25 / 04 / 2024

bankalar faiz indirimi yapacak mı

bankalar faiz indirimi yapacak mı

Bankaların faizi indirmemekte direnmesini eleştiren İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, “Devletin elini taşın altına koyduğu noktada, bankalar da sorumlu davranarak faizleri indirmeli” dedi.

Galericilerden faiz indirimi çağrısı geldi: Faizler ve vade süreleri revize edilsin!

Taşıt kredisi kullanacaklar yüksek faizlerden şikayet ederken, galericilerden faiz indirimi çağrısı geldi. Gazeteci Cem Küçük, konuya ilişkin X sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

IMF: Faiz indirimi için henüz erken! 2025 yılı başına kadar faiz artırımları devam edecek!

Küresel piyasalar merkez bankalarının faiz artırımlarını ne zaman sonlandıracağını merak ederken, IMF Başkanı Kristalina Georgieva 2025 yılını işaret etti. Georgeva, faiz indirimlerinin başlaması için henüz yeterli ekonomik koşulların oluşmadığını savundu.

Çiftçiler dikkat! Faizsiz kredi limiti yükseltildi! Yüzde 100 faiz indirimi de uygulanıyor!

Geleneksel (yaygın) bitkisel üretime yönelik yüzde 100 faiz indirimi uygulanacak işletme ve yatırım kredisinin üst limiti resmen yükseltildi. İşte geleneksel bitkisel üretim için faizsiz kredi ile ilgili o son dakika gelişmesi...

Bankaların ekim ayı ihtiyaç kredisi faiz oranları güncellendi! Yapı Kredi, İNG, TEB, Vakıfbank...

Bankalar ekim ayında ihtiyaç kredisi oranlarını güncelledi. Bazı bankalar faiz oranını arttırırken bazı bankalar ise düşürdü. Peki 2022 ihtiyaç kredi faiz oranları ne kadar? 

Merkez Bankası yine faiz indirecek! Piyasa bu haberle çalkalandı

Bu hafta toplantı yapacak küresel merkez bankalarından toplamda 500 baz puan faiz artışı beklenirken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) yine faiz indirimi kararı bekleniyor.

Merkez Bankası’ndan faiz indirimi bekleniyor! 22 Eylül’de açıklanacak

Bloomberg HT’nin yapmış olduğu ankette Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın 22 Eylül 2022’de yapacağı toplantıdan 50 baz faiz indirimi sonucu çıktı. İşte detaylar…

Bankalar faiz indirmeye başladı mı? Krediler arttı mı?

MB'nın politika ve referans faizlerinde indirime gitmesinin ardından özel bankalar faiz indirmeye başladı mı? Kredi kullanımı arttı mı? İşte merakla beklenen o soruyla ilgili son gelişmeler.

Kredi çekecekler aman dikkat! İşte faiz indirimi sonrası Merkez Bankası kararı!

Merkez Bankası tarafından alınan faiz kararı gündemde yer alıyor. Merkez Bankası bankalar özellikle krediler için bu tutumun geliştirebileceği iddia ediliyor. İşte detaylar!

Merkez Bankası'nın faiz indirimi sonrası ekonomist Özgür Demirtaş'tan dikkat çeken yorum

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın sürpriz faiz indirimine Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan dikkat çeken bir yorum geldi. Sosyal medya hesabından faiz indirimi kararına tek cümlelik bir paylaşımla yapan Demirtaş, "Delilik: Aynı şeyi yapıp farklı sonuç beklemek" paylaşımını yaptı.

Konut kredisi faiz indirimi 10 maddede tüm detaylarıyla!

Kamu bankaları konut kredisi faizlerinde yeniden indirime gitti. Konut alacak kişiler yeni faiz oranlarını merak ediyor. Peki bankaların konut kredisi faizleri ne oldu? İşte konut kredisi faiz indirimi 10 maddede tüm detaylarıyla...

Sıfır konutta faiz indiriminin tüm detayları!

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı sonrasında kamu bankaları da kredi faiz oranlarında indirim yapıyor. Sıfır konutlar için kredi faiz oranları 1 milyon TL tutarı için yüzde 1.20'ye inecek. 

Hüseyin Dinçel: Faiz indirimi sıfır konuta doping olacak!

Akyapı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dinçel, kamu bankalarının faiz indirimi ile ilgili açıklamalar yaptı. Dinçel, "Faiz indirimi sıfır konuta doping olacak" dedi.

Faiz indirimi sonrası 300 bin TL'lik konut kredisinin taksitleri ne oldu?

Kamu bankalarının tarafından uygulanan faiz kararı sonrasında konut kredisi faiz oranları düştü Peki güncel konut kredisi faiz oranları ne oldu? 300 bin TL'lik konut kredisinin taksitleri ne kadar? İşte vadesine göre konut kredisi hesaplama...

bankalar faiz indirimi yapacak mı Haberi

bankalar faiz indirimi yapacak mı

Merkez Bankası'nın faiz koridorunun üst bandında yaptığı indirimin ardından bankaların finansal maliyetlerini aşağı çekmesi yönündeki beklenti sürüyor. İnşaat sektörünün gözünün konut kredisi faiz oranlarının indirilmesi için bankalarda olduğunu belirten İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, “Bir an önce faizlerde indirim yapmalı” çağrısında bulundu.


YÜKSEK FAİZ KONUT SATIŞINI VURUYOR

Yaptığı yazılı açıklamayla sektörün iş dünyasının beklentisini ortaya koyan Tellioğlu, bankaların inşaat ve konut piyasasını desteklemesi gerektiğini belirtti. Tellioğlu, “Devletin elini taşın altına koyduğu noktada, hiç değilse bankaların da parmaklarını taşın altına koymalarını bekliyor ve bir an önce indirim çağrısı yapıyoruz. Merkez Bankasının faiz indirimlerine rağmen bankaların kredide yüksek faiz uygulamasını sürdürmesi konut satışlarını vuruyor" değerlendirmesinde bulundu.


Psikolojik sınırın altını görmeli

Kredili satışların artması ve inşaat sektörünün canlanması için konut kredilerinde faizin psikolojik...