24 / 04 / 2024

banka kredisi

banka kredisi

Yapılan yönetmelik değişikliğiyle bankalar artık tüketici ve konut kredilerinde zorunlu sigorta yapamayacak.  Peki yeni uygulamanın vatandaşa faydası ne olacak? Taşıt ve konut kredilerindeki faiz oranı değişecek mi? Bankaların kredi faiz oranları bu uygulamadan sonra düşer mi?  İşte detaylar...

Bankaların kredi faiz oranları düştü mü? İşte 7 bankanın konut, taşıt ve ihtiyaç kredi faiz oranları

Krediye ihtiyaç duyan vatandaşlar, bankaların kredi faiz oranları listesini yakından inceliyor.

Kredi ve kredi kartı kullananlar dikkat! Yasal takip sayısı 7 ayda neredeyse 1 milyona ulaştı

Kredi veya kredi kartı borçlarından dolayı yasal takibe intikal eden kişi sayısı arttı.

Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank'tan 20.000 TL ödeme! EYT'yi de, emekliyi de, asgari ücretliyi de kapsıyor!

Bankalardan ihtiyaç kredisi çekmek isteyenlere müjdeli bir haber var! Üstelik EYT'yi de,  4a, 4b, 4c emeklisini de, asgari ücretliyi de kapsıyor!

Vatandaş borç altında eziliyor! 36 milyonu aştı…

Türk Lirası'ndaki değer kaybı, yüksek enflasyon ve günden güne azalan alım gücü sebebiyle vatandaş borçlanma yolunu seçti. Son bir yılda borçlu kişi sayısı1.8 milyon kişi daha artarak, 36 milyonu geçti.

Bankadan kredi çekmeyi düşünenler dikkat! Yüzde 45'i aştı

Türkiye'de 2022 yılının ilk üç ayında enflasyon yüzde 60'ı aştı. ENAG araştırmasına göre bu oran yüzde 142 oldu. Artan enflasyon karşısında temel ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaş bankalardan bireysel ihtiyaç kredisi çekmek için sıraya girdi.

Banka kredisi ile kurbanlık alınır mı? Kredi kartı ile kurbanlık kesilir mi?

Banka kredisi ya da kredi kartı ile kurbanlık alınır mı? vatandaşlar bu soruyu bayram yaklaşırken sormaya başladılar. İşte merak edilen detaylar!

İskansız eve banka kredisi çıkar mı?

Yapı kullanım izni olarak kabul edilen iskan belgesi, binanın yapıldığı bölgede yetkisi olan ve adresin bağlı bulunduğu belediyeden ya da valilikten alınıyor. Peki, iskansız eve konut kredisi çıkar mı? İşte tüm detaylar...

En uygun konut kredisi faiz oranı hangi bankada?

Konut kredisi ile ilgili son dakika gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar en uygun banka kredisi faiz oranını uygulayan bankayı araştırmaya devam ediyor.

Konut kredisi faiz oranları yeni yıla nasıl başladı?

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar konut kredisi faiz oranlarının yeni yıla nasıl giriş yaptığını merak ediyor. Peki, banka kredisi faiz oranları 2021'nin ilk günlerinde ne oldu? İşte güncel durum...

Markalı konut alımında konut kredisi ve senet kullanımı arttı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Kasım 2020 endeksine göre; Kasım'da markalı konut alımında banka kredisi kullanımının yaklaşık 3, senet kullanımının 2.5 puan yükseldiği görüldü.

Markalı konut satışlarında banka kredisi ve senet kullanımı arttı!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi 2020 yılı Ocak ayı sonuçları açıklandı. Endekse göre, Ocak ayında, yeni konutlarda fiyat artışı yüzde 0.85, yabancıya satış oranı yüzde 8.34 olarak gözlendi, banka kredisi ve senet kullanımında artış yaşandı...

Konut satışlarında senet ve banka kredisi kullanımı arttı mı?

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Aralık 2019 sonuçları açıklandı. Peki konut satışlarında senet ve banka kredisi kullanımı arttı mı?

Markalı konut projelerinde banka kredisi ve senet kullanımı arttı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ 2019 Ekim ayı sonuçlarına göre, markalı konut projelerinde banka kredisi ve senet kullanımı arttı.

Konut kredisi kullananın emekli maaşına tedbir koyulur mu?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '2015’te bir ev almak için banka kredisi kullandım. Ancak krediyi geri ödeyemeyince maaşıma haciz geldi. Kredi kullanırken eşimin de imzasını aldılar. Şimdi çalışmayan eşimin emekli maaşına tedbir koyabilirler mi?' sorusunu yanıtladı.  

Konut kredisi kullanımı 13.6 milyar TL azaldı!

Borcunu ödeyemediği için 4.6 milyon kişi takibe düştü. Vatandaşlar tüketici kredileri ve kredi kartlarının yanı sıra konut, taşıt ve diğer ihtiyaçları için banka kredisi kullanmaktan da vazgeçti.

Konut alıcılarının banka kredisi kullanma oranı azaldı!

Güneş Gazetesi yazarlarından Mehmet Canıtatlı bugünki yazısında konut alıcılarının banka kredisi kullanma oranının azalması sonucu firmaların kampanyalarını değerlendirdi.

HEP İstanbul'da yüzde 25 peşinatla gerisi banka kredili ödemelerle!

Tekfen Emlak Geliştirme Genel Müdürü Ömer Egesel: ''Yalnızca yüzde 25 peşinat ödeyerek, yüzde 75 banka kredisi kullanan HEP İstanbullular Ocak 2017’ye kadar kredi taksidi ödemeyecek ve evlerinde Nisan 2017’de oturmaya başlayabilecekler.” dedi.

Selective Port'ta banka kredisi kullanımında 60 ay vadeli ödeme fırsatı!

Alper İnşaat imzası taşıyan Selective Port projesinde fiyatlar 413 bin 200 TL'den başlangıç gösteriyor. Projede banka kredisi kullanımında, 60 ay 0.61 ve 120 ay 0.99 gibi çok avantajlı vade oranları sunuluyor.

banka kredisi Haberi

banka kredisi

Tüketici kredi sözleşmelerinde Resmi Gazete’de yayımlanan düzenleme ile değişikliğe gidildi. Artık bankalar tüketici ve konut kredilerinde sigortayı zorunlu tutamayacak. Peki bu uygulama vatandaşlara ne yarar sağlayacak? İşte detaylar..

 milliyet.com.tr'ye konuşan Vergi Uzmanı Muhammet Bayram  konuyla alakalı açıklamalarda bulundu.

“Konut kredilerinde devletimizin ve Merkez Bankası’nın aldığı bazı kararlar var" diye söze başlayan Bayram, "Hem ev fiyatlarında yaşanan fahiş artışın önüne geçilmesi hem de vatandaşlara kolay bir şekilde krediye erişim olanağı sağlanması için bazı düzenlemeler yapıldı. Her ne kadar inşaatçımızın maliyet artışlarından dolayı fiyat artışları olsa da Merkez Bankası’nın almış olduğu önlemlere göre konut kredisine ulaşım kolaylaştırılmıştır" dedi.

Geçtiğimiz günlerde konut kredilerine uygulanan sigorta oranları için yapılan düzenlemeden de bahseden Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, "Bununla birlikte sosyal konut projesiyle beraber de ev fiyatlarında düşüş...