29 / 03 / 2024

banka kredisi hayata sigortası

banka kredisi hayata sigortası

Kredi kullanan vatandaşın hayat sigortası yaptırması aslında yasal bir zorunluluk değil. Ama hem vatandaşlar hem de bankalar için çok ciddi bir teminat ve desteklenmesi gerekiyor.

Banka kredisi ile kurbanlık alınır mı? Kredi kartı ile kurbanlık kesilir mi?

Banka kredisi ya da kredi kartı ile kurbanlık alınır mı? vatandaşlar bu soruyu bayram yaklaşırken sormaya başladılar. İşte merak edilen detaylar!

Markalı konut satışlarında banka kredisi ve senet kullanımı arttı!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi 2020 yılı Ocak ayı sonuçları açıklandı. Endekse göre, Ocak ayında, yeni konutlarda fiyat artışı yüzde 0.85, yabancıya satış oranı yüzde 8.34 olarak gözlendi, banka kredisi ve senet kullanımında artış yaşandı...

Konut satışlarında senet ve banka kredisi kullanımı arttı mı?

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Aralık 2019 sonuçları açıklandı. Peki konut satışlarında senet ve banka kredisi kullanımı arttı mı?

Markalı konut projelerinde banka kredisi ve senet kullanımı arttı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ 2019 Ekim ayı sonuçlarına göre, markalı konut projelerinde banka kredisi ve senet kullanımı arttı.

Konut alıcılarının banka kredisi kullanma oranı azaldı!

Güneş Gazetesi yazarlarından Mehmet Canıtatlı bugünki yazısında konut alıcılarının banka kredisi kullanma oranının azalması sonucu firmaların kampanyalarını değerlendirdi.

Selective Port'ta banka kredisi kullanımında 60 ay vadeli ödeme fırsatı!

Alper İnşaat imzası taşıyan Selective Port projesinde fiyatlar 413 bin 200 TL'den başlangıç gösteriyor. Projede banka kredisi kullanımında, 60 ay 0.61 ve 120 ay 0.99 gibi çok avantajlı vade oranları sunuluyor.

Gayrimenkulü banka kredisi ile alırsam, tapuda hangi değeri göstermem gerekir?

Tapu dairesine yapılan gayrimenkul satışları için, gerçek satış bedeli üzerinden harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, "Gayrimenkulü banka kredisi ile alırsam, tapuda hangi değeri göstermem gerekir?" diyorsanız işte yanıtı...

Mahal Sancaktepe'de banka kredisi ile vadelendirme fırsatı!

15 bin 640 metrekare alana sahip, 2015'in ilk aylarında teslim edilecek olan İstanbul Anadolu Yakası Sancaktepe'de bulunan Mahal Sancaktepe, banka kredisi ile vadelendirme fırsatını sunuyor.

Emlakçılar banka kredisi pazarlamaya başladı!

Son yedi ayda kredili konut satışlarında yüzde 32 düşüş olunca İstanbul’un bazı ilçelerinde emlakçılar banka kredisi pazarlamaya başladı. Kredi skoru düşük olan kişilere ‘kredi dosyası’ hazırlayan emlakçılar yüzde 10 komisyon alıyor..

Banka kredisi dosya masrafı iadesi dilekçesi!

Banka kredisi kullanan ancak, gereğinden fazla dosya masrafı ödediğini düşünen tüketiciler, geçmiş dönemlerde kullandıkları kredinin dosya masrafının iadesini isteyebiliyor. İşte banka kredisi dosya masrafı iadesi dilekçesi...

Akkuyu, banka kredisi ile inşa edilecek!

Türkiye'nin ilk nükleer enerji santrali olacak Akkuyu, banka kredisi ile inşa edilecek. Ruslar, Mersin'de kurulacak 22 milyar dolarlık nükleer santral için 26 bankadan sendikasyon kredisi kullanacak...

Eroğlu Gayrimenkul İstanbul Lounge satılık!

Eroğlu Gayrimenkul İstanbul Lounge satılık konut fiyatları 1+1 dairelerde 266 bin TL'den başlıyor. Halkalı'da hayata geçirilen projede 120 aya kadar banka kredisi ile vadelendirme yapılabiliyor...

Evora İstanbul nerede!

Tuzla'da konumlandırılan Evora İstanbul'dan yüzde 25 peşinat sonrasında banka kredisi ile konut sahibi olunabiliyor. Teknik Yapı tarafından hayata geçirilen Evora istanbul nerede? yanıtını haberimizde bulabilirsiniz...

banka kredisi hayata sigortası Haberi

banka kredisi hayata sigortası

BANKA ile vatandaş arasındaki kredi, kredi kartı, banka masrafları sık sık haber olur. Son yıllarda bu konuda önemli kısıtlamalar getirildi, bazı keyfi uygulamalara son verildi. Ancak Vatandaşın Ekonomi’sinde bu hafta kredi alışverişinde çoğu kişinin bilmediğini düşündüğüm önemli bir meseleyi ele almak istiyorum. Konumuz banka kredileriyle birlikte bize satılan hayat sigortaları. Önce önemli iki noktanın altını çizerek başlayalım. 


1- Tüketici kanununa göre, her ne kredi alırsanız alın, hayat sigortası yaptırmanız bir zorunluluk değil. Yani tamamen tercihinize kalmış.


2- Hazine’nin 2015 yılında yaptığı düzenlemeye göre tüketici, kredi ile bağlantılı bir poliçeyi, teminat ve süreye uygun biçimde istediği şirkete yaptırabilir.


İADE BİLE EDİYOR

Hayat sigortaları bankalar için çok ciddi bir teminat. Vatandaş için de öyle...Diyelim ki bir bankadan ihtiyacınız için kredi aldınız ve (geçinden versin) vefat...