26 / 04 / 2024

Banliyö hatları 2015

Banliyö hatları 2015

Hızlı tren çalışmaları nedeniyle durdurulan banliyö hatları aradan uzun süre geçmesine rağmen çalışmaya başlamadı. Bakanlık, ilgili firmaya Haziran 2015'te bitmesi gereken hatların tamamlanması için ek süre verdi.

Gebze-Halkalı Banliyö Hattı açıldı!

Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hatları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bu hat, saatte tek yönde 75 bin, gündeyse 1 milyon 700 bin yolcu taşıyacak'' dedi.

Raylı sistemde hedef 518 kilometre!

AKP İBB Başkan Adayı Yıldırım, "Metro, tramvay, banliyö hatlarındaki mevcut uzunluk 170 kilometre. Mart'ın 10'unda uzun yıllardır yapımı devam eden Gebze- Halkalı banliyö hattı devreye girecek. Onunla birlikte 238 kilometreye çıkacak. Ama yetmez, hedefimiz 518 kilometreye çıkarmak" dedi...

Halkalı-Gebze Marmaray Hattı nereden geçecek?

63 kilometre uzunluğundaki Gebze-Haydarpaşa ve Sirkeci-Halkalı Banliyö Hatları ile 13,60 kilometre uzunluğundaki Marmaray’ın birleştirilmesiyle oluşan Halkalı-Gebze Marmaray Hattı nereden geçecek?

Halkalı-Gebze banliyö hattı 10 Mart'ta açılacak!

Halkalı-Gebze arasında bulunan banliyö tren hatlarında 2013 yılından beri süren yenileme çalışmalarında sona gelindi. Halkalı Gebze banliyö hattı 10 Mart'ta açılacak...

Halkalı-Gebze banliyö hattının yüzde 97'si tamamlandı!

Halkalı- Gebze arasında yapımına başlanan eski banliyö hatlarında 2013'ten beri devam eden yenileme çalışmalarında sona yaklaşıldı. Yaklaşık 77 kilometrelik hattın yüzde 97'si tamamlandı.

Kanal İstanbul'un portresi çıkıyor!

Bakanlıklar yeni eylem planını hazırladı. Buna göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çılgın proje ‘Kanal İstanbul’un portresini oluşturacak. Ulaştırma Bakanlığı ise Gebze-Haydarpaşa ve Sirkeci-Halkalı banliyö hatlarını işletmeye alacak.

Halkalı-Gebze Banliyö Hattı'nın yüzde 94'ü tamamlandı!

Halkalı-Gebze arasında bulunan banliyö tren hatlarında devam eden çalışmalar tamamlanıyor. 2013 yılından beri proje kapsamında çalışmaların yüzde 94'ü tamamlandı.

Gebze-Yeni Havalimanı-Halkalı tren hattı ihaleye çıkıyor!

Türkiye'nin mega projelerinden Yeni Havalimanı'nın açılmasına az süre kala Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, banliyö hatları ile ilgili açıklamalar yaptı.

Gebze-Halkalı demiryolu hattının yüzde 80'i tamamlandı!

Halkalı-Gebze arasında bulunan eski banliyö hatlarının yenileme çalışmaları hızla devam ediyor. Yaklaşık 77 kilometrelik hattın yapım çalışmalarının yüzde 80'i tamamlandı. 

Kayseri'deki tren yolu hatları meclis gündeminde!

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri ilindeki mevcut tren yolu hatlarının banliyö hattı olarak kullanılmasına yönelik bir çalışma olup olmadığını, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu..

İstanbul'un banliyö hatlarında son durum!

İstanbul'da banliyö hattının yeniden açılabilmesi için devam eden çalışmalar yoğunlaştırılırken, rayların döşenmeye başladığı hatlarda yolcuların inip bineceği peronlar ortaya çıkmaya başladı. 

İstanbul'un banliyö hatları günde 1,5 milyon yolcu taşıyacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, İstanbul'daki banliyö hatlarının 2018 sonu itibariyle hizmete gireceğini açıkladı

İstanbul'daki banliyö hatları 2018'de tamamlanacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul'un her iki yakasında yapımı devam eden banliyö hatlarının inşaatlarının 2018 sonunda tamamlanacağını söyledi.

Banliyö hatları 2015 Haberi

Banliyö hatları 2015

Hürriyet gazetesinden Aysel Alp'in haberine göre Ulaştırma Bakanlığı, İspanyol OHL- Dimetronic firmalarına Haziran 2015'te bitmesi gereken hatların tamamlanması için ek süre verdi. İspanyol konsorsiyum çalışmalara yeniden başlarken, Gebze-Pendik arasını bu yılın sonunda; Halkalı-Kazlıçeşme hattını Eylül 2016'da; Ayrılıkçeşme-Pendik hattını 2016’nın sonunda bitirmeyi taahhüt etti.


Ayda 4.5 milyon kişi taşıyordu


Marmaray Projesi’nin 66 kilometrelik en uzun kısmını oluşturan Halkalı-Kazlıçeşme ve Gebze-Söğütlüçeşme arasındaki mevcut banliyö hatlarında günde ortalama 150 bin; aylık 4.5 milyon kişi taşınıyordu. Bu hatların kapatılmasıyla söz konusu yolcuların taşınması için 213 yeni otobüs devreye...