25 / 04 / 2024

bakteri enjekte ederek zemin güçlendirme

bakteri enjekte ederek zemin güçlendirme

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Mühendislik Fakültesi ve Atatürk Üniversitesinde görev alan akademisyenler tarihi binaların zemine bakteri enjekte ederek güçlendirme yapılabileceğini belirledi.

Tunç Şatıroğlu'ndan son dakika dolar analizi! Grafiği işaret ederek bakın ne dedi...

Ekonomist Tunç Şatıroğlu sosyal medya hesabı X'ten yaptığı dolar grafiği paylaşımında dolardaki yükselişi işaret ederek ''Rampaların ustasıyım, gözlerinin hastasıyım'' dedi. Takipçilerden ise yüzlerce yorum geldi.

Japonya’da bakan yardımcısı emlak vergisini ödemediğini itiraf ederek görevinden istifa etti!

Japonya Kıdemli Maliye Bakan Yardımcısı, firmasının emlak vergisini ödemediğini itiraf ederek, görevinden istifa etti. Bakam yardımcısının istifasına yönelik açıklama yapan Japonya Başbakanı Kişida, "Görevlerimizi daha büyük bir ciddiyet duygusuyla yerine getirmeliyiz" şeklinde konuştu.

İslam Memiş euroyu işaret ederek rakam verdi! Euro için yol haritası belli oldu! Yıl sonunda bu rakamları bekliyoruz...

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, euroyu işaret ederek, rakam verdi. Euronun yol haritası belli oldu, yıl sonunda euro bu kadar olacak.

Borsayı manipüle ederek 5 milyar TL kar ettiler

Borsa manipülasyonu operasyonunda yakalanan 8 şüphelinin Emniyet’deki işlemleri tamamlandı. Şahısların borsayı manipüle ederek hisseleri yüksek göstermek yoluyla toplamda 5 milyar Türk Lirası kar elde ettiği öğrenildi. Şüphelilerin 1 milyar TL de zarar ettiği belirtildi.

Bina zeminleri bakterilerle güçlenecek!

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Mühendislik Fakültesi ve Atatürk Üniversitesinde görev alan akademisyenler tarihi binaların zemine bakteri enjekte ederek güçlendirme yapılabileceğini belirledi.

Arsa sahiplerini tehdit ederek saldırı düzenleyen suç örgütü yakalandı!

İstanbul'da "Sarallar" şeklinde tanınan organize suç örgütüne ilişkin operasyonda gözaltına alınan 8 şüpheli adliyeye gönderildi. Yapılan araştırmada örgüt elebaşı Önder K.'nin, Bakırköy'deki bir arsayı üzerine devralmasından sonra 2 kişiyi tehdit ederek silahla saldırı gerçekleştirdiği belirlendi.

Ahmet Hakan'ın imzasını taklit ederek evini kiraya veren eski şoförüne hapis cezası!

Gazeteci-yazar Ahmet Hakan Coşkun'un imzasını taklit ederek dairesini 170 bin lira karşılığında kiraya veren eski şoförü Sari Demir'e 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası verildi...

Saudi Aramco 25 milyar dolar elde ederek rekor kırdı!

Suudi Arabistan milli petrol şirketi Saudi Aramco ilk halka arzından yaklaşık 25 milyar dolar gelir elde ederek rekor kırdı.

Yönetimler enflasyondaki artışı bahane ederek aidatı artabilir mi?

Site yönetiminin belirlemiş olduğu aidat bedelini artırma yetkisi var mıdır? Yönetimler enflasyondaki artışı bahane ederek aidatı artabilir mi?

Temesist 9 yılda 137 depo inşa ederek rekor kırdı!

Ar-Ge’ye verdiği önem sayesinde bir dönem ithal ettiği mekik robotu 2014 yılında Bilecik’te üretmeye başlayan depo ve raf sistemleri sektöründe dünyanın önde gelen üreticilerinden Temesist, 9 yılda 137 adet bina ederek rekora imza attı..

Ulusoy Grubu, Vault Karaköy'ü restore ederek otele dönüştürdü!

Osmanlı İmparatorluğu'nun döneminde kurulan tarihi Osmanlı Bankası binasını satın alan Ulusoy Grubu, binayı restore ederek otele dönüştürdü. Vault Karaköy, The House Hotel ile yeni bir stil ve konsept sunuyor.

Kemal Çelik: Tarım ve turizmi entegre ederek istihdam alanları oluşturacağız!

30 Mart mahalli seçimler kapsamında Manavgat'a gelen Çelik, Antalya'nın en önemli gelir kaynağının turizm ve tarım olduğunu, bu 2 sektörü entegre ederek oluşacak istihdam alanlarıyla işsizliğin önüne geçmeyi hedeflediklerini kaydetti...

Yapı denetiminden kaçmak için on binlerce ruhsat alındı!

Yapı denetim zorunluluğu, 1 Ocak 2011 tarihi itibarıyla 81 ilde yürürlüğe girdi. Ancak bunun getireceği masraftan kaçan birçok vatandaş yürürlük tarihinden önce belediyelere akın ederek ruhsatlarını aldı

bakteri enjekte ederek zemin güçlendirme Haberi

bakteri enjekte ederek zemin güçlendirme

EBYÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Geoteknik Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Harun Akoğuz ve beraberinde görev alan ekip yaklaşık 7 senedir bina zeminlerinin güçlendirilmesine yönelik çalışmalar gerçekleştiriyordu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ekip inşaata uygun olmayan zeminlerin bakterilerle güçlendirecek çalışma geliştirdi.

Erzurum'un Olur ilçesinde yer alan Yıldızkaya Mağarası'nda sarkıt kayaların ortaya çıkmasında etkili olan Viridibacillus Arenosi bakteri türü, Erzurum Üniversitesi laboratuvarında incelendi. 

Bakterileri inşaat için uygun olmayan kum zeminlere yönelik inceleyen ekip ve diğer bilim insanları, bu bakteriler tarafından üretilen enzimlerle girilen reaksiyon ile toprak zemindeki tanelerin güçlenmesine ve araların dolmasında yardımcı olduğu gözlemlendi. 

Bu gözlemle akademisyenler bu bakteri sayesinde inşaata uygun olmayan zeminlerin inşaat için elverişli hale gelebileceğini ve betonun da güçlenebileceğini saptadı. 

Akoğuz ve ekibi bakterileri kullanarak yapılaşma için...