25 / 04 / 2024

Banliyo hatları

Banliyo hatları

Hızlı tren çalışmaları nedeniyle durdurulan banliyö hatları aradan uzun süre geçmesine rağmen çalışmaya başlamadı. Bakanlık, ilgili firmaya Haziran 2015'te bitmesi gereken hatların tamamlanması için ek süre verdi.

Bursa’ya yeni metro hatları geliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2035 ulaşım master planını hazırladı. Bursa’da yeni metro hatları yapılacak. Plan kapsamında Raylı sistemi kullanan yolcu sayısı ise günlük 286 binden 1 milyon 322 bine çıkacak.

İstanbul tramvay hatları yenileme ihalesi iptal edildi!

İstanbul’da Bağcılar-Kabataş ve Habipler-Topkapı tramvay hatlarında meydana gelen yıpranma sebebiyle yapılacak olan yenileme çalışmaları için açılan ihale iptal edildi.

Kent içi raylı sistemlere 7,5 milyar liralık bütçe!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından aralarında İstanbul banliyo hatlarının iyileştirilmesi, İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları metro bağlantılarının da bulunduğu kent içi raylı sistemlere 7,5 milyar lira bütçe ayrıldığı açıklandı.

Demir yolu hatlarımızın tamamını iyileştirdik!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, demir yolu hatlarının daha güvenli hale getirilmesi için elektrifikasyon ve sinyalizasyon sistemlerini geliştirdiklerini ifade ederek, "Yüzde 45'ini ülke genelinde tamamladık." diye açıklama yaptı.

İstanbul'da 2019'da açılacak metro hatları!

Emlak fiyatlarının artmasında doğrudan etkili olan metro yatırımları devam ediyor. 2019 yılı içinde İstanbul'da 5 yeni metro hattının açılması planlanıyor. İşte İstanbul'da 2019'da açılacak metro hatları...

İstanbul Havalimanı'na İETT ve Havaist hatlarıyla ulaşım imkanı!

İstanbul Havalimanı'ndan uçuş yapmak isteyen yolcular, ulaşım için birçok alternatif hat ve güzergahı kullanabilecek. Yarın itibariyle başlayacak seferlere havalimanınından İETT ile "Havaist" hatlarıyla da ulaşım sağlanacak. 

İstanbul Yeni Havalimanı'na gidecek İETT hatları belli oldu!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın resmi açılışına sayılı günler kala, havalimanına ulaşımı sağlayacak İETT hatları ve durakları da belli oldu.

Ulaşım hatları konut tercihini etkiliyor!

Anadolu yakasında Sancaktepe ve Pendik, Avrupa yakasında Kağıthane ulaşım hatlarına bağlı gelişimleriyle öne çıkıyor. 

Vezneciler ve Halkalı Metro hatlarının ihalesinde sona gelindi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Arnavutköy’e Vezneciler Metro hattı ve Halkalı Metro hattı olmak üzere 2 hat yapılacağını ve bu hatların ihalesinin yıl sonuna kadar tamamlanacağını belirtti.

Kocaeli’ye yeni metro ve tramvay hatları geliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kente yeni metro ve tramvay hatları kazandıracak.

Yolcu taşımacılığı hizmeti verilecek demiryolu hatları belirlendi!

Kamu hizmeti yükümlülüğü kapsamında yolcu taşımacılığı hizmeti verecek demiryolu hatları açıklandı. 

Kayseri'deki tren yolu hatları meclis gündeminde!

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri ilindeki mevcut tren yolu hatlarının banliyö hattı olarak kullanılmasına yönelik bir çalışma olup olmadığını, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu..

İstanbul'da yeni açılacak metro hatlarıyla dakikalarla yolculuk!

İBB, İstanbul'daki metro projelerine ara vermeden devam ediyor. Bu yıl bir çok metro hattı hizmete alınacak. İşte 2018 yılında hizmete alınacak raylı sistem hatları ile dakikalarla yolculuk...

Banliyo hatları Haberi

Banliyo hatları

Hürriyet gazetesinden Aysel Alp'in haberine göre Ulaştırma Bakanlığı, İspanyol OHL- Dimetronic firmalarına Haziran 2015'te bitmesi gereken hatların tamamlanması için ek süre verdi. İspanyol konsorsiyum çalışmalara yeniden başlarken, Gebze-Pendik arasını bu yılın sonunda; Halkalı-Kazlıçeşme hattını Eylül 2016'da; Ayrılıkçeşme-Pendik hattını 2016’nın sonunda bitirmeyi taahhüt etti.


Ayda 4.5 milyon kişi taşıyordu


Marmaray Projesi’nin 66 kilometrelik en uzun kısmını oluşturan Halkalı-Kazlıçeşme ve Gebze-Söğütlüçeşme arasındaki mevcut banliyö hatlarında günde ortalama 150 bin; aylık 4.5 milyon kişi taşınıyordu. Bu hatların kapatılmasıyla söz konusu yolcuların taşınması için 213 yeni otobüs devreye...