29 / 03 / 2024

bahçelievler belediyesi kentsel dönüşüm

bahçelievler belediyesi kentsel dönüşüm

23 bin yapıdan yüzde 30’unun yeni kalan yüzde 70’inin ise eski binalardan oluştuğu Bahçeşehir’de hasarlı değil, riskli yapı bulunuyor. Dönüşümün vatandaşın iradesiyle yapıldığı bölgede 2004 yılından bu yana 1500 konut yıkılarak yenilendi…

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm 2019'dan beri yüzde 200 arttı! 100 bin kişi sağlam binada oturuyor! 

Bahçelievler Belediyesi Kongre Merkezi ve Nikah Sarayı'nda Deprem Paneli düzenlendi. Bahçelievler'de kentsel dönüşüm 2019'dan beri yüzde 200 arttı! 100 bin kişi sağlam binada oturuyor! 

Bahçelievler'de hasar alan bina onarılıyor!

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm çalışmaları esnasında hasar alan bina belediye ekipleri tarafından onarılıyor. 

Bahçelievler'de yıkım sırasında hasar alan bina tehlike saçıyor!

Bahçelievler'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi kapsamında binanın yıkımında, yan apartman zarar gördü. Hasarlı binada oturan vatandaşlar korkudan evlerine giremiyor. 

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm hız kazanacak!

Bahçelievler'in kentsel dönüşüm planları İBB meclisinde onaylandı. Yeni düzenleme ile ilçe genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazanacak. 

Bahçelievler'deki 24 riskli bina yıkılıyor!

Bahçelievler'de riskli binalar belediye ekipleri tarafından yıkılıyor. Sabah saatlerinde Bahçelievler Belediyesi ekipleri, Mustafa Kemal Caddesi ve Siyavuşpaşa Caddesi'nde bulunan riskli binaların yıkımına başladı...

Bahçelievler'de çöken bina sonucunda iki kişi yaralandı!

İstanbul Bahçelievler'de kentsel dönüşüm sebebiyle bir ay önce boşaltılan bina çöktü. Çöken binanın bir kısmının üzerine düştüğü yan binada yaşayan Bahtiyar Cengiz isimli kadın hafif şekilde yaralandı...

İBB’nin Bahçelievler'deki gençlik merkezi Diyanet Vakfı'na devredildi!

İstabbul Büyükşehir Belediyesi'nin Bahçelievler'de yaptırdığı gençlik merkezi binası Diyanet Vakfı'na devredildi. Binanın açılışı İstanbul seçiminden 3 gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılmıştı. 

Şanlıurfa Bahçelievler Sağlıklı Yaşam Kadın Merkezi açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi inşaatını tamamladığı Bahçelievler Sağlıklı Yaşam Kadın Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Çorum Bahçelievler'de 6.5 milyon TL'ye satılık arsa!

Çorum Belediyesi, Bahçelievler'deki Akaryakıt+LPG İkmal İstasyonu imarlı arsayı ihale ile satıyor. İhale 15 Ocak'ta gerçekleşecek...

Şanlıurfa Bahçelievler Kadın Yaşam Merkezi açılışa hazırlanıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Bahçelievler Kadın Destek ve Yaşam Merkezi'nde sona gelindi. Kadınlara yönelik inşa edilen proje açılışa hazırlanıyor. 

Bahçelievler imar barışına hazır!

Bahçelievler Belediyesi imar barışından yararlanmak isteyen vatandaşların işini kolaylaştırmak için ‘İmar Barışı Bürosu’ kurdu.

Çankaya Bahçelievler 7. Cadde’nin yayalaştırılması halka sorulacak!

Çankaya Belediyesi, Ankara’nın en ünlü caddelerinden Bahçelievler 7. Cadde’nin yayalaştırılmasını referandum ile halka soracak. 

Batman Bahçelievler kentsel dönüşüm bekliyor!

Batman Bahçelievler mahallesinde aileler kentsel dönüşüm bekliyor. mahalle sakinlerinden Hüseyin Doğan: “Evlerimiz en az 40 yıllık. Yaklaşık otuz aile, bu binalarda yaşıyor. 1.5 Yıl önce ‘Kentsel Dönüşüm’ için başvurumuzu yaptık. Ancak sonuç alamadık'' dedi.

bahçelievler belediyesi kentsel dönüşüm Haberi

bahçelievler belediyesi kentsel dönüşüm

İstanbul Avrupa Yakası’nda konumlanan Bahçelievler’deki kentsel dönüşüm çalışmalarını detaylıca mercek altına aldık. Güneyden Bakırköy’e, batıdan Küçükçekmece’ye, kuzeyden Bağcılar’a ve doğudan Güngören’e komşu konumda olan Bahçelievler, 1992 yılında Bakırköy’den ayrılarak ilçe statüsüne kavuşuyor. 




Toplam 11 mahalleden oluşuyor

Cumhuriyet, Çobançeşme, Fevzi Çakmak, Hürriyet, Kocasinan, Siyavuşpaşa, Soğanlı, Şirinevler, Yenibosna, Zafer ve Bahçelievler olmak üzere toplam 11 mahalleden oluşan bölgede, ilçeye bağlı bucak veya köy bulunmuyor. 


2004’ten bu yana bin 500 bina yenilendi

Yenileme çalışmalarının kentsel dönüşüm yasasından önce başladığı Bahçelievler, yerinde dönüşüyor. Bölgede riskli ilan edilen herhangi bir mahalle bulunmuyor. Bahçelievler’de 2004 yılından bu yana toplam bin 500 bina yıkılarak yeniden inşa edildi. 


4 bin yeni...