29 / 03 / 2024

bankacılık düzenleme ve denetleme kurulu

bankacılık düzenleme ve denetleme kurulu

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun bankalardan Türk lirası cinsinden kredi çekecek şirketlerin bilançolarının denetlenmesini istemesi ve 15 milyon TL sınır koymasına ilişkin adımından sonra dolarda gözle görülür bir düşüş gerçekleşti. İşte detaylar...

Tüketici kredilerinde 9 milyar 111 milyon liralık artış!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre tüketici kredilerinin tutarı 9 milyar 111 milyon lira arttı. İşte BDDK tarafından açıklanan o rakamlar...

Bankacılık sektörünün aktifleri Eylül ayında 21,1 trilyon TL oldu!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan resmi verilere göre, Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü, Eylül 2023 döneminde 2022 yılının sonuna göre yüzde 47,1 artış göstererek, 21 trilyon 98 milyar TL'ye çıktı.

2023'ün ilk sekiz ayında 346 bin kişi daha milyoner oldu! 1 milyon 106 bin 977 kişinin 1 milyon TL ve üzeri mevduatı var

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) ağustos ayı verilerine göre, 1 milyon TL ve üzerinde mevduatı olan mudi sayısı 1 milyon 106 bini buldu. İşte o rakamlar...

Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü 20,3 trilyon liraya yükseldi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanan ve merakla beklenen verilere göre, Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü, Ağustos 2023 döneminde 2022 sonuna kıyasla yüzde 41,7 artış göstererek, 20 trilyon 331,9 milyar liraya yükseldi.

Kur Korumalı Mevduat hesapları artık komisyon uygulamalarından muaf!

Türkiye Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından alınan kararla birlikte, Kur Korumalı Mevduat hesaplarında önemli bir değişiklik gerçekleşti. Bu yeni düzenleme ile birlikte mevduat sahipleri için maliyetler azaldı ve finansal hizmetler daha erişilebilir hale geldi.

Ticari kredilerde musluklar açılıyor! Yeni adım için düğmeye basıldı!

Ticari kredilerde musluklar açılıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), daha önce ticari kredileri kısıtlamak için aldığı önlemleri gevşetmek amacıyla bir adım daha attı.

Satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti! İkinci ve üçüncü evini almak isteyenlere kötü haber!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) geçen hafta yaptığı önemli bir düzenlemeyle evi olduğu halde yatırım amacıyla ikinci bir ev almak isteyenlere yönelik kredi sınırlaması getirdi. Buna göre satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti.

Konut yatırım aracı olmaktan çıkıyor mu?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından açıklanan kredi kararı gündeme bomba gibi düştü. Uzmanlar, yeni kararın konutu yatırım aracı olmaktan çıkaracağı, fiyatları düşüreceği görüşünde bulunuyor.

Son dakika BDDK'dan konut kredisi kararı: İkinci evi almak isteyenlere büyük engel 

Son dakika haberi: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) konut kredilerinde ve konut teminatlı kredilerde uygulanacak kredi değer oranlarında değişiklik yaptı. BDDK, mevcutta evi olanlara yeni alacakları evin değerinin yüzde 22,5'inden fazla konut kredisi verilmesini yasakladı. İşte haberi

Konut alacaklara son dakika müjdesi: 180 ay vade ve yüzde 1,20 faizli yeni konut kredisi geliyor! 

Merkez Bankası ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yeni konut kredisi ile ilgili kampanya yürütüldüğü gündeme geldi. 180 ay vade ve yüzde 1,20 faizli yeni konut kredisi gelmesi bekleniyor. İşte detaylar... 

2023 yılının ilk altı ayında altın mevduatı yüzde 55,3 arttı! İstanbul ilk sırada

TL'de yaşanan değer kayıpları nedeniyle altın ve dövize ilgi gittiçe artıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre Türkiye'de 2023 yılının ilk altı ayında altın mevduatı yüzde 55,3 arttı.

Bankaların verdiği krediler İstanbul ve Ankara’ya gitti!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre bankaların haziran sonu itibarıyla takipteki alacaklar da dahil 10 trilyon lirayı aşan toplam kredi hacminin yüzde 51,7’lik bölümü bu iki ilde oturanlara verildi.

Tüketici kredilerinde 11 milyar 67 milyon liralık artış!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre,  tüketici kredileri tutarı, 28 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla 11 milyar 67 milyon TL'lik bir artışla 1 trilyon 412 milyar 462 milyon TL'ye çıktı.

bankacılık düzenleme ve denetleme kurulu Haberi

bankacılık düzenleme ve denetleme kurulu

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun bankalardan Türk lirası cinsinden kredi çekecek şirketlerin bilançolarının denetlenmesini istemesi ve 15 milyon TL sınır koymasına ilişkin adımından sonra dolarda gözle görülür bir düşüş gerçekleşti. İşte detaylar...

BDDK’nın bankalardan kredi kullanacak şirketlerin mali bilançolarına 15 milyon lira sınırı koyulacağına dair haberin açıklanmasıyla birlikte dolar kurunda gözle görülür bir şekilde düşüş yaşandı. Gün içinde 17 lira 37 kuruş seviyesini test eden dolar an haberin yazıldığı an (24 Haziran 2022 Cuma saat 20:39 itibarıyla) 16 lira 75 kuruşa kadar geriledi.

Dolar kuru, Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 14’de sabit tutma kararından sonra bu haftayı hafif dalgalı seyirle 17,36 euro ise 18,32 lira seviyesinde işlem görmüştü.

BDDK, 20 Aralık’ta açıklanan Kur Korumalı Mevduat’ta biriken paranın Haziran ayı itibarıyla 992 milyar...