20 / 04 / 2024

Bahçeşehir Göleti son durum

Bahçeşehir Göleti son durum

İstanbul Bahçeşehir Gölet’teki parsellere dair imar planının iptali davasında bilirkişi raporu dosyaya eklendi. Raporda, dava konusu planlarda önerilen ticaret alanlarının kar amaçlı ticari faaliyete dönüştüğü açıklandı.

Bahçeşehir Göleti davasında üst mahkemeden yeni karar! 

Başakşehir CHP'li Belediye Meclis üyesi Abdulhadi Akmugan'ın Bahçeşehir Göleti ile ilgili olarak açtığı inşaat yapı ruhsatının iptali davasının yeniden görülmesine karar verildi.

Bahçeşehir Göleti 240 milyon TL’ye 2 kat büyüyecek!

Türkiye’de 1979 yılından bu yana Atmaca Elektronik A.Ş. olarak çalışmalarını sürdüren ve bünyesinde Sunny, Jumbo gibi markaları barındıran Atmaca Şirketler Grubu, son günlerde gündemi meşgul eden Bahçeşehir Göleti’yle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Adem Atmaca'dan Bahçeşehir Gölet açıklaması!

Atmaca Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca son dönemde sıkça gündeme gelen Bahçeşehir Gölet projesiyle ilgili açıklamalar yaptı. İşte Adem Atmaca'nın o açıklamaları...

Bahçeşehir Göleti için yeni hamle!

Durdurma kararı olmasına rağmen inşaatı devam eden Bahçeşehir Göleti için Bahçeşehir Gölet Gönülleri ile BADER yarın toplanarak video ve fotoğraf ile inşaatın devamını kanıtlayarak inşaatı durdurma kararı dilekçesine ekleyecek.

Bahçeşehirliler Derneği'nden gölet açıklaması!

CHP'li Meclis üyeleri, BADER ve Gölet Gönüllüleri'nin açtığı davayla gölet için 2. yürütmeyi durdurma kararı geldi, fakat gölette inşaat durmadı. Konuyla ilgili BİR açıklama yapan Bahçeşehirliler Derneği , Danıştayın verdiği bir yürütmeyi durdurma kararını İdare Mahkemesinin bozamayacağını belirtti.

Cemal Canpolat: Bahçeşehir Gölet için mücadelemizi sürdüreceğiz!

Bahçeşehir Gölet’e kafe, restoran ve barların da bulunduğu 107 adet ticari ünite yapılması için çalışma başlatılmıştı, olaya tepki gösteren CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat "Bahçeşehir Göleti'nin takipçisiyiz" dedi.

Bahçeşehir Göleti çalışmalarının devam etmesi protesto edildi!

Danıştay'ın iptal ettiği Bahçeşehir Gölet projesinde Belediye Başkanı'na verilen satış yetkisini kaldırmasına rağmen belediyenin çalışmalarına devam etmesi protesto edildi.

Bahçeşehir Göleti tartışmaları sürüyor!

Hürriyet Ekonomi yazarı Sefer Levent bugünkü yazısında hafta boyunca gündemde olan ''Bahçeşehir Göleti'' durdurma kararını değerlendirdi.

Bahçeşehir Göleti için 2. yürütmeyi durdurma kararı!

Bahçeşehir Göleti'nde sular durulmuyor. Gölet'teki yapılaşmanın önünü açan imar planı mahkeme tarafından iptal edilmişti, gölette başlayan inşaat durmadı. CHP'li Meclis üyeleri, BADER ve Gölet Gönüllüleri'nin açtığı davayla gölet için 2. yürütmeyi durdurma kararı geldi.

Bahçeşehir Göleti için verilen kararı Danıştay bozdu!

Bahçeşehir Gölet bölgesindeki 607 ada 2-5-6-8-9 ve 10 parsellerinin hasılat paylaşımı ile satışını yargıya taşınmıştı. Gölet Bölgesi imar planı iptali için Bahçeşehirliler Derneği (BADER) tarafından açılan davada mahkemenin ret kararı Danıştay tarafından bozuldu.

Bahçeşehir Göleti'nin satışının iptaline ret!

Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri'nin göletin satışının iptali için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yaptığı başvuruya yanıt geldi, bakanlık verdiği yanıtta, gölet planlarını 2013 yılında onayladığını, şu aşamada bir yaptırımda bulunamayacağını belirtti

Bahçeşehir Göleti'nin satışı protesto edildi!

Başakşehir CHP İlçe Başkanlığı 22 Nisan'da ihalesi gerçekleşen ve Atmaca Grup'a satılan Bahçeşehir Gölet için dün Testili Kızlar'da bir eylem gerçekleştirdi, eylemde Bahçeşehir Göleti'nin satışına tepki gösterildi.

Bahçeşehir Göleti için imza kampanyası düzenlendi!

Satışı yargıya taşınan Bahçeşehir Göleti için imza kampanyası düzenlendi. Konuyla ilgili açıklama yapan Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri "Anneler Günü'nde, Gölet Park ve Doğa Ana'ya Sahip çıkıyoruz etkinliğimizi başlattık ve devam edeceğiz" dedi.

BADER'den Bahçeşehir Göleti için imza kampanyası!

Bahçeşehirliler Derneği (BADER) Bahçeşehir Göleti için imza kampanyası başlatıyor. BADER yaptığı açıklamada "Bahçeşehir Göleti'nin satılarak, kullanımının özel mülkiyete geçmesine, betonlaşmasına ve ticari alanlara dönüşmesine karşıyız" dedi.

Danıştay, Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planını iptal etti!

Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planının iptali talebiyle açılan davalarla ilgili olarak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Proje için açılan itiraz davaları çerçevesinde, Danıştay'ın imar planlarının kesin olarak iptal edilmesi kararı aldığı ortaya çıktı. 

Bahçeşehir Gölet projesinde Danıştay'dan yeni karar!

İmar planları ve ruhsatları mahkeme kararıyla iptal edilen Bahçeşehir Gölet projesi için belediye başkanına tanınan satış yetkisi kararına ilişkin yeni bir gelişme meydana geldi.

Bahçeşehir Gölet projesinin ruhsat iptaline yapılan itirazlar reddedildi!

Başakşehir Belediyesi'ne ait olan “gölet, spor, turizm ve rekreasyon” fonksiyonundaki Bahçeşehir 1. Kısım Mahallesi'nde gölet bölgesindeki projeyle ilgili senelerdir devam eden davalarda yeni bir karar daha alındı. 

Bahçeşehir Gölet'ine bisiklet yolu yapılacak!

Başakşehir Belediyesi, Bahçeşehir Gölet'inde yer alan yürüyüş yoluna bisiklet yolu inşa etmek için çalışmalara başladı.

Özgür Karabat'tan Bahçeşehir gölet ruhsatları iptaline ilişkin açıklama!

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Bahçeşehir Gölet bölgesinde mahkeme kararıyla iptal edilen dükkan ruhsatlarının yaklaşık 12 bin metrekarelik alanı kapsadığını belirtti.

Bahçeşehir gölet projesinin ruhsatları iptal edildi!

İstanbul'da senelerdir gündemden düşmeyen Bahçeşehir gölet bölgesindeki lokanta, kafeterya, mağaza ve ofis projesinin ruhsatları mahkeme tarafından iptal edildi.

Bahçeşehir Göleti'nin imar planları iptal edildi!

Bahçeşehir Gölet bölgesine kafeteryalar, mağazalar halkın ve kamuoyunun tüm tepkilerine rağmen inşa edildi. Mahkeme iptal kararını çok geç verdi...

Bilirkişi raporunda Bahçeşehir Göleti'ndeki inşaat ticari amaç için yapılıyor denildi!

İstanbul Bahçeşehir Gölet’teki parsellere dair imar planının iptali davasında bilirkişi raporu dosyaya eklendi. Raporda, dava konusu planlarda önerilen ticaret alanlarının kar amaçlı ticari faaliyete dönüştüğü açıklandı.

Bahçeşehir Göleti'nde inşaat ruhsatı iptal edildi!

Yıllardır tartışma konusu olan Bahçeşehir gölet bölgesindeki lokanta, kafeterya, mağaza ve ofis inşaatının ruhsatları mahkeme kararı ile iptal edildi.

Bahçeşehir Gölet projesinde son durum!

Bahçeşehir Gölet’inin hemen yanında inşatına başlanılan Bahçeşehir Park AVM'ye 3 bin metrekarelik Survivor parkuru yapılacak. 1 milyon dolarlık parkurla ziyaretçi sayısının daha da artması bekleniyor.

Bahçeşehir Göleti'nde inşaat durdurulmalı!

Bahçeşehir-Ispartakule ve Boğazköy halkının ellerinden alınan spor ve park kamu alanları için sürdürdükleri mücadelede haklılıkları bir kez daha Danıştay 13.Daire Mahkemesince onandı. 

Bahçeşehir Gölet’teki inşaat çalışmaları doğal yaşamı etkiledi!

Bahçeşehir Gölet’teki inşaat çalışmaları nedeniyle çevredeki doğal yaşam etkilendi. Bölgede yuvası olan oluklu kertenkeleler, sokaklara çıkmaya başladı.

Bahçeşehir Park'ta yüzde 20 indirim avantajı!

İstanbul’un yükselen yıldızı Bahçeşehir’de imza attığı projelerle bölgenin gelişimine liderlik eden Atmaca Gayrimenkul, Bahçeşehir Park projesinde son kalan konutlar için, yüzde 20 indirime ek olarak yüzde 10 KDV indirimini içeren dev bir kampanya başlattı. 

Bahçeşehir Göleti son durum Haberi

Bahçeşehir Göleti son durum

İhale işlemleri Danıştayca durdurulmasına rağmen inşaatın devam ettiği İstanbul Bahçeşehir Gölet’teki parsellere dair imar planının iptali davasında bilirkişi raporu dosyaya eklendi. Birgün Gazetesi'nde yer alan habere göre, bilirkişi raporunda söz konusu imar planının; şehircilik ilkelerine, planlama tekniklerine ve kamu yararına uygun olmadığını açıklandı. 

Raporda şu ifadeler yer aldı:

'Dava konusu planlarda önerilen ticaret alanlarının kar amaçlı ticari faaliyete dönüştüğü, bu durumun planlama ilkeleri ve kamu yararına uygun olduğu, yapılaşmanın yörenin ihtiyaç duyduğu ticari birimlerden ziyade gelir amaçlı hazırlandığı, yapılaşmanın yörenin ihtiyaç duyduğu yeşil alanları azaltacağı, bu sebeple olumsuz çevresel etkilerin olacağı, tüm bu sebeplerle imar planının şehircilik ilkelerine, planlama ilkelerine, planlama teknikleri ve esasları ile kamu yararına uygun olmadığı değerlendirilmiştir.'

İstanbul 9. İdare Mahkemesi tarafından yapılan tespit neticesinde hazırlanan bilirkişi raporundan ön...