19 / 04 / 2024

bakırköy kentsel dönüşüm mahalleleri

bakırköy kentsel dönüşüm mahalleleri

Habertürk Gazetesi'nin Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile yaptığı röportajda başkan Bakırköy'deki binaların yüzde 78'inin hasarlı olduğunu söyledi. 7 mahallede acil dönüşüm için riskli alan ilanı beklediklerini belirtti.

Beykoz Tokatköy Kentsel Dönüşüm Projesi'nin yüzde 70'i tamamlandı! İşte 776  konutluk dev projede son durum!

Beykoz’un ilk kentsel dönüşüm projesi olan Beykoz Tokatköy Kentsel Dönüşüm Projesi'nin yapımı yüzde 70’e yaklaştı. İşte söz konusu kentsel dönüşüm projesi ile ilgili son dakika detayları...

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Çoker Sitesi'nin yıkımına başlandı!

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Yapılan çalışmalar kapsamında Büyükçekmece Atatürk Mahallesi’nde bulunan Çoker Sitesi’ndeki 4 blok yıkıldı...

Tokatköy Kentsel Dönüşüm projesinin tamamlanma seviyesi yüzde 70 oldu!

Beykoz’un ilk ve Türkiye’ye örnek kentsel dönüşüm projesi, ilçe sakinlerini depreme dayanıklı, güvenli evlere ve düzenli sosyal alanlara kavuşturacak “Tokatköy Kentsel Dönüşüm” Projesi’nin inşaat seviyesi yüzde 70'e yaklaştı. İşte detaylar...

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt duyurdu! Bakırköy İş Bankası Blokları kentsel dönüşüm projesinde temeller atıldı! 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, Bakırköy İş Bankası Blokları İncirli parselindeki kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak yeni proje için temellerin atıldığının müjdesini verdi.

İzmir'deki 4 kentsel dönüşüm projesiyle 5 bin 560 yeni konut geliyor!

Çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Örnekköy kentsel dönüşüm alanında kasım ayında tapuların dağıtıldığı söyleyerek, 4 kentsel dönüşüm projesiyle 5 bin 560 yeni konut inşa edildiğini kaydetti.

Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm projesinin yüzde 60'ı tamam! 

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, X sosyal medya hesabından Beykoz Tokatköy'ün kentsel dönüşümü ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte Murat Aydın'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Ayazma Mekansal Planlama Ve Kentsel Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ayazma Mekansal Planlama Ve Kentsel Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Tamer Sağlam ve Tayfun Akın Arığ ortaklığında kuruldu.

İzmir Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinde tapu sevinci!

İzmir Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinin 2. etap konut tesliminde önemli açıklamalar yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dirençli ve yaşanabilir bir İzmir için canla başla çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

KİPTAŞ'tan Bakırköy'de dönüşüm yıkımı! Cadde Bakırköy için bir adım daha atıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ, hak sahipleriyle anlaşmaya vararak, Bakırköy Kartaltepe Mahallesi’ndeki 1968 üretimi, 9 blok, 66 konut bağımsız birim ve 111 hak sahibinden oluşan İş Bankası Mensupları Sitesi İncirli parselinde yıkım yaptı.

Bakırköy Kentsel Dönüşüm Platformu’ndan İBB Meclisi’nin aldığı karara tepki!

Bakırköy Kentsel Dönüşüm Dayanışma Platformu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin Bakırköy Revizyon Nazım İmar Planına yönelik aldığı siyasi karara dair açıklama yaptı.

Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’i güvenli değil: Alan bazlı kentsel dönüşüm yapılmalı!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Kentsel Dönüşüm Komisyon Başkanı Dr. Nihat Şen, Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’inin güvenli olmadığına dikkat çekti ve kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

İzmir'de imalat hatası tespit edilen Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinde yeni gelişme!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Örnekköy'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa ettiği toplu konut inşaatının eksik demir ve hatalı beton kullanımı sebebiyle mühürlenmesi gündemde büyük yankı uyandırdı. 

Kadıköy Kentsel Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Kadıköy Kentsel Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile İbrahim Kaya tarafından kuruldu.

bakırköy kentsel dönüşüm mahalleleri Haberi

bakırköy kentsel dönüşüm mahalleleri

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu: "17 Ağustos'tan sonra yapılan tespitlerde binaların yüzde 78'i orta ve ağır hasarlı çıktı. Durum hâlâ böyle. 7 mahallede acilen dönüşüm başlaması için riskli alan ilanı bekliyoruz" 


Bakırköy, yüksek sosyoekonomik seviyesiyle kentin en sorunsuz ilçelerinden biri gibi görünmekle birlikte önemli problemleri var. örneğin zemin yapısı ve bina stoku açısından belki de şehrin en riskli alanlarından biri. 


17 Ağustos depreminde büyük hasar gören binaların sayısı hayli fazla. Ve kentsel dönüşüm de henüz başlamış değil. E tabii bir de Bakırköy deyince son yıllarda akla hemen yeşil alan tartışmaları, protesto gösterileri geliyor. Ataköy'deki yeşil alanların imara açılmaması için yapılan mücadeleler, kriz çıkaran inşaatlar... 

İçinden çıkılmaz haldeki trafik kaosunu da unutmamak gerek... 

Uzun lafın kısası Bakırköy'e dair konuşulacak çok şey var. İşte tüm...