18 / 04 / 2024

Bakırköy Taş Mektep kültür merkezi mi olacak

Bakırköy Taş Mektep kültür merkezi mi olacak

103 yıldır Bakırköylülere eğitim veren Taş Mektep’in kaderi belli oldu. Tadilatı 6 ay önce biten bina için “İlkokul olamaz” raporu verilirken Milli Eğitim Müdürü, “Binayı kültür merkezi yapıyoruz” dedi. Fakat mahalleli okulunu geri istiyor.

KİPTAŞ Cadde Bakırköy satışta! İş Bankası Mensupları Sitesi'nde dönüşüm başladı!

İBB iştiraki KİPTAŞ, Cadde Bakırköy projesini satışa çıkardı. Cadde Bakırköy projesi Bakırköy'deki İş Bankası Mensupları Sitesi'nin yerinde yükselecek.

Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı Şubat'ta açılıyor! Bakırköy-Kirazlı Metrosu hangi duraklardan geçecek? 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'un yeni metrosu için tarihi verdi. Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı Şubat'ta açılacak. Peki Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı hangi duraklardan geçecek? İşte detaylar... 

Yerli ve Milli Elektrikli Tren Seti Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaretçilerini bekliyor!

Uğur Taşkınsakarya, TCDD Taşımacılık AŞ'nin İstanbul Bölge Müdürü olarak görev yapıyor ve "Yerli ve Milli Tren Seti"nin bir hafta boyunca Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaret edilebileceğini ve tüm vatandaşları beklediklerini ifade etti.

Halk GYO İstanbul Bakırköy binasının değeri ne kadar oldu?

Halk GYO İstanbul Bakırköy Binasının piyasa değeri 37 milyon TL olarak belirlendi. Taşınmazın tamamı için aylık toplam KDV hariç 198 bin 500 TL kira değeri takdir edilirken, KDV dahil satış değeri 43 milyon 660 bin TL oldu. 

Bakırköy'deki Hızalan Sitesi'nde kentsel dönüşüm tartışması! 

Elazığ'da ve Türkiye genelinde peş peşe meydana gelen depremler, kentsel dönüşümün önemini bir kez daha gündeme taşıdı. İstanbul Bakırköy'deki Hızalan Sitesi'nde, kentsel dönüşüm mağduriyeti yaşanıyor...

Bakırköy'de 20 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Bakırköy 18. İcra Dairesi Müdürlüğü, İstanbul ili, Bakırköy ilçesi, Cevizlik Mahallesi 71 ada, 51 parsel, 382,10 metrekare yüzölçümlü restaurant nitelikli taşınmazı 20 milyon TL'ye icradan satıyor...

Bakırköy Belediyesi kültür merkezi yaptırıyor!

Bakırköy Belediyesi Osmaniye'de kültür merkezi ve evlendirme dairesi inşa ettirecek. İntifa hakkı tesis edilmek suretiyle yapım ve işletme ihalesi 12 Şubat'ta... 

Bakırköy Belediyesi Osmaniye'de kültür merkezi yaptırıyor!

Bakırköy Belediyesi Osmaniye'de kültür merkezi ve evlendirme dairesi yaptırıyor. İntifa hakkı tesis edilmek suretiyle yapım ve işletme ihalesi 11 Aralık'ta...

Bakırköy City ödeme bilgisi!

Bakırköy City ödeme bilgisi haberimizde yer alıyor. Hemen tapu hemen teslim fırsatı sunulan Bakırköy City projesi Beyaz İnşaat imzasını taşıyor.

Bakırköy City'de 2. etap teslimleri Mayıs'ta!

200 milyon lira yatırım değerine sahip Bakırköy City'de 1. etap daireleri hemen teslim edilirken, 2. etap teslimleri Mayıs'ta başlayacak..

Bakırköy City'de yüzde 25 peşinde 0 faiz avantajı!

Bakırköy City'de yüzde 25 peşinat sonrasında kalan bedeli 24 ay 0 faizle ödeniyor. 10 katlı 5 bloktan meydana gelen Bakırköy City  Beyaz İnşaat  imzasını taşıyor. 

Bakırköy'de 3.5 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

İstanbul İli, Bakırköy İlçesi, Ümraniye Mahallesi'nde yer alan gayrimenkul vasıflı taşınmaz 3 milyon 500 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Bakırköy'e Tarık Akan Kültür Sanat Merkezi geliyor!

Bu sene içerisinde tamamlanarak halka açılması planlanan Bakırköy Tarık Akan Kültür Sanat Merkezi için 22 Mart'ta ihale yapılacak..

Bakırköy Taş Mektep kültür merkezi mi olacak Haberi

Bakırköy Taş Mektep kültür merkezi mi olacak

İSTANBUL Bakırköy Yenimahalle’deki Cahit Sıtkı Tarancı, Ulvi Cemal Erkin, Adile Naşit, Münir Özkul, Şener Şen, Cem Karaca gibi önemli isimlerin okuduğu 140 yıllık Taş Mektep (Bakırköy İlkokulu), mahallelinin “Okulumuzu geri istiyoruz” kampanyasına rağmen kültür merkezi oluyor. 1999 depreminin ardından 2003’te güçlendirme gerekçesiyle eğitime ara verilen okulda, çoğu çevre ilçelerden gelen 1020 öğrenci, 2 kilometre mesafedeki okula taşındı. 29 Mayıs 2009 gecesi de binada yangın çıktı. Bakırköylülerin çabasıyla 2.5 yıl süren bir restorasyon çalışması başlatıldı. Çalışma 6 ay önce bitti, ama okul açılmadı. Bunun üzerine mahalleli çocuklarıyla birlikte, okul bahçesinde kampanya başlattı. Mahalle Muhtarı Nihat Şahin mücadelelerini şöyle anlattı:


‘ARSAYI bir VAKIF İSTEMİŞ’


“Mahallenin tek ilkokuluydu. 2 kilometre uzaktaki okula gidiyorlar. Yoksul aileler servis parası veremiyor. Valiye, cumhurbaşkanına, başbakana yazdım. Nüfusumuz 12...