26 / 04 / 2024

Baltalimanı Kemik Hastanesi

Baltalimanı Kemik Hastanesi

2000 Sultan Abdülmecit tarafından yaptırıldıktan sonra yazlık saray olarak kullanılan Baltalimanı Kemik Hastalıkları Hastanesi'nin tarihi binası, Sabancı Ailesi'nin yardımı ile orjinaline sadık kalınarak tamamen yenilenmiş.

Isparta Eğirdir Rehabilitasyon Hastanesi açıldı!

Isparta Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi hizmete açıldı.

ERÜ Çocuk Hematoloji Onkoloji ve Kemik İliği Nakli Hastanesi'nin yüzde 40'ı tamamlandı!

ERÜ Çocuk Hematoloji Onkoloji ve Kemik İliği Nakli Hastanesinde incelemelerde bulunan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, neredeyse 1,5 yıl önce başlayan ve büyük ümitlerle yola koyuldukları inşaatı gezdiklerini söyledi.

Erciyes Çocuk Hematoloji Onkoloji ve Kemik İliği Nakli Hastanesi 2020'de açılıyor!

Geçen yıl temelleri atılan yeni ERÜ Çocuk Hematoloji Onkoloji ve Kemik İliği Nakli Hastanesi’nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Hastanenin 2020 yılında tamamlanması bekleniyor. 

Mersin Şehir Hastanesi'nde sona gelindi!

Türkiye’nin ilk açılacak Mersin Şehir Hastanesi’nde son rötuşların yapıldığını belirten Mersin İl sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik, hastanenin en geç bu yıl sonunda ya da 2017 yılı başında tamamlanarak hizmete gireceğini açıkladı.

İzmir Behçet Uz Hastanesi'ne kemik iliği merkezi geliyor!

Hastalıklarından kurtulmak için kemik iliği nakli olmayı bekleyen minik hastaların sıra beklemesini önlemek isteyen Bakanlık, Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde "Kemik İliği Transplantasyon Ünitesi" kurulmasını kararlaştırdı.

2000 yılında Baltalimanı Kemik Hastalıkları Hastanesi tamamen yenilenmiş!

2000 Sultan Abdülmecit tarafından yaptırıldıktan sonra yazlık saray olarak kullanılan Baltalimanı Kemik Hastalıkları Hastanesi'nin tarihi binası, Sabancı Ailesi'nin yardımı ile orjinaline sadık kalınarak tamamen yenilenmiş.

Kocaeli Üniversitesi Kemik İliği Nakil Merkezi açıldı!

Kocaeli Üniversitesi Kemik İliği Nakil Merkezi açıldı. Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde açılan Kemik İliği Nakil Merkezi'nde, yılda 30 hastaya hizmet verilmesi planlanıyor.

İstanbul Fizik Tedavi Rehabilitasyon Hastanesi yeniden yapılacak!

İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi yeniden yapılacak ve inşaatı Ağustos ayında başlayacak...

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yıkılacak!

İstanbul'un en büyük hastanelerinden olan Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi yıkılarak yerine bin yataklı yeni bir hastane yapılacak...

Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi yıkılıp yeniden yapılacak!

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İslam Kalkınma Bankası’ndan sağlanan 158 milyon 930 bin Avro kredi ile İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında yıkılıp yeniden yapılıyor

Akfen İnşaat'tan Isparta Şehir Hastanesi ihalesine en iyi teklif!

Akfen İnşaat, Isparta Şehir Hastanesi ihalesinde en iyi teklifi verdi. Devlet yüklenici firmaya 25 yıl kira bedeli ödeyecek

THY ile YDÜ Hastanesi Medikal Turizm adına tarihi protokol!

Türk Hava Yolları ile Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi arasında Kuzey Kıbrıs’ta Medikal Turizm’in gelişmesine yönelik önemli bir protokol imzalandı.

Acıbadem Atakent Hastanesi yakında açılacak!

Artaş Grubu, Avrupa Konutları markalı 3 projesini hayata geçirdiği Atakent’e Acıbadem Sağlık Grubu ile anlaşarak Acıbadem Atakent Hastanesi kazandırdı

Baltalimanı Kemik Hastanesi Haberi

Baltalimanı Kemik Hastanesi



Saray hastane 


150 yıl önce yazlık saray olarak kullanılan, giderek viraneye dönen Baltalimanı Kemik Hastanesi, eski görkemine kavuştu


Ayşegül AYDOĞAN


     Sultan Abdülmecit tarafından yaptırıldıktan sonra yazlık saray olarak kullanılan Baltalimanı Kemik Hastalıkları Hastanesi'nin yıllardır ihmal edilen 150 yıllık binası, yeniden ayağa kalktı.

     Ocak ayında imzalanan protokolle Sabancı Ailesi'nden bir trilyonluk yardım alan hastane, baştan ayağa yenilendi. Yıllardır çivi bile çakılmayan, deprem sonrasında çatısı çöken, rutubetten duvar süslemeleri eriyen hastane, muhteşem bir görünüm kazandı. 

      

Orijinale sadık kalındı

     

     Yapılan onarımların bina ve süslemelerin orijinalini yansıtması için Anıtlar Yüksek Kurulu uzmanlarının da çalıştığı hastanede, vitraylar yenilendi, duvar...