26 / 04 / 2024

Bakanlar Kurulu boğaz projesi sonucu

Bakanlar Kurulu boğaz projesi sonucu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'nın güneyinde yer alan İmrahor Vadisi'nden başlayan Mogan Gölü ile birleşecek olan Boğaz-kanal projesi ile ilgili olarak, "Proje bu hafta Bakanlar Kurulu'nda'' dedi.

Boğaz manzaralı eski Çamlıca Alman Hastanesi'nin arazisini villa ve AVM imarına açan plana kuruldan onay çıktı!

Eski Çamlıca Alman Hastanesi’nin yıkılmasından sonra 17 dönümlük boğaz manzaralı arazisine villa, AVM, özel hastane inşaatı yapılmasına imkan veren ve İBB Meclisi’nde AKP-MHP grubunun çoğunluk oyları ile kabul edilen plan değişikliğine, koruma kurulu da onay verdi. İşte ayrıntılar...

Canan Kaftancıoğlu'ndan İstanbul Boğaz'ı tasarısına dair açıklama!

CHP İstanbul İl Başkanı ve İstanbul Kent Hakları İzleme Kurulu Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı İstanbul Boğazı yetkilerinin devriyle ilgili tasarı için, "Tüm hukuki yollara başvurulacak” dedi...

Boğaz’da inşaat zorlaşacak!

Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu; dünya incisi İstanbul Boğazı’nda çarpık yapılaşmaya ‘dur’ diyecek. Artık hiçbir kurum, kurulun bilgisi dışında plan yapıp yapılaşma için izin veremeyecek. 

Hüseyin Ağaoğlu'nun boğaz turu objektiflere takıldı!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Ağaoğlu, geçtiğimiz gün teknesi ile çıktığı Boğaz turunda objektiflere yakalandı.

Güntekin Köksal Boğaz'dan 2 milyon dolara yalı aldı!

Pet Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güntekin Köksal, İstanbul Boğazı'nda ikinci yalısını satın aldı. Sarıyer'de Abdülmecit'in oğluna yaptırdığı yalıyı alan Köksal, ikinci yatırımını ise bu yalının hemen yan tarafında bulunan komşu yalıya yaptı.

İbrahim Çağlar: Yıllık enerji tasarrufu ile 3 boğaz köprüsü yapılabilir:

Enerji Verimliliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Çağlar: "Enerjinin bir yıl tasarruflu kullanılması sonucu 3 bin 600 okul, 3 boğaz köprüsü, 3 havalimanı veya 738 tam donanımlı hastane yapılabilir" dedi.

Ankara Boğazı projesi kentsel dönüşüm alanı ilan edildi!

30 Mart yerel seçimlerinden önce Melih Gökçek'in açıkladığı 'Ankara Boğazı' projesi ile ilgili ilk adım atıldı. Bakanlar Kurulu, projenin uygulanacağı bölgeleri kentsel dönüşüm alanı ilan etti.

1996 yılında Boğaz'a tüpgeçit kararı!

1996 yılında Bakanlar Kurulu'ndaki bir tartışmada İstanbul Boğazı'na tüpgeçit, 3. köprüye ağır basmış. 1.3 milyar dolara (120 trilyon 900 milyar lira) mal olacak bin 800 metre uzunluğundaki projeyi kamuoyunda tartışmaya açmışlar.

1991 yılında İstanbul Boğazı'nı en çok devlet kirletiyormuş!

1991 yılında, 19 meslek odası ve 4 sağlık kuruluşunun üyelerinden oluşan İstanbul Çevre Kurulu'nun raporuna göre, İstanbul Boğazı'nı en çok Boğaz kenarındaki devlet kuruluşları kirletiyormuş.

1981 yılında Boğaz kıyılarında en çok 3 katlı bina yapılabilecekmiş!

1981 yılında Anıtlar Yüksek Kurulu, Boğaz kıyılarında inşa edilecek yapıların üç katı geçmemesini kararlaştırmış. Boğaziçi'ni Koruma Projesi'ni hazırlayan Anıtlar Yüksek Kurulu, yükseklik ölçüsünün arsanın en düşük noktasından alınmasını kararlaş

Ankara boğaz projesi Bakanlar Kurulu'nda!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'nın güneyinde yer alan İmrahor Vadisi'nden başlayan Mogan Gölü ile birleşecek olan Boğaz-kanal projesi ile ilgili olarak, "Proje bu hafta Bakanlar Kurulu'nda'' dedi.

İstanbul'a Çanakkale Boğazı'ndan yeni elektrik hattı!

Çanakkale Boğazı ' nda, Bandırma bölgesinde inşaat aşamasındaki yaklaşık 2500 megavat kurulu güce sahip yeni santrallerin ürettiği elektrik enerjisi Çanakkale Boğazı' ndan İstanbul'a aktarılabilecek...

Yeni bakanlar kurulu listesi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nda değişen 10 ismi açıkladı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Adalet Bakanı olurken, Bekir Bozdağ'dan boşalan Başbakan Yardımcılığına Ankara Milletvekili Emrullah İşler getirildi.

Bakanlar Kurulu boğaz projesi sonucu Haberi

Bakanlar Kurulu boğaz projesi sonucu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ''Kurulda tasdik edildikten sonra ihale yapıp o bölgeyi ayağa kaldırmak istiyoruz" dedi. Katıldığı televizyon programında, "Ankara'ya deniz getirmek imkansız, ancak artık Ankara'nın da bir boğazı olacak" diyen Gökçek, İmrahor Vadisi'nden başlayarak Mogan Gölü ile birleşecek olan Boğaz-kanal projesi için düğmeye bastıklarını söyledi. 


İstanbul'daki gibi etrafına villalar, kafe, restoran ve parkların sıralanacağı 43 kilometrelik boğaz-kanalın 5 sene içinde bitirilmesi planlanıyor. Gökçek, proje ile ilgili olarak, şunları kaydetti: 


"Para kalsın istiyoruz" 

"Proje bu hafta Bakanlar Kurulu'nda. Kurulda tasdik edildikten sonra ihale yapıp o bölgeyi ayağa kaldırmak istiyoruz. Büyük projeler, büyük paralar, büyük talipler ister. İmrahor Vadisi'ne yapacağımız boğaz-kanal, 1'i kilometre olacak. İnşallah arazinin bir kısmı bizim, bir kısmı da vatandaşın olan bu proje, Bakanlar Kurulu'nda tasdik edildikten sonra,...