakır Bağlar kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor...

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm hızlanıyor!

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm çalışmaları için düğmeye basıldı. Bağlar Belediye Başkanı Beyoğlu, kentsel dönüşüme yoğun ilgi olduğunu dile getirdi. 

Bağlar metruk bina Haberi

Bağlar metruk bina

Diyarbakır Bağlar Belediyesi tarafından 20 yıl boyunca metruk halde bulunan bina mahalle sakinlerinin talebi ardından yıkıldı.

Milliyet'te yer alan habere göre; Bağlar ilçesindeki Muradiye Mahallesi'nde yer alan 20 yıldır sahipleri tarafından tahliye edilen ve zamanla metruk haline dönüşen madde bağımlılarınca kullanılan binanın yıkımı için mahalle sakinleri Bağlar Belediyesi'ne başvuruda bulunarak yıkılmasını istedi. Belediye tarafından yıkım çalışmasını başlatılmasından sonra mahalle sakinleri Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'na teşekkür etti.

Yıkım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Bağlar Belediye Başkanı AK Parti'li Hüseyin Beyoğlu, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu bina için yoğun şikayet vardı. Vatandaşlar imza topladı ve bize iletti. Biz de güvenlik güçlerinin talebi ve desteğiyle yıkımı gerçekleştirdik. Bağlar halkı bunları hak etmiyor. Sağlıklı koşullarda yaşamak benim vatandaşımın en doğal hakkı. Bu yüzden gelin el ele vererek...