19 / 04 / 2024

Bankalar faiz indirimİ

Bankalar faiz indirimİ

Hükümetin ekonominin canlanması amacıyla başlattığı faiz indirimi mücadelesine özel bankalardan aynı hızda karşılık gelmiyor.

Bankalar faiz oranlarını peş peşe değiştirdi! Hangi banka 1 milyon lira için ne kadar faiz veriyor?

Yastık altında parası olan vatandaşların gündeminde yer alan mevduat faizleri yeniden değişti. Peki hangi banka 1 milyon lira için ne kadar faiz veriyor?

Ziraat Bankası'ndan 120 ay vadeli konut kredisi! 

Konut sahibi olmak son dönemlerde vatandaşların zorlanmasına neden oluyor. Buna göre, bankalar faiz oranlarını yükselttikçe konut fiyatları da artış gerçekleşiyor. Nakit parası olmayanlar da çareyi bankaların sunduğu konut kredilerinde aramaktadır. İşte, 120 ay vadeli konut kredisi detayları...

Selçuk Geçer dolar yatırımcılarını son kez uyardı: Dolar taklayı o gün atacak, tam bu kadar olacak! 

Merkez Bankaları faiz kararı sonrası tüm gözler dolar kuruna çevrilirken, dolar yorumları ile tanınan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yatırımcıları son kez uyararak ''Dolar taklayı o gün atacak'' dedi.

Akbank'tan flaş açıklama

Bankaların indirim kampanyalarına ilişkin açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bir açıklama da Akbank tarafından yapıldı. İşte detaylar...

Faiz indirimi sonrası İslam Memiş'ten korkutan uyarı! Zarar edersiniz!

TCMB'nin faiz kararını açıklamasıyla birlikte piyasalar yeniden şekillendi. Faiz indirim kararının alınması ile birlikte İslam Memiş'ten beklenen değerlendirme geldi.

Piyasaların beklediği haber geldi! İki dev banka faiz kararlarını duyurdu!

Hem yurt dışı hem de yurt içindeki piyasaların adeta nefeslerini tutarak beklediği faiz kararları açıklandı. Avrupa ve İngiltere merkez bankaları faiz kararlarını duyurdu. Peki bu iki dev bankanın faizle ilgili kararları nasıl oldu?

Gören duyan başvuru yapmaya koşuyor! 31 Ocak'a kadar 10.000 TL alacak şanslılardan biri olabilirsiniz! 7'den 70'e herkes yararlanacak

Faiz oranları son dönemde en çok konuşulan konulardan biri. Merkez Bankası'nın tavsiyesi üzerine tüm bankalar faiz oranlarını değiştirdi. Bu düzenlemeleri yapan bankalardan biri olan Ziraat Bankası, birçok vatandaşı şaşırttı. Düşük faiz kampanyaları ile oldukça ilgi gördü. Daha fazla detay için habe

Dolar, altın ve gümüşte neler olacak? Dolarda sert hareket mi geliyor?

Merkez Bankası'nın faiz indirim kararından sonra döviz kuru hareketlenmezken, altın ve gümüşte yükseliş yaşandı. Baskılanan döviz kuru patlayacak mı? Öngörüler neler?

İhtiyaç kredisi alacaklar dikkat! Yapı Kredi, Akbank, ING, TEB, İŞ Bankası tek tek açıkladı! Hemen bakın!

Bankalar ekim ayında ihtiyaç kredi faiz oranlarını güncelledi. Bazı bankalar faiz oranını düşürürken bazı bankalar ise arttırdı. Peki, 2022 ihtiyaç kredi faiz oranları ne kadar? En düşük kredi faiz oranı nedir? 

Bankaların ekim ayı ihtiyaç kredisi faiz oranları güncellendi! Yapı Kredi, İNG, TEB, Vakıfbank...

Bankalar ekim ayında ihtiyaç kredisi oranlarını güncelledi. Bazı bankalar faiz oranını arttırırken bazı bankalar ise düşürdü. Peki 2022 ihtiyaç kredi faiz oranları ne kadar? 

Ekonomi profesöründen dolar için kritik uyarı. Dolar 25 lira olacak

Prof. Dr. Duran Bülbül Merkez Bankası'nın faiz indirim kararlarını değerlendirerek, Merkez Bankası ve iktidarın ekonomik krizi algılayamadığını söyledi. Faiz indirim kararlarının yoksulu daha yoksul zengini daha zengin yaptığını belirten Bülbül, bu politikalarla doların 25 lirayı göreceğini söyledi.

Borsada gelecek vaat eden sektör ve hisseler hangileri?

Merkez Bankası'nın faiz indirim politikasının  sürmesi güven kaybına rağmen Borsa İstanbul'u güçlü yatırım alternatifleri arasına sokuyor. Peki hangi hisseleri tercih etmelisiniz, yatırım kararlarını neye göre vermelisiniz?

Dünyadaki Merkez Bankaları faiz artırırken, Türkiye neden faiz düşürüyor? Enflasyon pahasına büyüme mümkün mü?

Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp, dünyada faiz artışına gidilirken, Türkiye'de neden faiz indirildiği konusunu değerlendirdi. İşte o sorunun yanıtı...

Bankalar faiz indirimİ Haberi

Bankalar faiz indirimİ


Ekonominin canlandırılması amacıyla en önemli gösterge olan düşük kredi faizleri ekonomi yönetiminin aldığı tedbirlere rağmen bir türlü gerçekleşmiyor. Yeni Şafak'tan Mine Açar'ın haberine göre, yatırımların önünde engel olan yüksek faiz oranları da Merkez Bankası’nın aldığı kararlara rağmen olması gereken yere inemiyor. Oysa Merkez Bankası Eylül 2018 tarihinden bu yana politika faizini tam 9 kez düşürerek yüzde 24’ten önceki günkü yeni indirimle yüzde 8,25’e kadar çekti. Yani toplamda politika faizi yüzde 24’lerden yüzde 8,25’e kadar indi. Bu da aylık oranların yüzde 2’lerden yüzde 0,68’lere geldiğini ortaya çıkarıyor. Fakat Merkez’in faiz indirim hamlesi özel bankalarda tam olarak karşılık bulmadı.

DENGE BOZULDU MAKAS AÇILDI

Zaten genel olarak da oranların özellikle kredi cephesinde tam olarak karşılık bulması beklenmiyor fakat makasın da bu denli açık olması...