25 / 04 / 2024

Ballıgerme Su Kemeri yıkıldı mı

Ballıgerme Su Kemeri yıkıldı mı

Define avcılarının son hedefi Çatalca'da bulunan 1600 yıllık Ballıgerme Su Kemeri oldu. Define avcıları, tarihi kemerin bir çok bölümünü dinamitlerle yıktı.

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında 1500 yıllık su kemeri bulundu!

Gaziosmanpaşa'da başlatılan kentsel dönüşüm projesinin kazı çalışmaları sırasında Roma dönemine ait 1500 yıllık su kemeri ortaya çıktı.

Çatalca'daki 1600 yıllık Ballıgerme Su Kemeri yıkıldı!

Define avcılarının son hedefi Çatalca'da bulunan 1600 yıllık Ballıgerme Su Kemeri oldu. Define avcıları, tarihi kemerin bir çok bölümünü dinamitlerle yıktı.

Ballıkaya Barajı'nda sona gelindi!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Sakarya'ya yılda 189,22 milyon metreküp içme ve kullanma suyu temin edecek Ballıkaya Barajı inşaatında sona gelindiğini açıkladı. 

Tarihi su kemerleri restore edilecek!

Dünyanın en eski su kemerlerinden biri olan Bozdoğan Kemeri (Valens Su Kemeri) onarılacak. İstanbul'un tarihi simgelerinden biri olan Bozdoğan Kemeri, İSKİ tarafından restore edilecek. 

Kuşadası Tarihi Su Kemeri Parkı yenileniyor!

Kuşadası Belediyesi tarafından Kadınlar Denizi Mahallesi Kemer Caddesi üzerinde bulunan Tarihi Su Kemeri Parkı yenileniyor.

Sakarya Ballıkaya Baraj Projesi bu sene tamamlanacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Sakarya'ya iki müjde veren Eroğlu, "Ballıkaya Sakarya için elzem bir konu. İnşallah bu sene barajı bitireceğiz" dedi.

Mağlova Kemeri turizme açıldı!

MİMAR Sinan 'ın 450 yıl önce Alibey Deresi üzerine inşa ettiği Mağlova Su Kemeri, yeniden gün yüzüne çıkıyor. Kemerin, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğraması bekleniyor.

Mağlova Su Kemeri dünya mirasına kazandırılacak!

Mimar Sinan’ın Alibey deresi üzerine inşa ettiği Mağlova Su Kemeri, Dünya Su Günü’nde yeniden gün yüzüne çıkıyor. Sultangazi Belediyesi sınırları içerisinde bulunan kemerlerin çok yakında yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılması bekleniyor..

1988 yılında Bozdoğan Kemeri'nin restorasyonuna başlanmış!

1988 yılında Saraçhane'deki Valens Su Kemeri adıyla da bilinen Bozdoğan Kemeri'nin restorasyonuna başlanmış. Başkan Dalan tarafından başlatılan restore çalışmaları 1 yılda tamamlanacakmış ve 1.5 milyar liraya mal olacakmış.

Ballıkaya Barajı’nda yüzde 19 fiziki gerçekleşme sağlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Ballıkaya Barajı’nda fiziki gerçekleşmenin yüzde 19’a ulaştığını belirterek, “Barajın tamamlanmasıyla beraber Sakarya’nın içmesuyu meselesi çözülecek" dedi

Bozdoğan Su Kemeri'ne restoran mı yapılacak?

Şehir Plancıları Odası, Bozdoğan Su Kemeri ' ne seyir terası ve restoran projesine, " Daha sonra başka ticari işletmeler de yapılacaktır " diyerek karşı çıktı...

50 yıllık Mağlova Kemeri'nin belgeseli çekiliyor!

50 yıllık Mağlova Kemeri'nin belgeseli çekiliyor. İstanbul'un tarihi su yolu sisteminin önemli parçalarından, Mimar Sinan imzası taşıyan kemeri anlatan belgeselin çekimlerine başlandı. Belgeselin çekimlerinin yıl içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.

Bozdoğan Su Kemeri’ne seyir terası mı yapılacak?

Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Kahraman, Bozdoğan Su Kemeri’ne seyir terası projesine karşı çıkıyor. Kahraman, “Daha sonra başka ticarî işletmeler de yapılacaktır.” diyor.

Ballıgerme Su Kemeri yıkıldı mı Haberi

Ballıgerme Su Kemeri yıkıldı mı

Çatalca'da Istranca dağlarında yer alan 1600 yıllık tarihe sahip Ballıgerme Su Kemeri'nin büyük bölümü dinamitlerle yıkıldı. Kemerin define avcıları tarafından yıkıldığı düşünüldü ve bölgede yürüyüş yapan doğa gönüllüleri tarafından ortaya çıktı. Define avcılarının yıkımla beraber bölgede içki şişeleri, iş elpenleri gibi birçok malzemeyi de geride bıraktıkları izlendi.

"İSTANBUL'A SU TAŞIYAN SİSTEMİN BİR PARÇASI"

Hürriyet'te yer alan habere göre; bir ay öncesine kadar tarihi kemerin bütünlüğünü korumak istediklerini anlatan Çatalca Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Rasim Yücel "İstanbul'un dördüncü yüzyılda, Roma İmparatorluğunun yeni başkenti olarak seçilmesiyle, tıpkı yirminci yüzyılda olduğu gibi büyük bir nüfus patlaması yaşanmıştı. Bu gelişme doğal olarak beraberinde büyük alt yapı sorunlarını da birlikte getirmişti. Yiyecekle birlikte halkın suya da gereksinimi vardı. Bu talep Roma tarafından o güne kadar...