26 / 04 / 2024

Balçova imar planı

Balçova imar planı

Milliyet Ege gazetesi köşe yazarı Muhittin Akbel bugün köşesinde " Balçova planına ikinci darbe " başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının tamamı....

Danıştay kararı Balçova'da çifte bayram yaptırdı!

Balçova ilçesinde arsalarıyla ilgili imar planları nedeniyle mağduriyet yaşadıkları gerekçesiyle "Balçova Arsa Mağdurları" derneğinin hukuk mücadelesi zafer getirdi. Danıştay kararı İzmir Balçova'da çifte bayram yaptırdı.

1938 yılında Balıkesir'de imar planı nasıl yapılmış?

1938 yılında Balıkesir'de imar faaliyetleri başlatılmış. O dönemde inşa edilen yeni Hükümet Binası'nın çevresinde imar planı için çalışmalar yapılmış.

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

OSB projesine geçen yıl karar verilmişti.  Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi (OSB) projesinde köy mezarlığı imar planını kapsamında alınması ile köy halkı ayaklandı ve imar planı iptal edildi.

Özelleştirme öncesi kamu arazilerinde 6 imar planı değişikliği yapıldı: İstanbul, İzmir, Ankara... Peş peşe açıklandı! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kararlar ile İstanbul, Aydın, Balıkesir, İzmir, Ankara ve Çanakkale'de kamuya ait arazilerde, özelleştirme öncesinde imar planı değişikliklerine gidildi. 

Balçova arsa mağdurlarından noel baba kıyafetli protesto!

"Balçova arsa mağdurları" olarak bilinen arazi sahipleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde "Noel Baba" kıyafeti ile eylem yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan arazi sahipleri, yıllardır imar haklarını alamadıklarını belirttiler. 

Balçova arsa mağdularından ilginç eylem!

İzmir'in Balçova ilçesinde 1980 darbesi öncesi arsa satın alan ancak yıllardır imar hakkı elde edemeyen  Balçova Arsa Mağdurları Derneği üyeleri, CHP Genel Merkezi önünde "Dalton Kardeşler" kıyafeti giyerek eylem yaptı.

Balıkesir Erdek'in imar planı onaylandı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinden beklenen hamle geldi. Erdek'in Kastri bölgesinin 1/1000 uygulamalı imar planı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda onaylandı.

Şile Balıkçı Barınağına ilişkin dolgu amaçlı imar planı askıda!

Şile Balıkçı Barınağına ilişkin Dolgu Amaçlı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

Afyonkarahisar'ın 2 köyünde imar planı değişikliği!

Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçesine bağlı Atlıhisar ve Balçıkhisar köylerinde imar planı değişikliği gündeme geldi. Bölgenin imar planı ve eklerinin onaylanması konusu komisyona sevk edildi.

Sarıyer Balıkçı Barınağı için imar planı askıya çıktı!

İstanbul'un Sarıyer İlçesi'nin Kısırkaya Mahallesi'nde yapılması planlanan Balıkçı Barınağı için imar planı bugün askıya çıkarıldı..

Balçova arsa mağdurları halk meclisi kurdu!

Balçova Belediyesi'nden satın aldıkları arsalarına aradan geçen 40 yıllık süreçte imar verilmediği için mağdur olan Balçova Arsa Mağdurları halk meclisi kurdu

Balıkesir Dursunbey OSB imar planı onaylandı!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Balıkesir Dursunbey Organize Sanayi Bölgesi imar planını onayladı. 969 dönümlük alan Dursunbey OSB'ye devredildi.

İzmir Balçova'da imar itirazı!

İzmir Balçova Arsa Mağdurları Derneği tarafından imar isyanları sürüyor. Balçova Arsa Mağdurları Derneği adına konuşan Mustafa Kemal Turan, önemli açıklamalarda bulundu.

Balçova arsa mağdurları suç duyurusunda bulunacak!

İzmir kamuoyunda "Balçova Arsa Mağdurları" olarak bilinen arazi sahiplerinin avukatı Mustafa Kemal Turan, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi hakkında parselasyon planını sakladıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Balçova imar planı Haberi

Balçova imar planı

Balçova'da, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi karşısında 65 hektarlık bir alan var.  Avukat Yücel Öztürk; bu alanla ilgili önce 1/25 binlik plan için 9 müvekkili adına 6 parsel için biri Danıştay'da, diğerleri İzmir İdare mahkemelerinde, daha sonra da 1/5 bin ve 1/1000'lik planlara karşı iki parsel için üç müvekkili adına dava açtı. Davada bilirkişi heyeti, bakanlığın yaptığı 1/5 bin ve 1/1000 ölçekli planları inceledi ve çok önemli bir rapor hazırladı. Olumsuz görüş bildirildi. 


Önce, o bölgede olup bitenleri kısaca hatırlayalım. 

Kültür Bakanlığı'nm hazırladığı, 47 hektarlık alanı ilgilendiren 1/25 binlik planlama alanı, "özel proje alanı" olarak kabul edilmiş ve 5 Kasım 2012'de askıya çıkarılmıştı. 

İzmir Mimarlar Odası planı yargıya taşıdı. Mülk sahipleri de dava açtı. 

İkisinin de dava gerekçesi benzerdi; "Plan; şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına,...