19 / 04 / 2024

balıkesir yatırım piyasası

balıkesir yatırım piyasası

Son dönemlerde birçok yabancı yatırımcının Balıkesir çevresinde fırsat kolladığını söyleyen Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, "Yerli ve yabancı yatırımcılar ile görüşmelerimiz sürmekte." ifadesini kullandı..

Gayrimenkul Yatırım Fonları konut üretimini artıracak!

Yaptığı açıklamada Sermaye Piyasası Kurulu tarafından hazırlanan taslakla Gayrimenkul Yatırım Fonlarının (GYF) konut üretimi yapmasının önünün açılacağını dile getiren NEO Portföy Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yener Yıldırım bu hamlenin sektöre can suyu olacağını söyledi.

Arsa ve arazi yatırımı yapmanın 8 püf noktası!

Genellikle uzun vadeli bir yatırım aracı olan arsa ve arazi piyasası, karlılığı nedeniyle birçok kişi tarafın dikkatle takip ediliyor. Gayrimenkul Yatırım Danışmanı Arif Güdül, arsa ve arazi alacakların yapması gerekenleri 8 maddede sıraladı.

Eyüp Sabri Tuncer’den 100 dönümlük arazi üzerine 42.5 milyon Euro'luk yatırım!

Yeni bir tesis yatırımı düğmeye basan Eyüp Sabri Tuncer, Balıkesir’de 100 dönümlük arazi üzerinde toplamda 42.5 milyon Euro'luk yatırım yapmayı planlıyor. Paylaşılan detaylara göre söz konusu firma, yıllık 50 milyon litre etil alkol üretecek.

Emlak piyasasında yatırım tercihleri değişti: Yeni gözde sosyal arsalar!

Konut fiyatlarının hızla yükselmesi emlak piyasasındaki yatırım araçlarının sıralamasını değiştirdi. Konut almakta zorlanan vatandaşlar, bütçelerini sosyal arsa projelerinde kullanıyor. Böylece hem zamandan hem de maddi kaynaklardan tasarruf etmiş oluyor.

İkinci el araçlarda fiyatlar gerileyecek mi? Otomotiv yatırım aracı olmaktan çıktı mı?

Honda Türkiye Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer, otomobil kampanyalarının 2024 ve 2025'te devam edeceğini, bunun da ikinci el piyasasında gerilmeye yol açacağını söyledi. Kılıçer, otomotivin artık bir yatırım aracı olmaktan çıktığını belirtti.

Altın yatırımcıları dikkat! İslam Memiş'ten gelen eylül öngörüsüne göre altın ve gümüş piyasasında neler bekleniyor?

Altınla ilgili son gelişmeler 2023 Ağustos'un son haftası itibariyle devam ediyor. Vatandaşlar bu yatırım piyasasındaki durumları ilgi ile takip ediyor. Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın yatırımı olan vatandaşlar hakkında uyarı niteliğinde bir görüşünü paylaştı.

Güneş enerjisine 1 yıl içerisinde 10 milyar dolarlık yatırım yapıldı!

Beklentinin üzerinde bir yatırım iştahıyla karşılaştıklarını belirten Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, “Güneşte 10 milyar dolara yakın yatırım sahaya yansıdı. Bu beklentilerin üzerinde bir gelişme oldu” ifadesini kullandı.

Av. Sanlı Baş kimdir? İngilizce biliyor mu? Avrupa Yatırım Holding’te hangi alanda çalışıyor?

Av. Sanlı Baş hangi üniversiteden mezun oldu? Sermaye Piyasası Kurulu’nda hangi alanda çalıştı? Avrupa Yatırım Holding’te hangi alanda çalışıyor? İşte Av. Sanlı Baş ile ilgili tüm detaylar...

Fuzul Yapı'dan halka arz için ilk adım: Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na dönüştü!

Türkiye’de markalı konut sektörünün öncüleri arasında yer alan Fuzul Yapı, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı iznini aldı ve halk arz sürecinin ilk adımını attı. 

Dolar yatırımı yapanlara kırmızı kodla uyarı geldi! İslam Memiş kazananları açıkladı! Görenlerin aklı karıştı!

Vatandaşlar dolar ile ilgili son dakika gelişmeleri sorgulamaya başlarken Para piyasası uzmanı İslam Memiş'ten dolar yatırımı yapanlara kırmızı kodla uyarı geldi. Görenlerin aklı karıştı!

Yatırımın yeni gözdesi SPAC’lar nedir?

SPAClar, Türk sermaye piyasası hukukunda “Birleşme Amaçlı Ortaklık” olarak adlandırılmaktadır. Geleneksel halka arzlara alternatif olarak, özel şirketleri birleşme yoluyla halka açmak için listelenen yatırım araçları, son iki yılda hacim ve popülerlik açısından patlama yaşadı.

En iyi yatırım hangisi; altın mı, gümüş mü? Altın ve gümüşte yıl sonu için benzeri görülmemiş açıklama geldi

Altın ve gümüş piyasasında son günlerde hareketlilik yaşanıyor. 995 lira seviyesinde olan gram altın 1032 liraya yükselirken gümüş fiyatları da 12,64 lira oldu. Peki en iyi yatırım hangisi; altın mı, gümüş mü? Uzman isimden benzeri görülmemiş açıklama geldi...

Dünyaca ünlü yatırım bankası açıkladı! Araba piyasasını alt üst edecek gelişme!

Dünyaca ünlü yatırım bankası Goldman Sachs yaptığı açıklamada, batarya üretiminde önemli rol oynayan kobalt, lityum ve nikel için yükseliş ivmesinin sonuna gelindiğini bildirdi.

balıkesir yatırım piyasası Haberi

balıkesir yatırım piyasası

BALIKESİR’in yatırım cazibesinin ve ekonomik göstergelerinin yükseliş trendi içinde olduğunu söyleyen Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, “Bunun en önemli örneği Enerji-SA, Bağfaş, Hastavuk ve Teksüt gibi yatırımlardır. Yabancılardan da ilgi gören bölgemize Çin’in Texhong firması tarafından tekstil fabrikası inşa edilecek. Yerli ve yabancı yatırımcılar ile görüşmelerimiz sürmekte. Önümüzdeki yıllarda faaliyete geçecek tesislerle birlikte ülkemizin 2023 hedeflerinin yakalanmasında daha fazla paya sahip bir Balıkesir olacağına inanıyoruz” dedi.


MESLEK LİSESİ ÖNEMLİ


Balıkesir il sınırları içerisinde 4 tane organize sanayi bölgesi bulunduğunun altını çizen İsmail Uğur, şöyle konuştu: “Organize Sanayi Bölgelerimiz, dört teşvik bölgesi kapsamında olup, Balıkesir 3’ncü teşvik bölgesinde bulunmaktadır. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi fiber optik sistemi, itfaiyesi, arıtması gibi alt yapı hizmetlerini tamamlamıştır. Ülkemizdeki borcu olmayan sayılı organize sanayi bölgelerindendir. 2013-2014...