29 / 03 / 2024

balıkesir okul osmanlı mimarisi

balıkesir okul osmanlı mimarisi

Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Balıkesir'de yeni yapılan ve yapılacak okullarda klasik bina yerine hem görsel hem de kullanım açısından daha faydalı olacak Osmanlı ve Selçuklu dönemine ait bina modellerini uygulamaya başladıklarını açıkladı.

TOKİ Balıkesir'de 4 yeni okul inşa edecek! İhalesi bugün!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Balıkesir'de 4 yeni okul inşa edecek. 

TOKİ Balıkesir Altıeylül ve Edremit'te 4 yeni okul inşa edecek!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Balıkesir'in Altıeylül ve Edremit ilçelerinde yeni okullar inşa edecek.

TOKİ'den Balıkesir'e 4 yeni okul!

Eğitim yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Balıkesir'de 4 yeni inşa edecek.

TOKİ'den Balıkesir'e 4 yeni okul! İhalesi bugün!

Balıkesir Burhaniye Kocacami 20 Ders İlkokul, Gönen İlçesi Kurtuluş 20 Ders İlkokul ve Rüstem 12 Ders MTALise, Dursunbey İlçesi Üçeylül12 Derslikli İlkokul Eğitim Binası İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ'den Balıkesir'e 4 yeni okul! İhalesi yarın!

Balıkesir İli, Altıeylül İlçesi, 1 Adet 24 Derslikli Lise, 1 Adet 32 Derslikli İlköğretim Okulu, Edremit İlçesi 1 Adet 24 Derslikli Lise ve 100 Kişilik Pansiyon, Gömeç İlçesi 1 Adet 24 Derslikli Ortaokul İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

Balıkesir'deki riskli 51 okul için yıkım kararı!

Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan kontroller ve değerlendirmelerin ardından Balıkesir'de deprem riski taşıyan 51 eğitim binası için yıkım kararı verildi.

Balıkesir'de 14.7 milyon TL'ye icradan satılık okul binası ve akaryakıt istasyonu!

Burhaniye İcra Dairesi Müdürlüğü, Balıkesir ili, Burhaniye ilçesi, Geriş Mahallesi, Çayırlar mevkii, 441 ada, 233 parselde yer alan 4 bin 746 metrekarelik arsa üzerindeki okul binası ve akaryakıt istasyonunu 14 milyon 732 bin 595 TL'ye icradan satıyor...

Balıkesir'de kırsal kesimlerdeki eski okul binalarının akıbeti TBMM'de!

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Balıkesir'in kırsal mahallelerinde bulunan eski okul binalarının sosyal tesise dönüştürülmesi önerisini meclis gündemine taşıdı...

Balıkesir Kocaseyit Mahallesi yeni okul binasına kavuşuyor!

Balıkesir’in Havran ilçesi Kocaseyit Mahallesinde yetersiz gelen okul binası yanına 8 derslikli yeni okul binası yapımına yakında başlanıyor. Balıkesir Kocaseyit Mahallesi yeni okul binasına kavuşmuş olacak. 

Balıkesir'deki tarihi okul restore ediliyor!

Balıkesir’in Konakpınar kırsal mahallesinde bulunan tarihi İlkokul ve Ortaokul’da incelemelerde bulunan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu okulun restore ettirilip Gençlik Merkezi olacağını açıkladı.

Balıkesir'de 18 okul kapatıldı!

Balıkesir'de, Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında, 'Fethullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) ilişkili olduğu gerekçesiyle 1 vakıf, 18 okul ile 26 derneğin kapısına kilit vuruldu.

Balıkesir Gönen'e yeni okul yapılıyor!

Balıkesir’in Gönen ilçesi bir ilköğretim okuluna daha kavuşuyor. Kaba inşaatı yapılan Öğretmenler İlköğretim Okulu’nun geri kalan kısmı için Balıkesir Valiliği’nce 25 Aralık tarihinde ihaleye çıkılıyor.

Balıkesir Sındırgı'da Osmanlı Çarşısı’nın üstü kapatılıyor!

Balıkesir’in Sındırgı Belediyesi, 10 bine yakın antik eserlerin sergilendiği Osmanlı Çarşısı’nın üstünü kapatıyor Sındırgı Belediyesi, Osmanlı Çarşısı’nın üstünü branda ile kapatıyor.

balıkesir okul osmanlı mimarisi Haberi

balıkesir okul osmanlı mimarisi


Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Balıkesir'de yeni yapılan ve yapılacak okullarda klasik bina yerine hem görsel hem de kullanım açısından daha faydalı olacak Osmanlı ve Selçuklu dönemine ait bina modellerini uygulamaya başladıklarını açıkladı. 


2014 yatırım programı içinde rekor kırarak 77 milyon üzerinde bir yatırım planlayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2013-2012 ve 2011 yıllarıyla kıyaslandığında neredeyse 3 kat daha fazla okulu eğitim öğretime açmayı hedefliyor. 

Genel Yatırım Programından 2011 yılında 2 okul, 2012'de 4 okul, 2013'de 4 okul hizmete açan kurum bu yıl sayısı 10 okula çıkardı. 


Balıkesir'e Osmanlı ve Selçuklu mimarisinde okullar kazandırmak istediğini söyleyen Yusuf Cengiz, gençlerin tarzı ve ruhu olan okullarda eğitim görmesini arzuladığını sözlerine ekledi. Müdür Cengiz, "Şu anda TOKİ'nin yaptığı okullar Selçuklu mimarisine ait. Ben binaların kişiliği olması gerektiğine...