27 / 04 / 2024

Bahçelerarası imar planı

Bahçelerarası imar planı

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, İnciraltı ve Bahçelerarası imar planlarıyla ilgili çağrıda bulundu.

İmar planı yaparken bahçe mesafesi ne kadar olmalı? Arsaya ev yaparken çekme mesafesi ne kadar?

İmar planı yaparken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de bahçe mesafesi olarak karşımıza çıkıyor. Kapsamlı bir konu olan çekme mesafesi, konut arsalarında ön bahçe ve arka bahçe gibi alanları içeriyor. Peki imar planı yaparken çekme ve bahçe mesafesi ne kadar olmalı?

Rumelihisarı Millet Bahçesi imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Rumelihisarı Mahallesi 1480 Ada, 14 Nolu Parsel Millet Bahçesi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Bakırköy ve Küçükçekmece İlçeleri Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi Ve Yakın Çevresine İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği İle 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Danıştay, Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planını iptal etti!

Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planının iptali talebiyle açılan davalarla ilgili olarak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Proje için açılan itiraz davaları çerçevesinde, Danıştay'ın imar planlarının kesin olarak iptal edilmesi kararı aldığı ortaya çıktı. 

Gaziosmanpaşa Millet Bahçesi imar planı askıda!

İstanbul İli, Gaziosmanpaşa İlçesi Millet Bahçesi 1. Etabına (Eyüp İlçesi Alibeyköy Mahallesi 2 Ada 67 Parsel) İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Kartal Şehir Parkı'na 17 katlı konut yapılması için imar planı hazırlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kartal Şehir Parkı'na 17 katlı konutların yapılması, Çavuşlu’daki eski taşocağının ise millet bahçesine dönüştürülmesi amacıyla yeni imar planı hazırladı.

'Bergama Millet Bahçesi’nin imar planı yok' iddiası!

Bergama’nın önceki dönem CHP’li Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Millet Bahçesi’nin imar planının olmadığını iddia etti.

Antalya'da imar planı değiştirien araziye otel yapılacak iddiası!

İYİ Partili Bahşi, Antalya’daki arazinin imar planının bir anda değiştirildiğini belirtti ve “İptal kararı var, uymuyorlar” diye konuştu...

Burdur'daki 4 mahallenin imar planına tepki!

Burdur Belediyesi'nin Bağlar, Hızır İlyas, Menderes ve Bahçelievler mahallelerinde uygulanan imar planı mahalle halkından bazılarının tepkisine yol açtı.

Bahçelievler Şirinevler Meydan Düzenleme Projesi imar planı askıda!

Bahçelievler ilçesi, Şirinevler Meydan Düzenleme Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı askıda...

İstanbul'daki 3 millet bahçesinin imar planlarını Bakanlık hazırladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Zeytinburnu, Küçükçekmece ve Başakşehir’de yapılacak olan millet bahçeleri için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni devre dışı bırakarak imar planı hazırladı. 

Zeytinburnu Millet Bahçesi imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Zeytinburnu İlçesi, Beştelsiz Mahallesi, Millet Bahçesine İlişkin Hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım Ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Halkalı Millet Bahçesi imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Küçükçekmece İlçesi, Halkalı Mahallesi, Millet Bahçesine İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Değişikliği askıya çıktı.

Bahçelerarası imar planı Haberi

Bahçelerarası imar planı

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci’ye çağrı yaptı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, İnciraltı ve Bahçelerarası imar planlarının askı süreciyle birlikte, toprak sahiplerinin haklarını koruyacak ve yatırımcının önünü açacak bir kanun talep ettiklerini söyleyen Karabulut, “Bölgemize imar planları yapılmalı ve bu kanunla korunaklı hale getirilmeli. İzmir, bölgeyi kazanmalı” dedi.

Büyük potansiyel

5 milyon metrekarelik İnciraltı ve Bahçelerarası’nın bugün kamuya yararsız bir şekilde beklediğini söyleyen Karabulut, şu açıklamalarda bulundu:

“2700 ailenin hak sahibi olduğu yerlerde bugün kentsel dönüşüm konuşulmuyor, çünkü burada yaşayanlar gecekondu yapmadı, yaptırtmadı. Ancak suların borlanması, buranın tarım yapılamaz hale gelmesi, arsa vergileri ve maddi olanaksızlıklar nedeniyle bazı komşularımız topraklarını satıp gitmek durumunda kaldı. 10 milyar dolarlık yabancı yatırım çekebilecek, 15 bin...