26 / 04 / 2024

balbey mahallesi

balbey mahallesi

Geçmişi 500 yıla dayanan Antalya’nın Balbey Mahallesi ayağa kalkmaya başlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Türel kentsel yenilemeyi törenle başlattı.

Balbey Mahallesi kensel yenileme projesinde sona gelindi!

Balbey Mahallesi’ni Antalya’nın ikinci Kaleiçi yapacak Kentsel Yenileme Projesi’nde sona gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayladığı Balbey Projesi 24 Nisan 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayınlandı.

Antalya Balbey Mahhalesi kaderine terk edildi!

Balbey Kentsel SİT Alanı ve Çevresi İmar Planı' nın acilen hayata geçirilmesini isteyen semt sakinleri; genel anlamdaki görüntü kirliliği ile çöplerin zamanında alınmaması konularından şikayetçiler...

Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi ortak akılla şekilleniyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarıyla hayata geçirilen Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi son olarak Antalya Şehir Plancıları Odası üyelerine anlatıldı. 

Antalya Balbey Kentsel Yenileme Projesi'ne start veriliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarihi Balbey Mahallesi'nde uygulanacak Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili çalışmalar hızla devam ediyor. Projeye bu yıl içerisinde başlanacağı açıklandı.

Antalya Balbey Yenileme Projesi halka açıldı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Balbey Projesi’ne ortak akılla çözüm bulmak için bir halk buluşması yaptı. Antalya Balbey Mahallesi Koruma Eksenli Yenileme Projesi’nin konuşulduğu toplantıda vatandaşların, görüş ve talepleri dinlendi. 

Muratpaşa'daki tarihi konağa şeritli önlem!

Anlatya'nın Muratpaşa ilçesi Balbey Mahallesi’nde bulunan tarihi konak geçtiğimiz yıllarda yanmıştı. Tescilli olduğu için kalıntılarına kimsenin dokunmadığı binaya şeritli önlem alındı.

Antalya'da tehlike saçan bina yıkıldı!

Antalya’nın ikinci Kaleiçi konumundaki tarihi Balbey Mahallesi’nde tehlike saçan bina İçişleri Bakanı’nın talimatı ile yıkıldı....

Balbey kentsel dönüşüm projesi bu yıl görücüye çıkıyor!

Antalya Balbey Mahallesi için hazırlanan proje çalışmalarında sona gelindi. Proje, bu yıl içinde bitirilerek tanıtımı yapılacak.

İş GYO, Antalya hizmet binasının değerleme raporunu yayınladı!

İş GYO Antalya İli, Muratpaşa İlçesi, Balbey Mahallesi, 341 Ada, 77 Parsel'e ilişkin değerleme raporunu yayınladı.

Balbey'de kentsel yenileme heyecanı!

Balbey Mahallesi muhtarı Abdullah Uyaroğlu, “Menderes Türlel'in gayretiyle, Türkiye'de on binlerce mahalle varken Balbey Mahallemiz Bakanlar kurulu kararı ile, “Balbey Koruma Eksenli Kentsel Yenileme Projesi” olarak tescil edilmesini sağladı'' dedi.

Balbey'de rant endişesi!

'Kentsel Yenileme Projesi'nin uygulanacağı Antalya'nın en eski yerleşim bölgelerinden Balbey Mahallesi'nde rant endişesi var.Balbey sakinleri, Kentsel Yenileme Projesi ile birlikte tarihi dokunun aynen korunmasını, yaşamlarına aynı şekilde devam etmeyi istiyor.

Antalya Balbey kentsel dönüşüm 2017'de başlayacak!

Antalya'da ‘Kentsel Yenileme Alanı’ ilan edilen Balbey Mahallesi'yle ilgili hazırlanmakta olan projelerin uygulanmasına 2017 yılında başlanacak. Balbey Mahallesi kentsel dönüşümle yenilenecek.

Balbey'deki kentsel dönüşümde kimse mağdur edilmeyecek!

Uzun yıllardır sit alanında kaldığı için fazla hizmet alamayan Balbey Mahallesi’nin makus talihi Balbey Kentsel Yenileme Projesi ile değişiyor. Proje Yüksekalan ve Tahılpazarı’nı da kapsıyor.

Antalya Balbey Mahallesi'nde kentsel yenileme başladı!

Geçmişi 500 yıla dayanan Antalya’nın Balbey Mahallesi ayağa kalkmaya başlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Türel kentsel yenilemeyi törenle başlattı.

Balbey Güneş Enerjisi Araştırma Merkezi kaderine terk edildi!

Balbey Mahallesi’nde 2011 yılında bazı meslek odaları tarafından açılan Güneş Enerjisi Araştırma Merkezi, senelerdir hiçbir araştırmaya ev sahipliği yapmadan kaderine terk edildi.

balbey mahallesi Haberi

balbey mahallesi

Balbey Mahallesi'nde kentsel yenilenme çalışmaları başlatılırken Balbey Mahallesi Yenileme Ofisi'nin açılışı da yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Balbey Koruma Eksenli Kentsel Yenileme Projesi hakkında bilgi verdi. Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy ve AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer'in de katıldığı toplantıya mahalleli büyük ilgi gösterdi.


ANCAK BİZ YAPABİLİRİZ

Balbeylilere 'Komşularım' diye seslenen Türel, "Biliyorsunuz ben de bu mahallenin çocuğuyum. Öz be öz komşunuzum. Buradaki hatıralarım yazmakla bitmez. Hızır Reis Ortaokulu mezunu olarak mahalleyi avucumun içi gibi bilirim" diye konuştu. 1992 yılında SİT alanı ilan edilen ve Koruma İmar Planı 1994 yılında onaylanan Balbey Mahallesi'nde imar planı çalışmalarının 20 yıldır devam ettiğini hatırlatan Türel, "Hiçbir siyasi yaklaşım göstermeden söylüyorum. Bu projeyi biz yapamazsak, kimse de yapamaz" ifadelerinde bulundu.


TARİH KORUNACAK

Türkiye'de birçok...